Prima pagină » Titlurile zilei » Povestea secretă a pilotului care s-a stins în timpul Raliului Iașului! A gonit cu viteză spre moarte, jurând că va da totul pentru a ajunge pe podium. Iată care a fost ultimul lui mesaj

Povestea secretă a pilotului care s-a stins în timpul Raliului Iașului! A gonit cu viteză spre moarte, jurând că va da totul pentru a ajunge pe podium. Iată care a fost ultimul lui mesaj

06 sept. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Întreaga lume a motorsportului – și nu numai – a fost profund marcată de vestea tristă, care a picat ca un trăsnet, în urma tragicului accident produs la Raliul Iașului. Adrian Răspopa, unul dintre cei mai buni piloți ai României, s-a stins din viață în timpul probei de la Hadâmbu, din cadrul Raliului Iașului. Acesta le-a spus prietenilor și colegilor, înainte de plecarea în cursă, că va conduce foarte tare și că își dorește să urce pe podium

Ziua de 4 septembrie 2021 a fost una dintre cele mai negre pentru iubitorii motorsportului din România. Adrian Răspopa, unul dintre cei mai buni piloți ai României, a murit, la vârsta de 41 de ani, chiar în timpul unei probe din cadrul Raliului Iașului. Nimic nu avea să prevestească tragicul accident. Adrian, sau Adi, cum îi spuneau apropiații, era multiplu campion național, iar vestea că acesta a murit în timp ce făcea ceea ce știa el cel mai bine și iubea cel mai mult a căzut ca un trăsnet peste toți apropiații acestuia. Adrian le-a trasmis colegilor, chiar înainte de începerea competiției, că va conduce cu viteză foarte mare și că vrea să ajungă pe podium.

„Ne spunea, la startul festiv, că va merge foarte tare la Raliul Iașului Pro-X și că vrea un loc pe podium. Din păcate, cursa s-a încheiat mult prea repede pentru Adrian Răspopa. Îți vom simți lipsa, Adi”, a spus Lucian Lucescu, prezentatorul Raliului Iașului.

La rândul lor, colegii pilotului băcăuan au scris zeci de mesaje de adio pe pagina oficială de Facebook a evenimentului. Printre aceștia s-a numărat și Dan Gîrtofan, prieten și coleg al pilotului Adrian Răspopa, care a postat un mesaj emoționant în memoria lui.

„Azi dimineață m-a strâns în brațe și mi-a spus: «La mulți ani, bro’! Hai să avem grijă să terminăm cu bine!» De ce m-ai mințit, frate?! Sunt supărat! Odihnește-te în pace, prieten drag”, a scris Dan Gîrtofan.

„Ziua în care oamenii cu sânge rece au fost reduși la tăcere”

Mesajele de adio au curs încontinuu pe rețelele de socializare. Colegii și prietenii pilotului au vrut să amintească tot ce a fost mai bun și mai frumos despre acesta. La fel a făcut și Emanuel Resiga, pilot și concurent la Raliul Iașului.

„Ziua în care oamenii cu sânge rece au fost reduși la tăcere. Sâmbătă, 4 septembrie 2021, va ramâne o zi neagră, pe lângă altele marcate cu lacrimi în calendarul motorsportului românesc, pentru că noi, toți, am pierdut nu doar un multiplu campion național la două roți motrice, un pilot de top la orice clasă decidea să concureze, un sportiv care era tot timpul «all-in» cu orice mașină concura, dar mai ales era, împreună cu clubul pe care îl conducea, organizatorul uneia dintre cele mai frumoase etape de macadam din Campionatul Național al României, tot timpul dornic de a face lucrurile mai profesionist și de a oferi un raliu mai atrăgător, de la un an la altul, atât pentru concurenți, cât și pentru fanii motorsportului.

Și-a iubit Oneștiul, orașul în care s-a născut, căutând să îl promoveze cât mai mult posibil împreună cu zonele frumoase din jur, investind energie și timp din viața lui aici, pentru a aduce un plus comunității locale. Știu că v-am obișnuit cu povești cu iz comic, dar, de data aceasta, la Raliul Iașului 2021, povestea mea, povestea noastră, a tuturor, e tristă. Am văzut oameni cu sânge rece, care înfruntă de fiecare dată soarta pe probele de raliu, cu ochii în lacrimi, copleșiți de emoție și durere. Am văzut oameni fără voce, fără cuvinte, amuțiți de nodul în gât și golul din suflet. Am văzut o familie a motorsportului unită, umilă, mișcată din temelii. Chiar dacă este un slogan împrumutat de la alte cauze din motorsport, putem spune că, cel puțin aici, la Iași, We Raced As One! Odihnește-te în pace, Adi Răspopa!”, a precizat Emanuel Resiga.

Ultimul mesaj transmis de Adrian Răspopa înainte de începerea competiției

Pilotul Adrian Răspopa a transmis un ultim mesaj înainte de începerea cursei, în care spunea că știe cât de periculos și alunecos va fi traseul pe care urma să-l parcurgă, dar acest lucru nu îl sperie. A vrut cu orice preț să ajungă pe podium.

„Voi participa la Raliul Iașului cu această minunată mașină. Este o mașină de top, am avut multe rezultate cu ea, atât anul trecut, cât și anul acesta. Sperăm să fim rapizi, sperăm să găsim un nivel de concentrare bun, pentru o cursă în care sunt toți piloții angrenați către titlul național și ne-am dori foarte mult să ne regăsim pe podiumul final, în centrul Iașului. Nu va fi o cursă ușoară, cu siguranță, a plouat mult săptămâna aceasta și vom găsi niște probe destul de alunecoase, ceea ce ne va pune un pic mai mult atenția la încercare, însă nouă ne place ploaia, ne plac suprafețele alunecoase și sperăm să fim rapizi în această cursă”, a spus Adrian Răspopa înainte de începerea competiției.

Adrian a câștigat Raliul Moldovei Bacău 2021

La Raliului Moldovei Bacău 2021, Adrian Răspopa a fost învingător. Acesta a reușit să câștige 10 dintre cele 12 probe speciale alături de copilotul său, Cosmin Diacu, pe un model Skoda Fabia R5. Adrian Dumitru Răspopa Mincu s-a născut la Onești pe data de 16 august 1980, într-o familie de intelectuali. Pe când era copil, bunicul său de la Pitești era prieten cu piloții de raliuri de la Dacia și îl ducea de mână să asiste la antrenamentele cu mașinile de curse.
De atunci a izvorât pentru el pasiunea pentru automobile și pentru viteză. Părinților le datorează, însă, faptul că, la împlinirea vârstei de 18 ani, i-au făcut cadou o Dacia Sport cu care, la scurt timp, a debutat ca pilot în sportul auto. A fost unul dintre „veteranii” Campionatului Național de Raliuri și un împătimit al mașinilor. Adrian Răspopa era cunoscut și pentru competițiile sportive pe care le organiza în județul Bacău.

Adrian Răspopa a ajuns în stare critică la spital, cu multiple traumatisme severe

Amintim că tragicul accident, în urma căruia pilotul Adrian Răspopa și-a pierdut viața, a avut loc sâmbătă, 4 septembrie 2021, în cadrul probei de la Hadâmbu. Acesta era concurent la Raliul Iașului, moment în care, în timpul cursei, a lovit un cap de pod și a ieșit în decor. În urma accidentului, a fost grav rănit. La fața locului s-a deplasat elicopterul SMURD. Medicii ajunși acolo au fost nevoiți să-l resuciteze, deoarece acesta suferise un stop cardio-respirator.
Ei l-au stabilizat și l-au transportat la spital, dar în stare critică. A fost operat de urgență însă, în ciuda eforturilor făcute de medici, acesta a murit. În urma tragediei, Raliul Iașului a fost anulat. Polițiștii ieșeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Având în vedere decesul pilotului la Raliul Iașului, ce a avut loc pe data de 4 septembrie 2021, polițiștii au întocmit un dosar penal de ucidere din culpă, fiind dispusă necropsia în vederea stabilirii cauzei decesului și luării măsurilor legale care se impun”, au declarat ieri reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`