Prima pagină » National » Povestea pompierului care avea casa sub ape, dar a mers să-i salveze pe ceilalți
Povestea pompierului care avea casa sub ape, dar a mers să-i salveze pe ceilalți

Povestea pompierului care avea casa sub ape, dar a mers să-i salveze pe ceilalți

27 sept. 2024, 21:20,
Redacția BZI în National

Pentru unii, slujba este mai presus de nevoile persoanle. Este şi cazul lui George, un tânăr pompier din localitatea Pechea, Galaţi, care a ales să meargă să salveze oamenii din calea inundaţiilor.

Asta deşi casa în care locuiau el şi familia lui era deja sub ape. Nu se consideră un erou, ci, cu modestie, spune că a ales să facă un lucru care îi aduce satisfacţie profesională.

Inundațiile devastatoare au lăsat dezastru în urma lor

Printre miile de oameni afectaţi se numără şi George, alături de familie. Nu a mai putut să salveze nimic din calea apelor. Pentru el, munca istovitoare a început chiar din primele minute. La ora 2.30 dimineaţa, atunci când s-a dat alarma, a fost prezent la unitatea de pompieri pentru a sări în ajutor oamenilor afectaţi.

„Când am plecat de acasă la ora 2 jumătate apa încă nu era ajunsă, când am ajuns la detașamentul de pompieri, apa era deja de un metru.

Alături de colegii mei de la detașament cu barca am salvat victimele prinse de apă”, a declarat George Stoica, pompier.

imp de 24 ore, alături de colegii săi, neîncetat, au încercat să salveze cât mai mulţi oameni. Gândul însă îi era la familie.

„În timp ce salvam persoanele prinse de apă, gândul meu era și acasă, la familie, la vecini, dar, luând legătura cu părinții, am ajuns și în zona asta cu barca. Inima mea era și la părinți, dar, dacă nu era nimic de scos, de salvat, am ales să fiu în slujba cetățeanului”, a mai declarat George.

„Absolut, absolut (n.r. este mândră de el). Este eroul nostru pentru noi”, spune mama acestuia.

Mama lui George îl consideră un erou

Mama lui George îl consideră un erou, însă el spune că doar şi-a făcut datoria. Şi dacă ar fi să aleagă încă o dată, n-ar schimba nimic.

„Bucuria de a ajuta lumea, să fiu în slujba cetățeanului, să știu că în situații ca acestea lumea are nevoie de ajutor și pot să fiu aici”, a mai declarat George.

Acesta este motivul pentru care a ales să devină pompier. Iar plăcerea cu care îşi face meseria de doi ani i-a fost recunoscută. Colegii lui l-au ajutat să curăţe dezastrul lăsat în urmă de ape, din propria locuinţă.

„A fost prins între două fronturi, a fost chemat să intervină chiar în localitatea unde casa lui era grav afectată de inundații. La 10:52, 11:11, colegii lui nu l-au lăsat și, după ce s-au mai retras puțin apele, colegii de la ISU Galați au venit și l-au ajutat pe domnul Stoica și pe familia lui să curețe gospodăria de nămol”, a declarat Dan Ionașcu, ISU Galați.

„Le mulțumesc din suflet colegilor mei de la detașamentul de pompieri. După 24 de ore, au fost toți prezenți acasă. M-au ajutat; fără ajutorul lor, și acum ar fi fost de treabă”, a mai spus George.

Localitatea Pechea a fost ana dintre cele mai afectate din judeţul Galaţi. În tot judeţul, şapte oameni au murit, iar peste şapte mii de case au fost distruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`