Prima pagină » Local » Povestea nefardată a unui lucrător în salubritatea ieșeană! Constantin Slabu: „La un moment dat am fost «călăreț»!“ – FOTO/VIDEO

Povestea nefardată a unui lucrător în salubritatea ieșeană! Constantin Slabu: „La un moment dat am fost «călăreț»!“ – FOTO/VIDEO

14 nov. 2022, 02:10,
Cosmina Puiu, în Local

Un bărbat din Iași este lucrător în salubritatea ieșeană de aproximativ 19 ani. Acesta muncește de la 17 ani și a început cu treaba de jos, ulterior a avansat în trepte, ajungând un șofer profesionist. Bărbatului nu îi este rușine de muncă și este mândru pentru ce a reușit să realizeze până acum pe picioarele sale. Este o persoană dornică de a lucra, iar zilele din viața lui sunt mereu pline. Acestuia îi place să-și facă treaba așa cum se cuvine și își mai ajută colegii atunci când este nevoie, deoarece nu uită niciodată de unde a plecat

Constantin Slabu este un ieșean din comuna Șcheia, în vârstă de 36 de ani, care de aproximativ 19 ani lucreză la Salubris. Ieșeanul este căsătorit de câțiva ani buni, are doi copii și este pasionat de apicultură. Acesta a început să muncească de la o vârstă fragedă pentru a își îndeplini visul și până la această vârstă a reușit să-și clădească o viață bună alături de familia lui.

„Am început să lucrez în tinerețe ca încărcător. Ulterior, după vreo ani am devenit șofer. Am fost, la un moment dat, «călăreț» (n.r. – șofer care nu lucrează pe o singură mașină), iar după un timp am primit o mașină pe care lucrez mereu”, povestește Constantin Slabu pentru reporterii BZI.

o persoana care lucreaza la salubris

Constantin Slabu a ajuns să-și descopere și o pasiune, la care nici nu s-ar fi gândit vreodată și anume apicultura

Cum a fost începutul bărbatului ca lucrător în salubritatea ieșeană: „Copiii sunt mândri”

o poza cu doua masini de la salubris

Aceștia în fiecare dimineață se întâlnesc la garaj, de unde iau fișele de parcurs și tabletele, pe care sunt notate toate informațiile esențiale pentru o bună funcționare

Viața ieșeanului nu a început tocmai ușor, însă acesta nu s-a dat niciodată bătut, pentru că mereu s-a gândit la visul pe care îl avea. Când era tânăr, cârcotașii se mai amuzau pe seama lui, însă acele momente au trecut și a ajuns acolo unde și-a dorit. A reușit să-și clădească o familie frumoasă și foarte unită, iar copiii săi sunt mândri, pentru că tatăl lor muncește din greu pentru realizarea visurilor lor.

„La vârsta de 17-18 ani, lumea mai râdea, însă am trecut peste. Acum, copiii sunt mândri, chiar și colegii lor. Când ne mai văd pe stradă ne fac cu mână”, povestește ieșeanul.

Acesta își face treaba foarte bine și în 19 ani de muncă nu a lipsit nemotivat și nici nu s-a ferit de muncă, iar din acest motiv este foarte apreciat de toți colegii săi. Acesta mărturisește cu mândrie că zilele din viața lui sunt întodeauna pline, pentru că are de muncă, indiferent dacă este de serviciu sau acasă.

Constantin Slabu a ajuns să-și descopere și o pasiune la care nici nu s-ar fi gândit vreodată și anume apicultura. Acesta își găsește cât mai multe ocupații pe care să le facă cu drag și să nu simtă totul ca fiind o povară. Reușește să aibă o producție calitativă și să fie cât mai căutat de consumatorii de miere de albine.

„Am devenit pasionat de apicultură. Îmi place tare mult să le îngrijesc așa cum trebuie și să nu grăbesc nimic. Vreau să fie totul cât mai calitativ. Până acum nu m-am gândit la profit”, mărturisește Constantin.

O zi din viața angajaților de la Salubris nu este tocmai ușoară

o poza cu Slabu Constantin

Acesta își găsește cât mai multe ocupații, pe care să le facă cu drag și să nu simtă totul ca fiind o povară

Angajații de la Salubris sunt foarte mulțumiți de conducerea companiei, deoarece munca pe care o fac este răsplătită, iar șefii sunt foarte atenți cu angajații.

„Domnul director și ceilalți șefi sunt mereu pentru oameni. Dacă plouă, ne roagă să rămânem parcați și să nu muncim așa. Toți sunt pentru oameni. Muncim așa cum trebuie, dar suntem răsplătiți și respectați”, zice un alt angajat al companiei.

În fiecare dimineață, aceștia se întâlnesc la garaj, de unde iau fișele de parcurs și tabletele pe care sunt notate toate informațiile esențiale pentru o bună funcționare. Apoi se pregătesc și merg să colecteze gunoaiele din zonele primite.

Mai mult decât atât, aceștia încearcă să păstreze curățenia constant și colectează deșeurile din unele zone de două sau chiar de trei ori pe zi pentru a evita mizeria. Aceștia au mașini diferite pentru deșeurile menajere și pentru cele selective, astfel încât își desfășoară activitatea într-un mod cât mai organizat.

„Facem unele zone de câte două ori și după mai fac și cei de după-amiază. Verificăm și strângem constant, ca să putem evita mizeria care s-ar putea face”, adaugă Constantin.

Constantin Slabu: „Sistemul de acum e în favoarea angajaților”

Acesta își face treaba foarte bine și în 19 ani de muncă, niciodată nu a lipsit nemotivat sau să se ferească de muncă, iar din acest motiv este tare apreciat de toți colegii săi

Acesta își face treaba foarte bine și în 19 ani de muncă, niciodată nu a lipsit nemotivat sau să se ferească de muncă, iar din acest motiv este tare apreciat de toți colegii săi

Constantin Slabu destăinuie reporterilor BZI că acum sistemul este schimbat și că ajută angajații, deoarece compania a evoluat foarte mult din punctul de vedere al utilajelor pe care le au în firmă. Înainte, lucrurile nu erau atât de avasante și munca era puțin mai grea.

„Pentru că lucrez de atâția ani, am văzut diferențele. Înainte, dacă lucrurile nu erau atât de dezvoltate, munca era mai grea puțin, însă acum s-a schimbat și totul a evoluat foarte mult. Sistemul de acum e în favoarea angajaților”, afirmă bărbatul.

Astfel, angajații ajung la final de program cu bateriile încărcate și pentru că sunt tare iscusiți când vine vorba de muncă. Mecanismul de colectare a deșeurilor este bine pus la punct și curățenia se face mult mai rapid. De asemenea, starea de bine pe care angajații și-o fac încă de la începutul zilei îi ajută să aibă o zi productivă, pentru că, dincolo de locul de muncă, aceștia sunt oameni.

„Ne înțelem bine cu toții. Nu stăm la bârfe, la discuții și povești prea multe. Suntem colegi, ne ajutăm, ne respectăm și astfel evităm să devieze lucrurile. Mai și glumim între noi și ne facem ziua mai frumoasă și mai distractivă”, transmite alt lucrător în salubritatea ieșeană.

Comentarii
  • Respect pentru toți oamenii care lucrează în strada la Salubris și pentru munca lor ,ca de multe ori sunt jigniți pentru munca lor ,de multi paraziți cu ,,studii,,

  • Felicitări celor ce lucrează în salubritate

  • Un om extraordinar. E bine că mai scrieți și despre aceste persoane care au grijă de mizeria pe care o facem

  • Nu va este rusine cu acest articol comandat ? Conducerea este pentru oameni? Slugile de la bzi au gasit un om care sa ii ridice in slavi pe argatii lui chirica . Cine va crede oare cu propaganda aata comunista de anii 70? RUSINE slugilor

  • Felicitări pentru articol, felicitări oamenilor care asigură salubritatea în orașul nostru, trecem adesea pe lângă „gunoieri” fără a ne gândi că si ei sunt oameni, cu bune, cu rele, fie ploaie fie vânt ei trebuie doar să fie la dispoziția nostră, umili, supuși pentru a face curat după noi !

  • In zona Zimbru (str Plaiesilor) masinile de la Salubris incep activitatea de colectare selectiva la ora 6:00 dimineata pana la ora 21:00. Locatarii din zona au contracte cu firma. Multumim pentru serviciile de calitate prestate de catre angajatii Salubris!

  • In zona Zimbru (str Plaiesilor) masinile de la Salubris incep activitatea de colectare selectiva la ora 6:00 dimineata pana la ora 21:00. Locatarii din zona au contracte cu firma. Multumim pentru serviciile de calitate prestate de catre angajatii Salubris!

  • Deci se poate. Fara hotii si furaciuni, da domnule Dinte de la Micedu care furi de cum te scoli si noaptea visezi cum sa furi a II-a zi!

  • https://www.dispotrading.ro/saci-menajeri-negri-60l-50buc-prt-crs5060n.html
    scoaterea sacilor menajeri de proasta calitate de pe piata , curatarea locurilor in care se arunca gunoiul cu spaclu sau dezinfectant … (pff..) si voala
    reciclarea deseurilor reciclabile , incinereare filtrata sau strivire in cazul deseurilor nereciclabile sau folosire la biogaz in cazul in care se pot folosi si voala
    hanorace verzi dupa plac , taxa de salubrizare la ghiseu ca la asociatiile de locatari chiar si in cazul apartamentelor inchiriate si voala

  • cum sa realizat o mobilizare rapida in cazul covidului sigur se poate realiza si in alte scopuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *