Prima pagină » Stiri si curiozitati » Povestea macabră din Hotel Cișmigiu! Fantoma tinerei care a murit în chinuri groaznice, încă se spune că bântuie hotelul

Povestea macabră din Hotel Cișmigiu! Fantoma tinerei care a murit în chinuri groaznice, încă se spune că bântuie hotelul

13 mai 2024, 13:02,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

 

Bucureștiul a rămas dintotdeauna un oraș plin de misticism, unde povestirile despre fantome și case bântuite se aud la tot pasul. Totuși, dintre aceste povești, una dintre cele mai macabre este cea de la Hotel Cișmigiu, clădirea care ar fi bântuită de sufletul unei fete, o tânără studentă pe nume Neli Bejan.

Povestea de la Hotel Cișmigiu este una dintre cele mai macabre, dar și triste, povești de groază din România. Tânăra studentă ar fi murit în chinuri groaznice, după ce a strigat după ajutor ore întregi, fiind blocată în holul liftului, grav rănită. Adepții fenomenelor paranormale, dar și clienții hotelului, au declarat că încă destul de des se aud țipete din acel loc, care îți străpung inima și îți îngheață sângele în vene.

Povestea tristă din Hotel Cișmigiu

Una dintre cele mai cunoscute, dar și triste, povești de groază este legată de Hotelul Cișmigiu. Acum un hotel de patru stele extrem de apreciat, însă subiectul unei povești macabre care a îngrozit România anilor ’90. Se spune că și acum acest hotel ar fi bântuit de o tânără domnișoară, Neli Bejan.

Dacă ne uităm puțin în istorie, vom vedea că Hotelul Cișmigiu a fost construit pentru prima dată ca berărie Gambrinus. În 1912, a fost ridicat hotelul pe care îl cunoaștem și astăzi. Acesta a fost, din punct de vedere arhitectural, dar și cultural, un simbol al modernismului românesc. Din păcate, nu a mai primit vreo reabilitare, astfel că în anul 1970 a fost închis. După Revoluția din ’89, hotelul a fost dat în folosință Academiei de Teatru și Film, fiind din nou deschis drept cămin pentru studenții facultății. Aici s-a petrecut și tragedia pe care forțele de ordine din acea vreme au încercat să o ascundă cum au putut, dar cu toate acestea, legenda și amintirea fetei rămân vii în memoria foștilor studenți.

Fantoma care încă bântuie holurile hotelului

Se presupune că într-un weekend, în timpul vacanței de Crăciun, pe o vreme extrem de grea, în tot hotelul apa și electricitatea s-au oprit complet. Astfel că, într-o zi când aproape nimeni nu mai era prin cămine, o tânără studentă din Republica Moldova, ce studia teatrul, a rămas singură în cameră.  Din acest moment au apărut două variante ale poveștii. Prima variantă povestește despre cum tânăra, dorind să meargă la o baie de la parter, deoarece cea de la etajul ei nu mai funcționa, s-a dus să ia liftul, dar, din păcate, liftul fiind stricat, a căzut în holul lui, agonizând grav rănită acolo timp de trei ore, sângerând și urlând după mama ei să vină să o ajute. Din păcate, ea nu a reușit să supraviețuiască rănilor și a murit în acel hol, într-o baltă de sânge, fără să fie auzită de cineva timp de o zi întreagă, cadavrul ei fiind găsit abia a doua zi, înghețat și prins în mecanismele liftului.

A doua variantă, și mai șocantă, este că ea a rămas printre ultimii studenți din cămin, neavând banii necesari să se întoarcă în Moldova. Ea ar fi fost agresată de un student din același cămin, bătută, violată în repetate rânduri și apoi aruncată în casa liftului.

Ce este trist este că această moarte chiar s-a întâmplat, dar autoritățile din acea vreme au acoperit cazul și l-au mușamalizat. Dar conform unor foști studenți care au stat la acel cămin, ei își amintesc foarte clar de Neli Bejan. Unii chiar au mărturisit că au auzit o voce slabă în miez de noapte, doar că nu știau exact ce se aude.

Mulți oameni care au fost cazați în acel hotel sau care trec pe lângă el în mijlocul nopții încă spun că se aud de acolo strigăte, cerând ajutor și chemându-și mama cu ultima suflare.

Hotelul Cișmigiu este locul unde s-a produs un incident foarte grav, unde o tânără studentă și-a pierdut viața. Legenda spune că ea încă bântuie holurile hotelului, cerând ajutorul pe care nu l-a primit niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *