Prima pagină » Local » Povestea înduioșătoare a tânărului care a crescut la casa de copii. A devenit unul dintre cei mai buni dansatori din Iași: „N-am simțit niciodată cum e să ai pe cineva care te susține” – FOTO

Povestea înduioșătoare a tânărului care a crescut la casa de copii. A devenit unul dintre cei mai buni dansatori din Iași: „N-am simțit niciodată cum e să ai pe cineva care te susține” – FOTO

08 apr. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei în Local

Povestea înduioșătoare a tânărului care a crescut la casa de copii. Acesta a devenit unul dintre cei mai buni dansatori, chiar dacă a avut o copilărie de coșmar, în care nu a avut pe nimeni alături. Acum, toți îl invidiază și caută să facă dansuri cu el

Sorin Tanasă, în vârstă 21 de ani, a crescut la casa de copii și nu a avut pe nimeni care să-i fie alături. Viața l-a obligat să-și sugrume dragostea pentru muzică și pentru dans, iar lipsa unei familii călduroase i-a nimicit sufletul. Nimeni nu a crezut în el, însă acest lucru nu l-a făcut pe tânărul dansator să-și piardă speranța, ba chiar l-a motivat să devină unul dintre cei mai buni dansatori și să câștige numeroase competiții, ieșind în evidență prin eleganță și expresivitate.

„Pasiunea pentru dans a fost cu mine încă de când eram copil, însă, crescând la casa de copii, nu mi s-a permis să merg la cursuri de dans. Dansam în camera amenajată pentru teme și pentru recreere. Nimeni nu a crezut în mine, dar nu mi-am pierdut speranța. A trezit, în sufletul meu, dorința de a le arăta că se înșeală și să-mi demonstrez mie că nu sunt doar un visător”, povestește cu emoție Sorin Tanasă, tânărul care a crescut la casa de copii.

A fost crescut la casa de copii, unde nu i se dădea voie să meargă la cursuri de dans: „Am făcut bani pentru o boxă portabilă și dansam pe hol”

Sorin Tanasa cu partenera sa de dans Anca Roxana Bucătaru

La concursul Internațional DanceStar, unde a părticipat în varianta de duet cu partenera sa Anca Roxana Bucătaru, a obținul locul II

A fost transferat dintr-un cămin în altul, fără să cunoască ce înseamnă să aibă un loc al lui. La vârsta de doisprezece ani a fost mutat într-un cămin în care exista o trupă de dans, iar acel moment a fost cel mai memorabil din copilăria lui.

„Acel cămin în care am fost mutat avea o trupă de dans și am rugat-o pe doamna instructor să asist la oră. După ce am analizat coregrafia lor, m-am ridicat și am început să recreez mișcările pe care le-am văzut pe scenă, nefiind chiar ușoare. A fost un moment care m-a uimit și pe mine. Atunci am fost ales. Mi s-a zis că voi face parte din trupă”, destăinuie ieșeanul.

Lucrurile s-au schimbat după doi ani, pentru că a trebuit să renunțe din nou la dragostea pentru muzică și pentru dans, să urmeze o școală profesională și să fie mutat în alt cămin.

„La noul cămin nimeni nu era pasionat de dans. Nu puteam să accept ideea că totul s-a terminat. Așa că am muncit pentru a face rost de bani ca să-mi cumpăr o boxă portabilă. Mi-am promis să lupt pentru visul meu. Am dansat mult pe holul mare al căminului, până când am găsit câteva fete care mă apreciau și voiau să învețe să danseze”, adaugă Sorin.

Îngerul păzitor care i-a luminat drumul în viață

Rugăciunile i-au fost ascultate și în viața lui a apărut un om care l-a adoptat. A simțit pentru prima dată în viața că nu mai este singur. Acesta l-a întrebat care sunt pasiunile lui și l-a susținut până a ajuns unul dintre cei mai buni.

„Salsa și Bachata au fost cele care m-au dus la un nivel mai înalt, iar doamna coregraf Cătălina Negru a văzut potențialul meu și a făcut din mine ceea ce sunt astăzi. Ea a fost cea care mi-a plătit cursuri private de Salsa și de Bachata, pentru că voia să învăț bine și să-mi deschid oportunități pentru a preda în școli de dans”, povestește cu nostalgie dansatorul.

După ani de muncă, Sorin a obținut premii memorabile. La Concursul Internațional DanceStar, unde a participat în varianta de duet cu partenera sa, Anca Roxana Bucătaru, a obținul locul II și calificarea în etapa finală a concursului care va alea loc în Poreč, Croația. Cu același număr, la o competiție din Iași a obținut locul I, împreună cu premiul pentru cel mai bun duo.

„La fiecare concurs am avut parte de zâmbete, de aprecieri și de încurajări. Dar unul dintre momentele care mi-au marcat drumul în cariera de dans l-am avut într-o competiție, la Sibiu. La final auzeam cum cei care au devenit fanii mei îmi cereau să fac poze”, completează Sorin Tanasă.

În prezent, tânărul crescut la casa de copii face parte din trupa Edelweiss și merge la foarte multe evenimente. În timpul liber predă lecții de Salsa și Bachata, câștigându-și existența din pasiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *