Prima pagină » Titlurile zilei » Povestea incredibilă a unei fetițe de 8 ani provoacă fiori pe șira spinării! Totul a pornit de la o banală durere de măsea. Ca să plece din spitalul de la Iași îi trebuiau 90.000 de dolari – FOTO

Povestea incredibilă a unei fetițe de 8 ani provoacă fiori pe șira spinării! Totul a pornit de la o banală durere de măsea. Ca să plece din spitalul de la Iași îi trebuiau 90.000 de dolari – FOTO

27 dec. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu în Titlurile zilei

Povestea incredibilă a unei fetițe de 8 ani provoacă fiori pe șira spinării! Aceasta a fost diagnosticată cu cancer. Mama este la capătul puterilor când își vede puiul suferind de o boală cruntă, însă cu ajutorul oamenilor a reușit să strângă o sumă considerabilă pentru ca fata să poată începe tratamentul care i-ar putea salva viața

Neculai și Lenuța Giagu sunt părinții Ecaterinei Gabriela. Aceștia sunt din județul Vaslui, însă în ultimii ani și-au petrecut zilele în cadrul Spitalului „Sfânta Maria“ Iași. Fetița în vârstă de 8 ani luptă pentru viața ei, dar durerea din sufletul părinților li se citește pe chip. Aceștia nu au avut pe ce să pună mâna pentru a strânge 90.000 de dolari, banii pentru tratamentul care ar putea salva viața copilei. Însă în prag de sărbători au avut parte de o minune și au reușit să strângă suma necesară pentru a ajunge în Turcia.

o poză cu Ecaterina la spital

Ecaterina luptă zilnic să reziste tratamentului și nu are cuvinte de mulțumire pentru cei care au sprijinit-o să ajungă în Turcia

Povestea incredibilă a unei fetițe de numai 8 ani. În sfârșit a ajuns în Turcia

o poză cu o fetita in spital care deseneaza

Ecaterina suferă din cauza nemilosului cancer, însă visează la momentul când va fi bine și acesta va rămâne doar un coșmar urât

Totul a început în urmă cu doi ani, când fetița a început să acuze o durere de măsea, care nu părea a fi ceva grav. Aceasta a fost dusă la un medic stomatolog care i-a făcut o radiografie și a observat un abces pentru care a primit un tratament corespunzător. Însă lucrurile au început să se complice când mandibula a început să se umfle, în pofida medicamentelor pe care Ecaterina le lua. Ulterior s-au făcut investigații și i s-a dat cruntul diagnostic.

Părinții Ecaterinei au încercat să facă tot posibilul pentru a o trata în România, însă nu s-a mai putut face nimic pentru ea, decât administrarea de morfină.

„În noiembrie a început ședințele de chimioterapie pentru a micșora cancerul. Ulterior am operat-o pentru a scoate o parte din mandibulă, unde era tumora localizată. La acel moment, operația a fost un succes și a continuat ședințele de chimioterapie. Anul acesta a făcut un PET CT și nu se mai vizualizau focare hipermatobolisme, însă la ceva timp au apărut durerile de oase și nu mai putea merge. Am ajuns de urgență în spital”, mărturisește mama, cu sufletul sfâșiat de durere.

După multe încercări de a găsi soluții pentru tratarea fiicei lor, aceștia au descoperit un spital din Turcia, unde li s-a propus o schemă de tratament ce i-ar putea salva viața micuței, însă costurile sunt uriașe. Părinții au bătut la toate ușile, iar cu ajutorul oamenilor cu suflet mare au reușit să strângă suma necesară pentru tratamentul în Turcia.

„Suntem în Turcia. S-a început tratamentul. Fetița nu prea mănâncă de la chimioterapie, însă a mai lăsat-o puțin durerea. Mai trebuie să facă o perioadă de chimioterapie ca să vadă medicii rezultatele de la tratament”, adaugă mama, Lenuța Giagu.

o poză cu Ecaterina când doarme

Părinții Ecaterinei fac tot posibilul pentru a reuși să o ajute pe fiica lor să învingă cancerul

Miracolul s-a întâmplat înainte de sărbătorile de iarnă: „Sperăm să reziste”

o poză cu desenul Ecaterinei

Când se simte mai bine, Ecaterina desenează și încearcă să se bucure de copilărie

Chiar dacă mama Ecaterinei este o simplă femeie de la țară, în momentul în care viața fiicei sale atârna de un fir de ață a început să caute cele mai bune soluții pentru tratarea fetiței. Când a primit răspunsul de la un spital din Turcia, acesteia i s-a luminat calea, însă costurile uriașe au reprezentat un impediment. Dar cu ajutorul oamenilor au reușit în pragul sărbătorilor de iarnă să strângă banii. Acest miracol nu a putut decât să-i bucure sufletul de mamă care se stingea pe zi ce trecea când o vedea pe fetiță suferind.

„În timpul tratamentului vomită și nu mănâncă deloc. Nici nu pot dormi, pentru că sunt zile când Ecaterina plânge de dorul frățiorilor ei. Însă sunt mai liniștită că am ajuns în Turcia, unde i se mai oferă o șansă la viață. Din mai nu a mai pus un picior în pământ, din cauza durerilor foarte mari, dar acum două zile (24 decembrie 2022 – n.r.) s-a întâmplat o minune.

Am pus-o pe un scaun și s-a ridicat în picioare. A făcut doi pași. Este o minune de la Dumnezeu. Nici nu am cuvinte să mulțumesc tuturor oamenilor care mi-au fost aproape și au donat pentru a putea ajunge aici”, spune mama Ecaterinei.

Deși viața micuței Ecaterina poate fi în pericol chiar și în Turcia, mama ei luptă cu toate puterile alături de fetița sa și se roagă să poată învinge cruntul diagnostic de care s-a lovit cea mică.

„Starea ei de sănătate este una critică. Aici ni s-a dat o șansă în plus și am zis că luptăm cu toate forțele să facem tot ce putem. Însă totul depinde și de corpul ei, dacă va rezista la chimioterapie și la restul. Ieri i s-a pus sânge. Nu mănâncă și i se pun doar perfuzii. Are uneori pofte, însă doar gustă.

În zilele când e puțin mai bine începe să deseneze. Sperăm să se întâmple un miracol și să reușim să învingem această boală. Ne dorim să fie doar un vis urât din care să ne trezim curând”, mai zice Lenuța Giagu, cu ochii plini de lacrimi.

Chiar dacă s-au strâns banii necesari pentru intervenție, familia Giagu mai are nevoie de ajutor, pentru că sunt nevoiți să suporte și alte costuri de întreținere în spital. Povestea incredibilă a fetiței de numai 8 ani, care este diagnosticată cu cancer poate fi o lecție de viață pentru mulți oameni din jurul nostru.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024