Prima pagină » Titlurile zilei » Povestea impresionantă a unei familii, din Iași. Viața soților Paliciuc s-a schimbat radical, în urmă cu 2 ani, iar acum au ajuns să aibă 7 copii. „Ne dorim mai mulți, nu contează câți”

Povestea impresionantă a unei familii, din Iași. Viața soților Paliciuc s-a schimbat radical, în urmă cu 2 ani, iar acum au ajuns să aibă 7 copii. „Ne dorim mai mulți, nu contează câți”

11 sept. 2024, 02:00, 9 ,
Gabriela Rusu în Titlurile zilei

Poveste de viață impresionantă a unei familii, din Iași, cu șapte copii. În urmă cu doi ani, viața soților Paliciuc s-a schimbat radical, asta după ce au decis să-și mărească familia. Acum, au planuri mari pentru viitor și transmit că își mai doresc câțiva copii. Cum au ajuns Gheorghe și Elena să aibă o familie numeroasă, veți afla în cele ce urmează.

Povestea familiei din Iași, care a ajuns să aibă 7 copii

Localitatea Pârcovaci, din orașul Hârlău, este plină de asistenți maternali și asta pentru că oamenii își doresc să ajute. La fel s-a întâmplat și în cazul familiei Paliciuc, care are patru copii luați în plasament, din dorința de a schimba viața unor mici suflete chinuite. Gheorghe Paliciuc și-a dorit să devină părinte de profesie, fiind un familist convins.

Deși mereu a visat să fie șofer pe TIR, a ajuns să construiască fântâni, pentru a fi alături de familie, iar acum, după ce băieții săi naturali au plecat la casele lor, Gheorghe a decis să-și mărească familia. Așa a ajuns să ia în plasament doi frați, proveniți din medii defavorizate. I-a îmbrăcat, i-a hrănit, îi iubește ca pe proprii copii. Totul a pornit din dorința de a le da o șansă și copiilor care au fost mai puțin norocoși.

„Avem trei copii naturali, însă ne-am dorit să luăm și în plasament. Și asta pentru că ne gândeam că vom rămâne singuri la bătrânețe, odată ce copiii noștri se așază la casele lor. Așa am ajuns să avem, în plasament, alți patru copii, toți, băieți. Eu, doi, și soția, doi. Inițial, cel mai mare vis al meu a fost să devin șofer de TIR. După ce am avut un magazin, 16 ani, eu am decis să merg, să dau de permis pentru toate categoriile, însă nu am vrut să plec ca șofer de TIR pentru că eram departe de familie și nu voiam să fiu. Apoi, am început să fac fântâni cu tuburi, în curțile oamenilor. Am deschis o firmă, și acum, mai avem ceva. Între timp, mi-am obținut și atestatul de asistent maternal pentru că voiam să dau șansa unui copil, să îl ajut, să îi schimb viața. Și așa au ajuns A. și R. în familia noastră. Am simțit că e un semn, în momentul în care am fost sunat și mi s-au prezentat cei doi frați. Atunci, eu lucram la fântâna unei familii, iar copiii din acea familie se numeau exact la fel, A. și R., și atunci am știut că nu este o coincidență, i-am luat acasă, apoi i-am dus direct la cumpărături pentru că începea școala. Avem o mulțumire sufletească că am putut să le schimbăm viața”, a declarat Gheorghe Paliciuc, asistent maternal, în localitatea Pârcovaci.

Și Elena a luat în plasament încă doi băieți

După ce A. și R. au intrat, cu acte în regulă, în familia Paliciuc, cei doi soți au decis să mai ia încă doi copii, pe I. și fratele său, I..

„Eu, când stăteam de vorbă cu ei și le dădeam sfaturi de viață, îi învățam niște lucruri, mi se părea că totul trece pe lângă ei. Adică, eu, parcă vorbeam la pereți. Însă, în momentul în care și soția a luat în plasament doi băieți, am observat cum A. și R. le spuneau aceleași lucruri pe care le-am spus eu lor. Sunt emoționat acum pentru că îmi dau seama câte avem de învățat noi de la acești copii. Suntem fericiți că, pe lângă faptul că avem un job stabil, pe care îl facem de acasă, avem și această satisfacție sufletească. Practic, ajutăm un suflet. Acum, după ce ei vor face 18 ani și vor merge pe drumul lor, noi avem de gând să mai luăm, în plasament, iar la un moment dat, chiar să adoptăm. E frumos să ai familia mare, acum avem, practic, șapte copii și ne mai dorim, câți or mai fi, nu contează. Ne dorim să mai luăm în plasament, după ce copiii pe care îi avem acum vor face 18 ani”, a mai povestit Gheorghe Paliciuc, asistent maternal, în localitatea Pârcovaci.

Cei patru copii, luați în plasament de familia Paliciuc, spun că, de când au ajuns în Pârcovaci, li s-a schimbat viața. Mai mult, pentru ei, cei doi soți, Gheorghe și Elena, sunt acum mama și tata și așa vor rămâne, pentru tot restul vieții. A. ne-a povestit, cu lacrimi în ochi, cât de mult i s-a schimbat viața, în ultimii doi ani de zile, de când a ajuns acasă.

„Pentru mine, este o viață nouă. Mama și tata mi-au schimbat viața în bine și sunt recunoscător. Simt că am crescut aici, de când mă știu, satul acesta este acasă pentru mine. Îmi este greu să descriu și îmi doresc ca, pe viitor, să rămân aici, adică să îmi fac o meserie, să câștig bani și să îmi fac casă aici, în sat, să fiu aproape de părinții mei. Acum, sunt în clasa a IX-a și vreau să mă fac ospătar. O să-i respect mereu pe mama și pe tata, pentru că m-au învățat ca pe copilul lor”, a declarat cu lacrimi în ochi A., tânărul care locuiește, în plasament, cu familia Paliciuc.

I. își dorește să devină un mare fotbalist

Puțin rușinat, dar zâmbăreț, I. ne-a împărtășit faptul că își dorește ca, în viitor, să devină un mare fotbalist. Mai mult, i-a promis mamei sale că anul acesta va avea rezultate mult mai bune la învățătură, decât anul trecut.

„Îmi place foarte mult aici, dorm cu fratele meu. M-am obișnuit, e frumos. Acum a început școala și trebuie să învăț mai mult decât anul trecut, să iau note mai mari. Îmi doresc să devin fotbalist, îmi place să joc fotbal și sper să devin”, a povestit I., fiul luat în plasament al soților Paliciuc.

Tot în satul Pârcovaci, 92 de locuitori sunt asistenți maternali. Acum, copiii care sunt în plasament au devenit prieteni și merg împreună, duminică de duminică, la biserica din sat. Și I., și I., copii luați în plasament de Elena Paliciuc, au o plăcere de a merge la slujbă, aceștia fiind mereu în altar, alături de preot. Au și straie preoțești, realizate special pe măsurile lor, astfel că cei doi nu lipsesc niciodată de la slujbă.

Poveste de viață impresionantă a unei familii, din Iași, cu șapte copii. În urmă cu doi ani, viața soților Paliciuc s-a schimbat radical, asta după ce au decis să-și mărească familia. Acum, au planuri mari pentru viitor și transmit că își mai doresc câțiva copii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
12 octombrie 2024
12 octombrie 2024