Prima pagină » Local » Povestea ieșeanului care a ajuns printre cei patru finaliști de la „Vocea României”! Iulian Nunucă: „De fiecare dată când sunt pe scenă mă simt de parcă aș fi la concertul meu!” – FOTO

Povestea ieșeanului care a ajuns printre cei patru finaliști de la „Vocea României”! Iulian Nunucă: „De fiecare dată când sunt pe scenă mă simt de parcă aș fi la concertul meu!” – FOTO

20 dec. 2022, 02:00,
în Local

Iulian Nunucă, unul dintre cei patru finaliști de la „Vocea României”, provine dintr-o familie de lăutari. Tânărul se luptă pentru marele premiu cu Andra Botez, Teodor Debu și Winael Baldus. Iulian a declarat că va da tot ce are în marea finală, dar, indiferent dacă va câștiga sau nu, se bucură că a avut parte de această experiență, care l-a ajutat să aibă mai multă încredere în forțele proprii

Iulian Nunucă are 18 ani și este elev în clasa a XII-a, la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași. Tânărul este originar din comuna Moţca şi a crescut într-o familie de lăutari. Deși se mândrește că este țigan, Iulian a ales să nu ducă mai departe tradiția lăutărească, ci să cânte un alt gen muzical pe care, la început, tatăl său nu îl înțelegea.

Iulian Nunuca

Tânărul se luptă pentru marele premiu cu Andra Botez, Teodor Debu și Winael Baldus

Iulian Nunucă: „Voi încerca să dau tot ce am mai bun!”

Iulian Nunucă este concurent în echipa lui Tudor Chirilă. Vineri seara, tânărul a interpretat piesa „Bohemian Rhapsody” și a reușit să se claseze printre cei patru finaliști. Iulian a declarat pentru reporterii BZI că de fiecare dată când urcă pe scenă se simte ca și cum ar fi la propriul concert.

„Nu văd acest concurs ca pe o competiție. De fiecare dată când sunt pe scenă mă simt de parcă aș fi la concertul meu. Nu mă gândesc că sunt la un concurs și că trebuie să câștig, mai mult mă gândesc la bucuria mea, la ceea ce îmi place să fac, să cânt. Până acum, această experiență mi-a oferit mai multă încredere în mine.

Am realizat și mai mult că orice aș face e nevoie de muncă, dar, în același timp, este plăcerea de a face ceva pentru fericirea mea. Am avut mari emoții când am aflat că sunt finalist, n-aș fi crezut. Acum voi încerca să dau tot ce pot, tot ce am mai bun și îmi doresc ca ceea ce voi face să ajungă la inimile oamenilor. Indiferent cine va câștiga finala, o să mă bucur ca și cum aș câștiga eu”, a declarat Iulian Nunucă.

Iulian, unul dintre cei patru finaliști de la „Vocea României”, a crescut într-o familie de lăutari!

Iulian Nunucă are 18 ani și este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași

Iulian Nunucă are 18 ani și este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Pedagogic „Vasile Lupu” Iași

Iulian Nunucă provine dintr-o familie de lăutari, dar, deși tatăl și bunicul său au cântat muzică de petrecere, și-a ales un alt drum. Încă din primii ani de viață, băiatul a fost fascinat de piesele pop pe care le fredona sora sa prin casă, astfel că şi-a dat seama că acest gen de muzică i se potrivește cel mai bine.

„Sora mea mai mare cânta muzică pop prin casă, iar eu eram fascinat, îmi plăcea foarte mult. Ea nu are nicio treabă cu muzica, dar era plăcut să ascult și altceva în afară de ceea ce auzeam de la tatăl meu, anume muzică lăutărească”, a spus Iulian.

Iulian ne-a dezvăluit că nu s-a bucurat dintotdeauna de susținerea tatălui său. Acesta și-a dorit ca fiul să-i calce pe urme și să ducă mai departe tradiția lăutărească.

„Părinții sunt alături de mine într-o oarecare măsură, au fost momente când tata nu mă susținea și nu înțelegea ce cânt, dar mama o face din toată inima, chiar dacă uneori cânt prea mult. Am noroc de faptul că profesorii și prietenii sunt lângă mine și mă încurajează”, a declarat Iulian, unul dintre cei patru finaliști de la „Vocea României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *