Prima pagină » International » Povestea extraordinară a Corinnei Hofmann! S-a mutat în Africa pentru iubirea vieții ei!
Povestea extraordinară a Corinnei Hofmann! S-a mutat în Africa pentru iubirea vieții ei!

Povestea extraordinară a Corinnei Hofmann! S-a mutat în Africa pentru iubirea vieții ei!

15 sept. 2023, 09:29,
în International

Povestea Corinnei Hofmann pare desprinsă din filmele romantice. Aceasta s-a mutat în Africa pentru iubirea vieții ei. Scriitoarea de origine elvețiană s-a îndrăgostit la prima vedere de un bărbat din Africa, din tribul Masai, și a decis să locuiască împreună cu el într-un cort. Cei doi au împreună o fiică, Napirai.

S-a mutat în Africa pentru iubirea vieții ei!

Scriitoarea de origine elvețiană s-a născut în Elveția în 1960 și are origini franceze și germane. Aceasta a plecat în 1986 într-o vacanță la Mombasa împreună cu iubitul ei, Marco. Femeia s-a îndrăgostit de războinicul Lketinga din tribul Samburu. După jumătate de an de la întoarcerea ei în Elveția, Coriine a decis să se întoarcă în Kenya, pentru a se căsători cu Lketinga și a locui cu familia lui în satul Barsaloi din Samburu, din nordul Kenyei.

„M-am îndrăgostit de viitorul meu bărbat fără să fiu pregătită pentru acest lucru. În ciuda diferențelor culturale existente, am vrut totuși să fac pasul acesta. Limba am învățat-o acolo, deoarece această limbă nu există în formă scrisă „, a povestit Corinne.

Inițial, familia Corinnei a fost circumspectă în legătură cu posibilitatea ca scriitoarea să poată sta mai mult timp în condițiile din Africa. Mai mult de atât, aceștia nu credeau că tânăra va putea să se conformeze tradițiilor din tribul Masai.

A fugit din cauza geloziei

În perioada petrecută în trib, Corinne Hofmann s-a luptat cu malaria, a fost subnutrită și a îndurat gelozia soțului. Poligamia, mutilarea genitală a femeilor, lipsa de educație și condițiile de igienă inadecvate au fost probleme peste care scriitoarea a crezut că poate să treacă.

„Acolo am avut de 6 ori malarie și am putut fi salvată făcându-mi-se transfuzii de sânge. Am luat și medicamente de prevenire, dar nu au avut niciun efect. Când mă simțeam foarte rău, am vrut să mă întorc, dar imediat cum m-am făcut bine, mi-au trecut acele gânduri”, rememorează Corinne.

În momentul în care soțul ei a început să o amenințe și să o insulte, fiind foarte gelos, Corinne a luat decizia să fugă.

„Soțul meu nu se putea obișnui cu ideea că eu trebuia să negociez cu alți bărbați și a devenit foarte gelos. Pe urmă a intervenit și problema alcoolului. A fost îngrozitor și nimeni nu m-a putut ajuta, deoarece eu eram femeie”, își amintește scriitoarea.

Corinne a invocat ca motiv că vrea să facă rost de bani pentru afacerea lor, un magazin pentru turiști în Mombasa, și a plecat în Elveția împreună cu fiica ei, Napirai, în 1990.

După 14 ani, Corinne s-a întors pentru a face un documentar pentru fiica ei, Napirai, surprinzând emoţiile revederii cu Lketinga și familia lui. Povestea extraordinară a Corinnei a fost prezentată de autoare în cele trei volume publicate și devenite bestseller-uri: „Îndragostită de un masai” (1998), „Adio, Africa” (2003) și „Revedere în Barsaloi” (2005).

Acum, la 63 de ani, Corinne Hofmann, care s-a mutat în Africa pentru iubirea vieții ei, este o femeie foarte activă și adoră drumețiile pe munte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *