Prima pagină » International » Povestea emoționantă a unui bărbat din sudul Libanului. Are grijă de animalele lăsate în urmă de locuitorii care fug de loviturile israeliene

Povestea emoționantă a unui bărbat din sudul Libanului. Are grijă de animalele lăsate în urmă de locuitorii care fug de loviturile israeliene

02 oct. 2024, 21:40,
Redacția BZI în International

Hamza, care conduce un adăpost pentru animale în Kfour, unde sunt adăpostiți 200 de câini, s-a dedicat hrănirii și salvării animalelor abandonate, relatează Seattle Times.

Un câine se lipește de Hussein Hamza în interiorul unei mașini în timp ce își rotește camera pentru a arăta consecințele unui atac aerian israelian în sudul Libanului.

„Săracul. Uită-te la asta, se agață de mine de frică”, spune Hamza în videoclipul pe care l-a postat online.

Misiunea lui este să aibă grijă de câinii și alte animale lăsate în urmă

În timp ce Israelul lovește sudul Libanului cu lovituri aeriene, zeci de mii de locuitori fug din case cu frică. Dar Hamza rămâne. Misiunea lui este să aibă grijă de câinii și alte animale lăsate în urmă.

El conduce un adăpost de animale care găzduiește 200 de câini în satul Kfour. Recent, a condus și prin orașele și satele din sud, căutând animale fără stăpân și animale abandonate de hrănit.

„Am deschis saci cu mâncare și le-am lăsat apă. Mă bazez pe Dumnezeu”, a spus Hamza în timp ce împrăștia mâncare la sute de metri distanță de adăpostul pe care îl conduce, în cazul în care câinii trebuie să evadeze din unitate când atacurile aeriene se apropie prea mult.

Israelul și-a intensificat dramatic atacurile aeriene în multe părți ale Libanului, despre care spune că vizează Hezbollah și armele sale. Cu toate acestea, peste 1.000 de oameni au fost uciși în țară în ultimele două săptămâni, aproape un sfert dintre ei femei și copii, potrivit Ministerului Sănătății libanez.

Hamza, în vârstă de 56 de ani, a refuzat să abandoneze animalele

Cu orașul său sub un bombardament constant, Hamza, în vârstă de 56 de ani, a refuzat să abandoneze animalele.

În ciuda pericolului, Hamza conduce în jur căutând animale fără stăpân și animale de companie lăsate în urmă de familii, multe dintre ele abandonate în spatele porților încuiate. El le aduce mâncare și apoi postează videoclipurile online.

„Vino aici, vino aici! Ți-am luat mâncare”, a strigat Hamza unui câine care se ascundea în spatele unui gard într-unul dintre videoclipurile sale online. „Măcar eliberează-ți câinii”, le imploră locuitorii în videoclipurile sale. „Stăpânii câinilor au trebuit să scape pe jos și nu i-au putut lua.”

În mijlocul haosului, Hamza a devenit un colac de salvare pentru mulți care se adresează lui, în speranța că va putea aduce hrană animalelor lor de companie.

„Acest om drăguț m-a sunat, plângând. Ei (familia) au lăsat câinii în spatele gardului și nu i-au putut lua”, a spus el. „Tocmai am primit hrană uscată pentru câini.”

Munca lui se extinde dincolo de câini.   Adăpostul lui Hamza a atras sprijin online, permițându-i să cumpere 200 de saci de hrană pentru câini pentru a le distribui câinilor din regiune.

„În momentul unei greve, oamenii o pierd și nu știu ce să facă”

Chiar și așa, pericolul continuă să crească.

„Sper că cineva poate să-mi ia ceva de pe umerii mei”, a spus Hamza în timp ce ridica un câine mai în vârstă de pe stradă și intra în mașină.

„Doamne ajută oamenii. În momentul unei greve, oamenii o pierd și nu știu ce să facă”, a spus el în timp ce arunca mâncare și apă în zone îndepărtate.

Având în vedere că o invazie terestră israeliană a sudului Libanului pare din ce în ce mai probabilă, Hamza își face griji pentru ce urmează.

Dar deocamdată, concentrarea lui rămâne pe animale.

„Atâta timp cât pot ajunge la câini și le las mâncare și apă, nu voi pleca”, a spus el. „Am o responsabilitate. Nu pot să-i părăsesc.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`