Prima pagină » Titlurile zilei » Povestea emoționantă a unei fete din Iași care își caută tatăl biologic! Maria a fost adoptată de o familie din Veneția și nu și-a cunoscut niciodată părinții! Mama naturală a murit la câteva sute de kilometri de ea, într-un oraș din apropiere – FOTO

Povestea emoționantă a unei fete din Iași care își caută tatăl biologic! Maria a fost adoptată de o familie din Veneția și nu și-a cunoscut niciodată părinții! Mama naturală a murit la câteva sute de kilometri de ea, într-un oraș din apropiere – FOTO

29 apr. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu, în Titlurile zilei

O tânără de 29 de ani, din Iași, nu și-a cunoscut niciodată părinții. Maria Emanuela a fost abandonată la naștere, iar acum își caută disperată tatăl, după ce a aflat că mama a murit în urmă cu 9 ani. Fata s-a născut în orașul Târgu Frumos, din județul Iași, iar mama a abandonat-o în spital, unde i-a lăsat o scrisoare și o poză. Maria a fost adoptată de o familie de italieni, iar la vârsta de 8 ani a primit vestea. Postarea inițială a fost făcută pe grupul de Facebook ” Ești din Iași Dacă…”, iar reporterii BZI.RO au contactat-o pe Maria pentru a afla întreaga poveste de viață.

Maria Emanuela este o tânără din Iași care nu și-a cunoscut niciodată părinții! Fata și-a căutat cu disperare mama și tatăl, după ce a aflat că este adoptată. Maria are 29 de ani, iar la vârsta de o lună a fost adoptată de o familie de origine italiană. În tot acest timp a fost o singură dată în România, în 2014, cu scopul de a-și cunoaște părinții biologici. Maria știe că s-a născut într-un oraș din județul Iași și că a fost abandonată la naștere. Maria și-a văzut pentru prima dată mama la vârsta de 20 de ani, într-o fotografie alb-negru.

„M-am născut în orașul Târgu Frumos din județul Iași. Mama m-a născut și m-a lăsat în spital. Am fost adoptată de o familie de origine italiană, care m-au adus în Italia, unde am primit un nume italian și origine italiană. Aveam doar 8 ani când am aflat că sunt adoptată. Când am împlinit 20 de ani, mi s-a dat o scrisoare pe care mama o lăsase la spital și buletinul ei.

Am fost în România în urmă cu 7 ani să îmi caut mama, dar nu am avut nicio veste despre ea. Când m-am întors din România am continuat să îmi caut mama și am făcut primul anunț pe Facebook cu speranța că o să vadă mai multe persoane și o să crească șansele de a o găsi. În urma anunțului mi-am găsit un frate, care atunci avea 16 ani, și el a fost abandonat, și o altă soră, care a avut aceeași soartă”, a declarat Maria Emanuela, fata abandonată la naștere.

Două adolescente din Iași care provin din familii defavorizate au primit o șansă la o viață mai bună, după ce în urmă cu 10 ani au intrat într-o familie de asistenți maternali.

În urmă cu 8 ani, Maria a aflat că mama naturală a murit în aceeași țară

Maria și-a căutat mama neîncetat până în momentul în care a primit cea mai tristă veste din partea mătușii sale. Cu ajutorul rețelelor de socializare, fata a luat legătura cu mătușa sa, care i-a transmis că, în anul 2012, mama ei a murit la vârsta de 38 de ani. A aflat doar că se numea Antoneta Tiba.

„Nu am încetat niciodată să îmi caut mama până în momentul când toate speranțele mi-au fost spulberate de o veste tristă. În urma anunțului de pe Facebook am găsit-o pe sora mamei mele, care mi-a spus că mama a decedat în 2012 în Trapani, un oraș din Sicilia, Italia. Mama era la aproape 1.600 de kilometri de mine și eu nu știam. Sora mamei mi-a trimis certificatul de deces. Mi-am dorit foarte mult să o cunosc și am sperat mereu să o văd și nu o judec pentru ce a făcut.

În timpul când o căutam pe mama, îl căutam și pe tata, iar acum mi-a rămas doar el. A rămas singura speranță că măcar pe el îl voi găsi. Despre el nu știu foarte multe detalii. Am doar câteva poze cu mama, pe care mi le-au dat în copilărie și o poză cu bunicii mei. Am vorbit de câteva ori cu părinții mamei mele, dar spun că nu îl cunosc pe tata. Eu până la 19 ani am locuit în Veneția alături de familia mea adoptivă, iar din 2014 m-am mutat în Roma. Țin legătura cu părinții mei adoptivi”, a mai precizat fata.

Acum, Maria lucrează ca infirmieră la Spitalul San Carlo di Nancy, din Roma. Locuiește într-un apartament, împreună cu fiul în vârstă de 5 ani.

Maria a reușit cu ajutorul rețelelor de socializare să își cunoască unul din frați

Tot prin intermediul rețelelor de socializare, în 2014, Maria a reușit să aibă primele discuții cu fratele mai mic. Fratele Mariei a fost dat în plasament unei familii de asistenți maternali, în comuna Probota, din județul Iași, iar acum are 21 de ani. A ales să rămână în continuare în sânul familiei adoptive. El este student la Teologie și, din nefericire, nici el nu și-a cunoscut niciodată părinții. De la vârsta de 3 ani se află la asistenții maternali. Vecinii băiatului spun că bunica acestuia știe de el, dar nu vrea să-l vadă, deoarece crede că are pretenții la vreo moștenire. Băiatul dorește să își cunoască tatăl și frații, dacă pe mamă nu a avut ocazia.

„Bunica știe de el, dar nici nu a vrut să-l vadă. El a fost dat în plasament de mic. Eu îl cunosc de la 5 ani și este un băiat bine educat și tare frumușel”, a precizat un vecin de-al băiatului.

Cea mai veche familie de asistenți maternali din județul Iași este din comuna Probota

O familie de asistenți maternali din Iași a crescut 11 copii, abandonați în orfelinate și spitale. Cea mai veche familie de asistenți maternali din județul Iași este din comuna Probota și de-a lungul vieții au îngrijit 13 copii, dintre care 11 luați în asistență maternală. Maria Orzan are 51 de ani, iar Vasile Orzan are 54 de ani. Împreună au fost părinții perfecți pentru copiii care au fost abandonați. În prezent, familia Orzan are în grijă alți patru copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani. Povestea lor este cu atât mai impresionantă cu cât Vasile știe ce este în sufletul fiecărui copil pe care l-a avut sau îl are în grijă, pentru că, la rândul său, a crescut la casa de copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *