Prima pagină » Actualitate » Povestea emoționantă a lui Piki, câinele care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați! Ionuț are deficiență de auz și folosește aparat auditiv
Povestea emoționantă a lui Piki, câinele care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați! Ionuț are deficiență de auz și folosește aparat auditiv

Povestea emoționantă a lui Piki, câinele care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați! Ionuț are deficiență de auz și folosește aparat auditiv

19 sept. 2024, 09:51,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Mii de români trăiesc un coșmar de câteva zile de când viitura le-a luat agoniseala de-o viață. Piki este câinele care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. Ionuț este un tânăr care are deficiență de auz și folosește aparat auditiv și care a pierdut totul în urmă viiturii nemiloase care a afectat mai multe localități din județul Galați.

Povestea emoționantă a lui Piki, câinele care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați

Județul Galați a fost lovit de cele mai violente inundații din ultimii 14 ani, spun hidrologii, iar efectele viiturilor sunt devastatoare. Localnicii comunelor afectate au rămas fără case, apa le-a înghițit mașinile și animalele, iar salvatorii au avut misiuni dificile.

Supraviețuitorii încearcă acum să își pună viața, din nou, pe piciare, însă nu vor putea uita ușor clipele de panică prin care au trecut și imaginile la care au asistat în weekend-ul anterior.

Cu toate acestea, în mijlocul situațiilor dramatice, apar și povești impresionante. Una dintre ele este și cea a lui Ionuț și a cățelului său, Piki.

Ionuț locuiește în Valea Mărului și casa lui a fost grav afectată de inundațiile din acest weekend. Deși tânărul a rămas aproape fără nimic, acesta îl are alături pe prietenul lui devotat, Piki.

Piki este cel care i-a salvat viața stăpânului său care are deficiențe de auz. Animalul de companie l-a trezit în toiul nopții atunci când apa intrase deja în casa lor.

Povestea lui Piki a fost făcută publică de un consilier local.

„El este Ionuț din Valea Mărului, județul Galați. Locuia împreună cu Piki, câinele lui care i-a salvat viața în acele clipe. Ionuț are deficiențe de auz și Piki l-a trezit la ora 03:00 când apa deja era până la brâu în casă pentru că el nu auzea. Au ieșit împreună într-un loc sigur. Tot ce i-a rămas acum e cățelul erou…”, a scris consilierul local pe pagina lui de Facebook.

Aproape o mie de pompieri din ţară, trimişi în sprijinul salvatorilor

Aproape 1.000 de pompieri din 27 de unităţi subordonate Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au fost dislocaţi, marți, 17 septembrie, în sprijinul salvatorilor de la ISU Galaţi, în urma inundaţiilor care au afectat mai multe localităţi din judeţ.

„În urma efectelor fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în judeţul Galaţi, inspectorul general al IGSU a dispus, în cursul zilei de ieri (luni – n.r.), suplimentarea resurselor din această zonă cu efective şi mijloace tehnice din alte judeţe, neafectate de fenomenele meteo”, au anunţat reprezentanții IGSU Galați.

Astfel, în sprijinul pompierilor de la ISU Galaţi, au ajuns, marţi dimineaţă, 960 de pompieri din cadrul a 24 de inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă (Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani, Vrancea, Harghita, Mureş, Covasna, Braşov, Tulcea, Constanţa, Brăila, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Olt, Iaşi, Teleorman, Vâlcea, Dolj), ISU Bucureşti-Ilfov, Şcoala Boldeşti, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.

Mai mult, în zona afectată, au fost dislocate, de la nivelul aceloraşi unităţi IGSU, 80 de mijloace tehnice: 1 volă, 19 camioane de intervenţie, 43 de microbuze, 9 buldoexcavatoare, 6 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 2 autocare.

Așadar, mii de români trăiesc un coșmar de când viitura le-a luat agoniseala de-o viață, Piki fiind câinele care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`