Prima pagină » Local » Povestea emoționantă a ieșeanului care luptă pentru viața lui! Ștefan Bulgaru are nevoie de sprijin financiar pentru a învinge cancerul!

Povestea emoționantă a ieșeanului care luptă pentru viața lui! Ștefan Bulgaru are nevoie de sprijin financiar pentru a învinge cancerul!

05 dec. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu în Local

Un tânăr student de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași a aflat cu multe luni în urmă că suferă de o boală cruntă. Cu toate că șocul pentru el și pentru cei apropiați a fost mare, acesta luptă cu toate forțele! Ștefan Bulgaru a reușit să finalizeze transplantul de celule stem și își dorește o viață normală, ca să poată gusta din perioada tinereții și a studenției, pentru că visează la o carieră de succes. Pentru a ieși învingător mai are nevoie de o recuperare ce va implica alte costuri mari

Ștefan Bulgaru este un tânăr în vârstă de 19 ani, care a fost diagnosticat cu cancer limfatic, adică un cancer al sistemului imunitar, extrem de agresiv. A încercat să se vindece în țară, însă a avut un rezultat nefavorabil, motiv pentru care a ales o clinică din Turcia, ce i-a oferit o nouă șansă la viață. Acum, tânărul mai are nevoie de recuperare și investigații care să îi aducă vestea mult așteptată: a câștigat războiul cu cancerul!

 o poza cu un baiat la spital

Băiatul mărturisește faptul că a fost un șoc pentru toți cei dragi lui, însă ulterior au trecut la luptă

Ștefan Bulgaru mai are nevoie de ajutor. Tânărul luptă pentru viața lui

o poza cu o persoana langa un copac

Înainte de aflarea diagnosticului, acesta visa să aibă o carieră de succes și își dorea să se bucure de tinerețe

Ștefan Bulgaru mai are nevoie de ajutor din partea oamenilor, pentru că toate resursele financiare ale familiei lui au fost cheltuite pentru a reuși să facă transplantul de celule stem într-un timp util.

„Tot pachetul a fost de 60.000 de euro, unde au intervenit multe alte chestii, precum plata cazărilor suplimentare, unde a trebuit sa fac recuperarea de după spitalizări, tratamentul cu chimioterapie, inclusiv plata a 10 ședințe de radioterapie, în plus, față de cele 15, inițiale, cazarea pe durata radioterapiei și multe altele. Per total am ajuns la suma de 63 de mii de euro.

Acești bani au fost achitați datorită oamenilor inimoși și părinților. Suma a crescut odată cu finalizarea transplantului. E prețul pentru cazare și tot ce fac în această recuperare post transplant. Trebuie să plătesc analize, injecții, cazări…”, mărturisește Ștefan Bulgaru, plin de optimism.

Tânărul ne dezvăluie sentimentele pe care le-a trăit alături de cei apropiați în momentul în care a aflat cruntul diagnostic. Acesta este în floarea tinereții, de care nu a apucat să se bucure încă, dar speră că va avea o viață normală.

„Prima dată a fost un șoc pentru toată lumea. Dar încet-încet ne-am obișnuit cu situația și a început lupta. Nu a fost una ușoară, dar nici nu am renunțat. Într-adevăr, susținerea celor apropiați a fost jumătate din lupta mea până aici. Fără cuvintele, susținerea lor și a oamenilor care m-au ajutat prin donații și cuvinte frumoase nu aș fi ajuns aici”, povestește Ștefan, cu mari emoții.

o poza cu o persoana la mare

Îi place să se bucure de viață și să trăiască fiecare moment din plin

Ștefan Bulgaru: „Acum lupt să cresc celulele“

o poză cu un baiat care a terminat liceul

El era student pe specializarea Controlul și Expertiza Produselor Alimentare și își dorește să-și poată termina studiile

Ștefan Bulgaru a reușit să treacă peste prima etapă din lupta sa cu boala, făcând transplantul de celule stem. Băiatul luptă acum să-și crească celulele și să își întărească din nou organismul.

„Sunt foarte slăbit, dar mergem spre bine. Analizele sunt pe 0 datorită tratamentului, dar tot ce contează e că celule transplantate cresc. Transplantul de celule stem e ca o transfuzie de celule stem, care provin din măduva osoasă. Înainte de transfuzia finală de celule se adaugă o chimioterapie extrem de agresivă, timp de 7 zile.

Când sistemul imunitar și toate analizele coboară la 0, celulele se administrează. Corpul trebuie să fie extrem de slăbit pentru a nu lupta împotriva lor. La mine atât a fost. Pe 17 noiembrie am făcut transplantul. Acum lupt să cresc celulele și să ridic sistemul imunitar. Mi se administrează injecții în burtă, niște factori de creștere a celulelor”, dezvăluie tânărul.

Pentru Ștefan urmează perioada de recuperare și investigațiile necesare pentru a fi sigur că este câștigătorul războiul pentru care s-a înarmat cu multă putere.

„Nu pot spune că am învins încă… După ce analizele vor crește și îmi voi reveni va trebui să fac un PET CT (n.r. – tomografie cu emisie de pozitroni). În urma rezultatului voi ști dacă am învins. Acest PET CT arată dacă mai există celule canceroase în organism”, adaugă băiatul care luptă pentru viața lui încă de la aflarea cruntului diagnostic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *