Prima pagină » Titlurile zilei » Povestea cutremurătoare a unei foste asistente medicale care, după o viață petrecută în spital, a ajuns „muritoare de foame”: „Este femeia care doarme cu câinii” – FOTO

Povestea cutremurătoare a unei foste asistente medicale care, după o viață petrecută în spital, a ajuns „muritoare de foame”: „Este femeia care doarme cu câinii” – FOTO

29 mart. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei, în Titlurile zilei

Povestea unei foste asistente medicale îți provoacă fiori pe șira spinării. A petrecut o viață ajutând oamenii în spital, iar acum a ajuns „muritoare de foame”, chinuindu-se să supraviețuiască de pe o zi pe alta

Angela Neamțu are 76 de ani și este din comuna ieșeană Valea Seacă. Aceasta și-a petrecut toată tinerețea în Spitalul Municipal Pașcani, unde a lucrat ca asistentă până s-a pensionat. Acum trăiește în niște condiții greu de imaginat și se chinuie să facă rost de o pâine pentru a supraviețui.

Angela Neamțu a lucrat 31 de ani ca asistentă medicală, iar acum a ajuns „muritoare de foame”

Angela Neamțu, cunoscută de către săteni drept „femeia care doarme cu câinii”, este pensionară, dar a ajuns la mila oamenilor din cauza faptului că nu beneficiază nici măcar de un leu din pensia pentru care a muncit pe brânci.

„E tare greu când ești singur și nu te caută nimeni, când nu ai la cine striga, dacă te doare ceva sau dacă vrei să împarți bucuria. De multe ori stau și mă uit peste gard, în speranța că azi va veni cineva și la mine, până atunci mai vorbesc cu cățeii, ei mă ascultă mereu și parcă îmi înțeleg suferința”, povestește Angela Neamțu, fostă asistentă medicală, cu ochii plini de lacrimi.

Femeia își amintește cu nostalgie de vremurile pe care le-a trăit în spital. Aceasta mărturisește că a învățat zi și noapte pentru a putea lucra în domeniul medical, fiindcă, înainte, foarte puțini alegeau această meserie. Din păcate, cardul de pensie este la nepoata despre care nu mai știe nimic, iar din cauza faptului că nu se poate deplasa singură și nu are puterea de a face toate demersurile pentru a obține unul nou, își plânge amarul zilnic, în fața câinilor cu care își împarte viața și a icoanelor.

„Bucuria mea este să mă mai duc la biserică. Îmi place să mai ies din casă, să văd oameni, chiar dacă îi văd cum se uită la mine, că nu am cele mai frumoase haine și poate nici nu miros atât de bine. Dar, la vârsta pe care o am, atât mi-a mai rămas”, destăinuie cu tristețe Angela Neamțu.

Angela Neamțu: „Mi-am pus gardul pe foc”

Cel mai greu i-a fost iarna acesta pentru că nu a avut bani cu care să-și cumpere lemne, din acest motiv nici nu mai are gard, deoarece toate scândurile au fost puse pe foc împreună cu cartoane găsite pe stradă. Femeia încearcă să se îngrijească de curtea și locuința ei, însă a ajuns la capătul puterilor, după atâția ani de muncă și atâtea zile în care nu a avut ce să pună pe masă.

„Nu mă plâng de nimic, doar că în tinerețea mea nu m-aș fi gândit niciodată că voi ajunge așa. Îmi este rușine numai când mă gândesc cine am fost și cum am ajuns. Acum ești respectat, doar cât timp ai ceva de oferit, când nu mai ai, lumea uită de tine. Dar în viață nu le poți avea pe toate, așa că primesc tot ce-mi dă Dumnezeu, fără să mai întreb de ce”, adaugă cu tristețe ieșeanca ce se chinuie să supraviețuiască de pe o zi pe alta.

Câinii sunt cei mai buni prieteni pe care îi are. Ieșeanca doarme, mănâncă și merge peste tot cu ei. Atunci când are, Angela își face singură de mâncare și se bucură în zilele în care nu îi este foame, pentru că economisește.

Astfel, pornind de la cazul Angelei Neamțu, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a o ajuta pe fosta asistentă medicală care acum a ajuns „muritoare de foame”. Cei care doresc să-i întindă o mână de ajutor o pot face contactând redacția BZI.

Comentarii
  • Totuși, pensia acestei doamne există și altcineva o folosește. Trebuie lămurită problema. Înțeleg că există un card pe care intră pensia și acesta este la o nepoată, prin urmare trebuie căutată persoana care fură pensia femeii. De ce inițiați o campanie de strângere de fonduri în loc să căutați persoana care fură pensia acestei femei?

  • Si pensia??
    Nu are buletin?? Faceti treaba pana la capat!

  • De ce nu declara cardul pierdut sau furat

  • Cum sa traiesti fara pensie ?! Cautati nepoata care fura

  • Se strînge fonduri pentru a fi date tot nepoatei–de ce nu reclamâ la poliție ciordirea cardului de câtre nepoatâ–

  • Blocati cardul,iar pensionara sa si ia pensia de la banca ,cu buletinul.Sau,sa i o aduca poștașul acasa.

  • In viitorul foarte apropiat, cca 10 ani, multi de prin strainatate nu vor avea pensie, cu spatele cocosit, si vor fi boschetari, din nefericire.
    Da, vom deveni o tara preponderent multilateral dezvoltata in gunoieri, cersetori, bolnavi, decese. etc. Clar, caterinca, „creste nivelul de trai” in Romania, dupa cum spun ue si guvernantii aserviti.

  • Cetățean român

    Exact. Aici e vorba de o mare prostie cu cardul. De ce nu l- a declarat furat? Ori e in aranjamente cu nepoată- sa (din milă), ori aia e o escroaca ordinară. Trebuia sesizata politia și rezolvata imediat problema.
    În acest caz nu e vorba ca aceasta femeie sa fie ajutata financiar, e o falsa problema. Adevarata problema este rezolvarea problemei cu cardul și întrarea urgenta în posesia lui.
    Iar dacă nepoată- sa a scos banii de pe card în acest an sa fie trasă la răspundere penal.

  • Politia sa se autosesizeze in acest caz.

  • Politia sa se autosesizeze in acest caz. Nenorocita aia de nepoata mananca banii si femeia asta moare de foame in casa?

  • Blocat card…pensia la gard…..adusă de poștaș….SIMPLU ! Cardul nu se emite pe numele altei persoane decat pe a posesorului de pensie ! Ce strangere de fonduri ? Daca merge la biserică putea sa i spuna preotului, primarului, etc de problemă!, nu ?🤔

  • Posibil sa fie cardul la popa ca ala de la valea seaca e o jigodie de om.

  • Suntem o țară de tâmpiți ! Decât să demarați o chetă pt a ajuta niște paraziți mai bine sesizați asistența socială. Asistenții sociali să blocheze cardul și să dirijeze pensia către un cămin de bătrâni , loc în care să o interneze pe fosta asistentă.
    In afară de milogeală și pomeni nu găsiți soluții ?

  • Am găsit o soluție, mulțumesc pentru inspirație. Ti-as implanta o sapa în mijlocul capului ca să nu te mai folosești de cazul unei femei amărâte ca să ieși tu în evidenta în calitate de om superior, cu idei mărețe.
    Bou infect ce ești, sper sa ajungi și tu la mana instituțiilor de stat, dintr-un oraș prăpădit, și nu numai ca nu ești ajutat dar mai apare și un excrement să te judece.

  • Pt imbecilul care a comentat la postarea mea. Am spus eu că suntem o țară dominată de tâmpiți, avem dovada…. Dă cu sapa în cap, asta e o dovadă, tâmpitul dacă nu are argumente dă cu unealta de care este nedespărțit, bou infect eștu pt că eu am scris exact ce trebuie de făcut nu ca să ies în evidență că am „idei mărețe” pentru că eu nu sunt politician și nici nu pot ieși în evidență pt că e doar un comentariu în care nu mi-am dat numele întreg, funcția sau partidul din care fac parte, dar deh, când ești prost și tâmpit dar vrei să te afirmi, scrii cu toate că n-ai înțeles nimic pt n-ai cum să pricepi, vrei și tu să îți spui părerea, ești liber să te exprimi, în ciuda faptului că ești un excrement. Eu nu am judecat-o pe femeia respectivă dar tu nu ai creier suficient ca să pricepi… ești un bou ca toți boii…

  • Buna ziua! In primul rand ma dezic de comentarii nasoale! Ce urat au comentat unii de mai sus! Asa cum spun si altii, trebuie recuperat cardul sau sa o ajute cineva sa-i faca unul nou. Sau postasul sa-i aduca pensia acasa. Eu mi-am ingrijit bunicii ani de zile, dintre care 3 i-am schimbat la pampers pe amandoi. Nu le-am luat un leu din pensie, din contra. Bunicii au avut o pensie destul de buna, dar le cumparam de toate, mancare, pampers(care era scump), haine, facturile care erau mari( casa mare) si nu mi-am pus nimic deoparte. A venit si tata sa ne ajute, dar din pacate a baut si a mai cheltuit din bani. Eu totusi am avut o mica suma pusa deoparte din pensii( fiindca atunci cand erau in putere bunicii ne dadeau mie si surorii mele bani de buzunar, nu multi, 250, 300 lei pe luna) si ei au insistat ca macar suma aceea sa o am in continuare. Ok, numai ca eu lasam banutii acolo in casa lor( eu eram vecina de apartament cu ei), si ziceam ca o sa-i duc la mine banutii binemeritati etc cand va fi timpul. Dupa ce au murit toti, dupa un timp, m-am dus sa-mi iau banii si nu am gasit nimic, semn ca tata ii luase. Deci se poate si asa. Nu as zice sa internati batranii in azil, puteti ajunge la fel de rau. Eu am putut sa-i ingrijesc pe bunici, si sa-i schimb la pampers si nu am primit nici macar banii de buzunar! Cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *