Prima pagină » Eveniment-Social » Povestea cuplului celebru de profesori, din Iași, care a cucerit lumea! Ultimul succes de aur a fost în Irlanda!

Povestea cuplului celebru de profesori, din Iași, care a cucerit lumea! Ultimul succes de aur a fost în Irlanda!

27 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Performanțe de succes pentru profesorii ieșeni Dorin și Cornelia Fiscutean! De mai bine de zece ani, conduc lotul României la geografie, iar la cea de-a 20-a Olimpiadă Internațională de Geografie, elevii s-au întors acasă cu medalii de aur, argint și bronz.

Performanțe remarcabile pentru un cuplu celebru de profesori din Iași

De mai bine de zece ani, profesorii ieșeni Dorin și Cornelia Fiscutean conduc elevii spre succes. La palmaresul lor se mai adaugă încă patru medalii de aur, argint și bronz.

La cea de-a 20-a Olimpiadă Internațională de Geografie, care s-a desfășurat în Irlanda, în perioada 19-24 august 2024, David Mihai Dumitrescu de la Colegiul Național „Carol I” a reușit să obțină medalia de aur. Ian Mitocaru de la Colegiul Național Iași s-a întors acasă cu o medalie de argint, iar Tudor Sebastian Olariu de la Colegiul Național „Costache Negruzzi“ Iași și Iustin Bălan de la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu“ Iași au cucerit, fiecare, câte o medalie de bronz.

„Noi ne ocupăm de pregătirea lotului de peste 10 ani, iar în fiecare an, în lunile iunie, iulie sau august, depinde când este Olimpiada, lotul României vine în Iași, la Colegiul Național, iar pregătirea este una centralizată. Am acumulat o anumită experiență și știm ce trebuie să facem, ne dăm seama de la început cam ce știu elevii și unde trebuie să acționăm mai mult pentru a rezolva anumite probleme”, declară profesorul Dorin Fiscutean.

Profesorii Dorin și Cornelia Fiscutean aduc, an de an, medalii de la concursurile internaţionale de geografie

„A devenit o tradiție, în fiecare an se așteaptă de la noi, de la elevii care participă la olimpiadă, să avem rezultate cât mai bune și frumoase, iar toți cei patru să vină cu medalii acasă. Anul acesta s-a întâmplat la fel, toți cei patru elevi au obținut medalii, chiar elevul David Dumitrescu a fost primul în lume cu aurul și, atunci, România a fost pe primele locuri, ca de obicei, în clasamentul general. David Dumitrescu este elev la Colegiul Național  „Carol I” Craiova, iar timp de două săptămâni, a stat în Iași. Noi am început, oarecum, pregătirea din luna aprilie, am avut discuții online. Dacă este o muncă susținută și constantă, rezultatele vin de la sine”, adaugă profesorul Dorin Fiscutean.

Peste 180 de tineri au participat la Olimpiada Internațională de Geografie

La Olimpiada Internațională de Geografie (IGeo), au participat peste 180 de tineri din aproape 50 de țări, de pe toate continentele, inclusiv România.

Ian Mitocaru este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Iași, iar la IGeo a reușit să câștige o medalie de argint. Tânărul este pasionat de geografie încă din copilărie, iar după terminarea studiilor liceale, ar dori să studieze economie la o universitate din Marea Britanie sau Italia.

„Anul acesta a fost cea mai intensă pregătire, încă din luna februarie m-am pregătit, zi de zi. Au fost puține zile în care nu lucram. Pasiunea pentru geografie a început încă de când eram mic, iar de atunci, s-au acumulat cunoștințele. Îmi place că pot să analizez și să înțeleg mai bine cum se comportă anumite aspecte din lumea înconjurătoare, dar îmi plac și oamenii din acest domeniu, colegii și domnii profesori cu care am avut șansa să lucrez. După ce voi termina liceul, aș dori să continui cu studiile în domeniul economiei, dar încă nu sunt sigur. Aș dori să studiez în străinătate, în Marea Britanie sau în Italia”, declară Ian Mitocaru, elev la Colegiul Național Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *