Prima pagină » Local » Povestea care provoacă fiori! O fetiță de numai 3 ani, abandonată de mamă, trece prin cel mai mare coșmar al vieții sale. Tatăl: „Mă rog să trăiască cât mai mult” – FOTO

Povestea care provoacă fiori! O fetiță de numai 3 ani, abandonată de mamă, trece prin cel mai mare coșmar al vieții sale. Tatăl: „Mă rog să trăiască cât mai mult” – FOTO

18 feb. 2023, 02:00,
Elena DÎNCEANU în Local

O fetiță de numai 3 ani trece prin cel mai mare coșmar al vieții sale, după ce s-a descoperit că suferă de o formă agresivă de cancer, iar medicii nu-i mai dau șanse. Tatăl, care îi poartă singur de grijă fiicei sale, pentru că a fost părăsit de soție, a ajuns în pragul disperării. Singura dorință a bărbatului este ca fetița să trăiască cât mai mult

Sofia Fitzinger este un suflet nevinovat care până la vârsta de 3 anișori a trecut prin cele mai mari traume ale vieții ei. Mama fetiței a decis să o părăsească, deși Sofia avea doar un an și jumătate. Dar problemele lor nu s-au terminat aici, pentru că, la sfârșitul anului trecut, fetița a suferit o semipareză facială pe partea stângă, iar ulterior au început investigațiile medicale. Din nefericire, Sofia a fost diagnosticată cu o tumoră malignă pontomezencefalică – cancer cerebral.

O fetiță de numai 3 ani, abandonată de mamă, trece prin cel mai mare coșmar al vieții sale: „Totul este în mâna lui Dumnezeu”

Sigla Asociatiei ”Salveaza o inima” pusa in doua palme

Așadar, toți cei care vor să acorde o șansă la viață unui suflet nevinovat chinuit de soartă, pot dona în conturile Asociației ”Salvează o inimă”

Robert Fitzinger a încercat să-i poarte de grijă Sofiei, așa cum a știut el mai bine, dar bolii nu i s-a putut opune. Acesta se luptă zilnic cu viața pentru a încerca să găsească un leac ce i-ar putea salva viața micuței Sofia.

„M-am chinuit foarte mult. Am reușit într-un final să ajungem în Turcia pentru tratament și încercăm din răsputeri să facem față. Mai avem de stat cam 2 luni de zile. Doctorii turci ne-au dat șanse. Spun că e posibil să trăiască, iar noi avem speranță”, povestește, cu ochii plini de lacrimi, Robert Fitzinger, singurul sprijin al Sofiei.

Chiar dacă soția bărbatului ieșean a ales să plece și să nu se mai intereseze de pruncul căruia i-a dat viață, Robert nu îi poartă ură și tot ce-și dorește e să i se facă bine fetița.

„Mama ei (n.r. – a Sofiei) nu s-a implicat deloc. Ea a plecat încă de când era fata mică. Pe atunci avea doar un an jumătate și ne-a lăsat. A semnat doar actele ca să pot pleca cu ea și atât. În rest, nu o interesează nimic. Noi suntem în Turcia, cu ajutorul unor oameni cu suflet mare, că altfel nu știm ce s-ar fi întâmplat. Am aflat totul la începutul anului, pentru că, deodată, Sofia a început să se simtă rău și am ajuns la spital, la Iași. Acolo ni s-a dat cruntul diagnostic”, mărturisește, plin de supărare, tatăl micuței.

Tatăl Sofiei strigă după ajutor

Vlad Placinta stand e un scaun 

Investigațiile, chimioterapia și radioterapia costă 37.530 de euro, mult peste ce își permite familia Fitzinger

Cu toate că cei doi se află în Turcia în acest moment, aceștia nu au asigurat nici măcar tratamentul, deoarece costurile se pot mări de la o zi la alta. Robert se simte neputincios în fața minunii cu care a rămas, dar încearcă să facă tot ce poate, fiindcă viața Sofiei atârnă doar de un fir de ață.

„În momentul de față, micuța este internată la Spitalul «Acibadem» din Istanbul. A fost internată săptămâna trecută, alături de tatăl ei, deja i s-au făcut anumite investigații, printre care și biopsia ca să putem vedea dacă ulterior i se pot face chimioterapia și radioterapia.

Ea acum face tratament, dar așteptăm și rezultatul biopsiei. A început de ieri să facă radioterapie, ea având de făcut 30 de ședințe, iar timp de 6 săptămâni chimioterapie. Acum așteptăm să ne spună medicii care este evoluția ei, deoarece aici, în țară, din păcate, medicii au spus că nu are nicio șansă, dar nici în Turcia, din punct de vedere medical, ar mai avea cam 12 luni de viață, deoarece tumora este inoperabilă.

Ea s-a format în centrul creierului și este înconjurată de toți nervii, iar o operație ar putea avea un sfârșit tragic. Așteptăm totuși un răspuns favorabil de la biopsie. Atunci putem spune că fetița va avea mai multe șanse. Biopsia ne va spune clar despre ce este vorba”, spune Vlad Plăcintă, bărbatul care a sărit în ajutorul micuței.

Pornind de la cazul micuței Sofia, BZI inițiază o campanie de strângere de fonduri pentru a ajuta micuța care trece prin cel mai mare coșmar al vieții ei. Cei care doresc să o ajute o pot face contactând redacția BZI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
06 august 2024
06 august 2024