Prima pagină » Local » Poveste emoționantă! Numele unei mame doborâte de cancer va deveni simbolul unui centru special pentru femei! Preotul Dan Damaschin a ajuns la proiectul cu numărul 100

Poveste emoționantă! Numele unei mame doborâte de cancer va deveni simbolul unui centru special pentru femei! Preotul Dan Damaschin a ajuns la proiectul cu numărul 100

09 mart. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Cel mai mare proiect al asociației „Glasul Vieții”, condusă de părintele Dan Damaschin, a prins viață chiar de Ziua Internațională a femeii. Centrul medico-social „FEMCLINIC” a fost redenumit „Veronica”, după mama care a devenit recent înger păzitor pentru celelalte mame și copii. Veronica a fost răpusă de cancer în urmă cu două săptămâni

Ca prin minune, de Ziua Internațională a femeii s-au finalizat ultimele proceduri birocratice pentru viitorul centru medico-social construit de părintele Dan Damaschin. Îngerul păzitor care poartă numele centrului și veghează asupra lui a făcut posibilă minunea ca de pe data de 8 martie să poată începe lucrările centrului destinat femeilor și mamelor. Cel mai mare proiect al asociației „Glasul Vieții” a primit numele de Centrul Medico-Social „Veronica”. Părintele Dan Damaschin, îngerul de la Maternitatea „Cuza Voda” Iași, nu a ales întâmplător numele de „Veronica”. „Uniți pentru Veronica” a fost unul din sutele de cazuri ale părintelui Damaschin și a avut o însemnătate aparte. Centrul medico-social pentru familie va asigura asistență medicală gratuită pentru tinerele mame și copiii lor, femeilor care nu își permit „luxul” unor investigații medicale de specialitate și, mai ales, mamelor marginalizate în familie și societate.

„Ne-am gândit foarte mult la acest nume și am întrebat pe mulți dacă să punem acest nume. Centrul poartă numele Sfintei Veronica, care în traducere înseamnă chipul adevărat. Numele a mai fost ales și în memoria Veronicăi, mama din satul Dagâța, și spre slava ei. Veronica este acum îngerul păzitor al mamelor și pruncilor”, a declarat Dan Damaschin, îngerul de la Maternitatea „Cuza Vodă”.

Veronica a murit de cancer mult prea devreme

Pe 17 februarie 2021, părintele Dan Damaschin a postat pe pagina de Facebook „cel mai greu caz din ultima vreme”. Veronica locuia în comuna Dagâța din județul Iași, alături de cei 5 copii și soțul ei. Femeia suferea de o boală grea de mai bine de 7 ani, timp în care au venit pe lume și trei copii. Cancerul evolua fără milă în corpul femeii. Când părintele Damaschin a ajuns la casa Veronicăi, era prea târziu. Părintele Dan Damaschin a găsit-o pe Veronica plângând de durere. Pentru că nu mai putea să mănânce, nici medicamentele recomandate nu se puteau administra corespunzător. Cu lacrimi în ochi, părintele povestea că nu i-a putut spune Veronicăi că medicii i-au mai dat doar câteva zile de trăit.

„Am găsit-o în preajma Crăciunului, mergând să verificăm un apel apărut prin media. Din păcate, deși pista era falsă, cazul s-a dovedit pe cât se poate de real. De atunci, am bătut săptămânal și chiar mai des, aceeași cale, cu medici, cu oameni dornici să ajute, dar, din păcate, timpul scurs fără ca cineva competent să o bage în seamă nu mai poate fi dat înapoi”, a scris părintele pe pagina de Facebook!

O casă pentru copiii rămași fără mamă

Pentru cei cinci prunci ai Veronicăi, care au rămas orfani și locuiesc doar cu tatăl, asociația „Glasul Veții” a început să construiască o casă. Nimic nu o poate înlocui pe mama lor, dar această casă îi ajută să rămână uniți și fericiți alături de tată. Construirea casei a început încă de când Veronica trăia. Întâmplător sau nu, casa Veronicăi poartă numărul 100 în portofoliul părintelui Damaschin. Oricine dorește să ajute și să pună o cărămidă la casa celor șase suflete poate dona în conturile Asociației „Glasul Veții”. ASOCIATIA GLASUL VIEȚII RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON) COD SWIFT: BTRLRO 22; RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO); RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD); RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire); RO60BTRLCADCRT00W8759401 (USD CANADIENI) sau prin Paypal: [email protected] https://glasulvietii.ro/cum-donez/.

„Știți bine că nu alergăm după cifre rotunjite și nici după laude, nici nu am avea când să ne bucurăm de ele, dar, atunci când vorbești de o sută de familii adăpostite sub 100 de acoperișuri, mai curând 100 de mame cu multe sute de copii, de fapt vorbim de o mare de credință, de dragoste și jertfă care, da, mută munții”, a spus părintele Dan Damaschin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *