Prima pagină » Local » Poveste demnă de filme într-o comună din Iași! Un bărbat a fost „înviat” la câteva luni după ce a fost declarat mort! Cu toții s-au crucit când au aflat întreaga tărășenie! GALERIE FOTO / VIDEO

Poveste demnă de filme într-o comună din Iași! Un bărbat a fost „înviat” la câteva luni după ce a fost declarat mort! Cu toții s-au crucit când au aflat întreaga tărășenie! GALERIE FOTO / VIDEO

19 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

„Mortul-viu” din comuna Răducăneni a obținut în instanță recunoașterea faptului că încă respiră! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis ieri cererea formulată de Gabriel Constantin Luca, bărbatul care a fost declarat mort, în acte, dintr-o greșeală. În urma deciziei, Primăria Comunei Răducăneni a fost obligată să anuleze cele două exemplare ale actului de deces nr. 94 din 10 noiembrie 2020, privindu-l pe ieșean

Poveste demnă de filmele de la Hollywood, într-o localitate din județul Iași! Un bărbat a fost „înviat” de către judecători la doar câteva luni după ce a fost declarat mort! Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis solicitarea făcută de Gabriel Constantin Luca.

„Instanța admite cererea formulată de reclamantul Gabriel Constantin Luca în contradictoriu cu pârâta Primăria Comunei Răducăneni. Dispune anularea ambelor exemplare ale actului de deces nr. 94 din 10 noiembrie 2020, privindu-l pe reclamant, înregistrat la Primăria Comunei Răducăneni, precum și a certificatului de deces eliberat pe data de 10 noiembrie 2020 de Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Răducăneni – Starea Civilă”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Gabriel Constantin Luca, declarat mort dintr-o greșeală

Procesul dintre ieșeanul Gabriel Constantin Luca și Primăria Comunei Răducăneni a început pe 19 ianuarie 2021. Bărbatul le-a cerut judecătorilor să constate că este în viață și că a fost declarat mort dintr-o eroare.
Gabriel Constantin Luca a fost nevoit să apeleze la magistrați, după ce bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost și „îngropat”. Povestea demnă de filmele de la Hollywood a început în luna noiembrie 2020. Atunci, Gabriel Constantin Luca a fost declarat decedat în acte. Bărbatul din comuna Costuleni a fost dat dispărut de rude de pe data de 25 octombrie 2020.

Polițiștii au mers la familia acestuia, au luat declarații și au ridicat mai multe probe. După câteva săptămâni, în localitatea Grozești a fost găsit cadavrul unui bărbat. Anchetatorii au luat legătura cu rudele lui Gabriel Luca, crezând că l-au găsit pe acesta. Cadavrul a fost „analizat” de rudele bărbatului. Membrii familiei au găsit câteva asemănări, chiar dacă persoana decedată era îmbrăcată diferit. În final, familia bărbatului a ridicat cadavrul de la Institutul de Medicină Legală Iași, i-au făcut un priveghi și l-au îngropat creștinește.

Rudele l-au recunoscut, deși nu era el!

Mama bărbatului a susținut că ea a fost cea care l-a recunoscut pe bărbat, fiind chemată să îl identifice.

„Eu l-am dat dispărut. Au venit cei de la Poliție, am discutat cu ei. După un timp, polițiștii ne-au contactat și ne-au spus că a fost găsit un mort la Grozești. Ne-au cerut să mergem la morgă, să-l identificăm. Părea că este el, dar era îmbrăcat diferit. Am luat mortul acasă, i-am făcut priveghi și l-am îngropat. I-am făcut slujbe, pomeni… S-au împlinit 40 de zile de când l-am îngropat și am zis să-i facem un praznic de Sfântul Ștefan”, a declarat mama lui Gabriel Constantin Luca.

Numai că, în momentul în care familia se pregătea de praznicul de 40 de zile, bărbatul s-a întors acasă.

„M-am uitat la el și am spus: «Măi, mamă, noi te-am și îngropat!»”, a afirmat femeia.

La rândul său, Gabriel Constantin Luca a precizat că, în perioada în care a fost plecat de acasă, a lucrat la o fermă.

„Am plecat la o fermă. Când m-am întors acasă și am aflat că sunt și mort, și îngropat, și toate cele… După ce mi-am revenit din șoc, am mers la bar și am dat de băut la toată lumea!”, le-a spus Gabriel Luca reporterilor „BZI” chiar lângă crucea cu numele său.

Sunt așteptate rezultatele probelor ADN

Acum, oamenii legii trebuie să o ia de la capăt cu ancheta. Aceștia au primit o altă sesizare, din partea unei alte familii, care a susținut că bărbatul îngropat în locul lui Gabriel Luca ar putea fi ruda lor. În urma sesizării depuse la Poliție, oamenii legii au prelevat probe ADN de la rude, pentru a le putea compara cu cele ale bărbatului înhumat.
Până în acest moment, reprezentanții Institutului de Medicină Legală Iași nu au prezentat un răspuns în această privință.

„Așteptăm rezultatele de la IML Iași privind compararea probelor ADN, pentru a se putea stabili dacă persoanele care au formulat sesizarea sunt rude cu bărbatul înhumat”, a menționat ieri Constantin Bosînceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *