Prima pagină » Sanatate » Poți rămâne însărcinată în prima zi de menstruație. Părerile specialiștilor

Poți rămâne însărcinată în prima zi de menstruație. Părerile specialiștilor

06 iun. 2022, 14:52,
BZI.ro, în Sanatate

Mulți oameni cred că nu poți rămâne însărcinată în prima zi de menstruație. Însă pentru a înțelege dacă acest fapt este adevărat merită să începem cu o definiție a ceea ce este menstruația. Aceasta este o sângerare care apare la sfârșitul ciclului ovulativ, ca urmare a faptului că ovulul nu a fost fertilizat. Oul după ovulație trăiește doar 24 de ore. Ovulația are loc la mijlocul ciclului. Majoritatea femeilor au un ciclu menstrual care durează 28-30 de zile.

Este imposibil să rămâi însărcinată în timpul menstruației, dacă este într-adevăr menstruație și nu sângerare, care uneori este confundată cu aceasta. Momentul la care începe sângerarea menstruală poate fi uneori perioada de implantare, când ovulul fetal este deja atașat în uter sau, acest lucru este valabil mai ales pentru femeile cu ciclu neregulat. Sângerarea în timpul ovulației poate fi confundată cu menstruația. La pacienții cu ciclu menstrual scurt, de exemplu, 24 de zile, cu o durată a menstruației, de exemplu, 7 zile, dacă contactul are loc în ultimele zile de sângerare, poate apărea sarcina, deoarece mijlocul ciclului va fi pe ziua 12, iar spermatozoizii trăiesc de la 3 la 5 zile. Astfel, dacă a existat un contact neprotejat în timpul menstruației, este mai bine să te asiguri și să faci un test de sarcină.

un barbat care priveste o femeie care se tine de cap si are in mana un test de sarcina

Cele două metode principale pentru determinarea ovulației la domiciliu sunt urmărirea temperaturii bazale a corpului și testarea nivelurilor de hormon luteinizant

Cum să-ți determini perioada de ovulație. Teste sigure pentru identificarea acestui fapt

Cele două metode principale pentru determinarea ovulației la domiciliu sunt urmărirea temperaturii bazale a corpului și testarea nivelurilor de hormon luteinizant. Prima metodă se bazează pe faptul că temperatura corpului femeii măsurată dimineața face o diferă cu cea de o zi înainte de ovulație și apoi crește cu câteva zecimi de grad mai mult decât în ​​prima fază a ciclului. A doua metodă implică utilizarea unor teste speciale de farmacie. Ele sunt capabile să observe un salt în producția de hormon luteinizant, care apare și cu aproximativ o zi înainte de ovulație.

femeie care priveste un test de sarcina

Este imposibil să rămâi însărcinată în timpul menstruației, dacă este într-adevăr menstruație și nu sângerare, care uneori este confundată cu aceasta

Folosind aceste metode de-a lungul mai multor cicluri, puteți calcula ziua de ovulație tipică. Totuși, asta nu înseamnă că acum știi exact care este probabilitatea ta personală de a rămâne însărcinată în timpul menstruației. Nu toate ciclurile unei femei sunt la fel și într-o anumită lună, ovulația poate avea loc mai devreme.

O perioadă relativ sigură apare după ovulație și continuă până la sfârșitul ciclului menstrual, deoarece ovulul este capabil de fertilizare pentru o perioadă foarte scurtă de timp, de la 12 la 24 de ore. Totuși, aici vă puteți aștepta la surprize. Sistemul reproducător feminin este programat să producă doar un ou în fiecare lună. Cu toate acestea, uneori acest program eșuează și există cicluri în care apar două sau chiar trei ouă, așa se nasc gemenii. Potrivit unor rapoarte, măturarea ovulelor nu are loc întotdeauna simultan, iar în timpul unui ciclu o femeie poate avea două sau trei ovulații.

Poți rămâne însărcinată în prima zi de menstruație. Factorii care pot provoca dezechilibre hormonale

Există o șansă de a rămâne însărcinată în prima zi de menstruație, mai ales dacă nu a fost menstruație dar o sângerare vaginală. Aceasta pot fi cauzată de o varietate de motive. Printre care dezechilibre hormonale, luarea de anticoagulante naturale, expunerea la contraceptive orale, boli bacteriene și fungice, anomalii uterine, traumatisme în timpul actului sexual, o dietă prea rigidă, o supradoză de aspirină și mulți alți factori.

un absorbant pe care stau mai multe paiete rosii

Uneori, o femeie suferă de scurgeri străine provocate de menstruație, ceea ce duce la un calcul incorect al ciclului, cu consecințe corespunzătoare

Uneori, o femeie suferă de scurgeri străine provocate de menstruație, ceea ce duce la un calcul incorect al ciclului, cu consecințe corespunzătoare. Mai ales adesea adolescenții care nu au suficientă experiență și femeile cu un ciclu menstrual neregulat, fac această greșeală, dar, în general, nimeni nu este imun la aceasta.

De cele mai multe ori, femeile se întreabă dacă poți rămâne însărcinată în prima zi de menstruație deoarece suferă de dureri iar prin act sexual acestea se pot ameliora. Actul sexual în timpul menstruației nu dăunează în sine, dar sistemul reproducător al unei femei în această perioadă este cel mai vulnerabil. În timpul menstruației, colul uterin scade mai jos decât de obicei, iar endometrul se subțiază, se modifică și echilibrul acido-bazic din vagin, mediul său devine mai puțin acid și mai puțin agresiv pentru microorganismele patogene. Datorită acestui complex de cauze, în timpul menstruației crește probabilitatea de a contracta infecții cu transmitere sexuală.

abdomenul unei femei pe care scrie sos cu pastile rosii

Sângerarea în timpul ovulației poate fi confundată cu menstruația

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *