Prima pagină » Business în România » Poți câștiga 7.000 de lei net fără studii superioare! Unde se fac angajări

Poți câștiga 7.000 de lei net fără studii superioare! Unde se fac angajări

21 apr. 2025, 12:34,
Redacția BZI în Business în România

Chiar dacă traversăm o perioadă marcată de restricții economice, meseriile bine stăpânite continuă să fie apreciate și răsplătite pe măsură, chiar și în contextul economiei de piață. De exemplu, un electrician calificat poate fi angajat rapid, beneficiind de un salariu care depășește media din București. În paralel, există cerere și pentru lucrători sezonieri în agricultură, în special în Germania.

PGA Electric angajează fără studii superioare cu 7.000 net

Pentru anul 2025, compania PGA Electric, specializată în producerea de cabluri și echipamente pentru distribuția energiei electrice, caută să angajeze un tehnician în mentenanță electrică. Potrivit informațiilor dintr-un anunț de angajare consultat de Economică.net, salariul net propus este de 7.000 de lei pe lună, cu posibilitatea de a fi negociat în funcție de pregătirea profesională și experiența candidatului, în cadrul interviului.

Pentru poziția oferită de PGA Electric, compania caută candidați care au acumulat cel puțin trei ani de experiență în domeniul electric. Cei care au o pasiune pentru automatizări și inginerie electrică, precum și o pregătire anterioară ca tehnicieni, ingineri automatiști sau electromecanici, sunt considerați potriviți pentru acest rol.

În ceea ce privește performanța economică a firmei, datele financiare arată o creștere solidă. În anul 2023, PGA Electric a înregistrat venituri nete de 216 milioane de lei, în urcare cu 13,5% față de anul precedent. Profitul net s-a ridicat la 39,4 milioane de lei, cu 15% mai mult decât în 2022. De asemenea, compania și-a extins echipa, lucrând cu un personal mediu de 258 de angajați, cu 38 mai mulți față de anul anterior, conform informațiilor analizate de Economică.net.

PGA Electric este o companie cu o istorie de peste două decenii, fondată în anul 2000. Inițial, activitatea sa s-a concentrat pe distribuirea de becuri în magazinele rurale din Maramureș. În timp, însă, firma s-a transformat într-un jucător important în sectorul energetic, desfășurând activități complexe de producție a cablurilor și echipamentelor electrice, consolidându-și astfel poziția pe piață.

Companiile nemțești angajează lucrători agricoli

Tot mai mulți români sunt recrutați pentru a lucra în agricultură în Germania, în special în campaniile de recoltare a căpșunelor și sparanghelului, domenii în care forța de muncă sezonieră este esențială. După ce numărul muncitorilor polonezi a scăzut considerabil, românii au ajuns să reprezinte o pondere semnificativă a lucrătorilor din acest sector. Această schimbare demonstrează încrederea de care se bucură muncitorii români în rândul fermierilor germani, mai ales datorită seriozității și eficienței de care dau dovadă în activitățile agricole.

Un specialist în domeniul forței de muncă a remarcat faptul că românii au devenit un sprijin esențial pentru agricultură germană, fiind din ce în ce mai apreciați pentru implicarea lor în muncă sezonieră. Totuși, această evoluție are loc într-un context marcat de incertitudini economice.

Odată cu majorarea salariului minim în Germania, care a crescut de la 8,50 euro în 2015 la 12,82 euro pe oră în 2025, iar cu posibilitatea unei noi creșteri la 15 euro, apar și temeri tot mai mari din partea agricultorilor. Mulți dintre aceștia susțin că noile reglementări salariale le vor îngreuna capacitatea de a rămâne competitivi, întrucât costurile de producție se vor mări considerabil. Un fermier din sudul Germaniei a explicat că aceste scumpiri ar putea periclita întreaga sa afacere, mai ales în condițiile în care produsele interne ar putea deveni mai scumpe decât cele importate.

Pe lângă presiunea financiară, datele statistice reflectă și o scădere semnificativă a terenurilor alocate cultivării fructelor și legumelor sezoniere. Între 2015 și 2025, suprafețele de căpșuni s-au redus cu aproape un sfert, iar culturile de sparanghel în aer liber au pierdut peste 40% din terenul alocat. În acest context, numeroși fermieri au fost nevoiți să renunțe complet la activitate, incapabili să mai susțină costurile ridicate de producție.

Bugetul.ro
Plecarea lui Dorinel Umbrărescu s-a produs în mod oficial. Drumarul din județul Bacău și-a luat la revedere de la oamenii din zona Buzăului
redactia.ro
Cine este tânăra ucisă de fostul iubit după ce i-a incendiat casa. Victima a fost rapită și în februarie de ucigaș
Bugetul.ro
Recalculare de urgență pentru 5 milioane de pensionari! Se întâmplă pe 15 iulie la CNPP, este ordin clar de la ministrul Muncii
a1.ro
Artist celebru din România a sărit la bătaie în timpul concertului său. Ce s-a întâmplat între el și un fan
Playtech.ro
Oraşul din România, evitat de toţi turiştii după ’89. Era considerat cel mai periculos
observatornews.ro
Ungaria, măturată de vijelii devastatoare. Temperatura a scăzut cu 20 de grade în doar câteva minute
Playsport.ro
CALCUL: Cât vor plăti românii pe benzină și motorină de la 1 august, după majorarea accizelor și a TVA-ului
Evz.ro
România topește la 40°C, Accuweather anunță deja prima ninsoare
realitatea.net
Ce temperatură trebuie să setezi la frigider când afară e caniculă. Trucul prin care să scazi factura la curent
SportpeSurse
Ce s-a ales de Mariana Bitang, fosta antrenoare a lotului olimpic de gimnastică. Partenera lui Octavian Bellu a revenit în atenția publică după mulți ani
Playtech.ro
Care este cel mai sănătos peşte la conservă. Detaliile de pe etichetă la care să fii mereu atent
Dailybusiness.ro
De ce mamele aflate în concediu maternal trebuie să plătească CASS. Premierul Ilie Bolojan: „Nu ne mai putem permite să fim o țară de excepții”
RomaniaTV
Şoc în politică. Ilie Bolojan ameninţă cu DEMISIA
stiriromania.ro
Alex Marcu, sfâșiat de durere lângă sicriul Teodorei. Bărbatul își ia adio de la soție cu râuri de lacrimi
RomaniaTV
Cine este femeia cu care s-a iubit Nicușor Dan, înainte să o cunoască pe Mirabela Grădinaru
redactia.ro
Se schimbă școala românească din temelii. Părinții riscă și închisoarea dacă nu respectă acest lucru.
ego.ro
I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
08 iulie 2025
08 iulie 2025