Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Un nou potențial tratament pentru COVID-19
Un nou potențial tratament pentru COVID-19

Un nou potențial tratament pentru COVID-19

06 aug. 2020, 12:17,
în Sanatate

Potențial tratament pentru COVID-19. Yunjeong Kim și Kyeong-Ok „KC” Chang, virologi din Colegiul de Medicină Veterinară din Kansas State University, au publicat un studiu care arată un posibil tratament terapeutic pentru COVID-19.

Coronavirusurile patogene sunt o amenințare majoră pentru sănătatea publică mondială, așa cum arată coronavirusul sindromului respirator acut sever sau SARS-CoV2, virusul care provoacă infecția cu COVID-19.

Studiul aparut în numărul 3 august al prestigiosului jurnal medical Science Translational Medicine arata ca 3CLpro, inhibitori ai proteazei virale pot reprezenta ține ale terapiilor împotriva COVID-19.

Cercetarea dezvăluie astfel modul în care inhibitorii proteazei cu molecule mici arată potență împotriva coronavirusurilor umane. Aceste proteaze de tip coronavirus 3C, cunoscute sub numele de 3CLpro, sunt ținte terapeutice puternice, deoarece joacă roluri vitale în replicarea coronavirusului, potrivit Medical Xpress.

Potențial tratament pentru COVID-19

„Evoluțiile și tratamentele vaccinului sunt cele mai mari ținte în cercetarea COVID-19, iar tratamentul este într-adevăr cheie”, a spus Chang, profesor de medicină de diagnosticare și patobiologie. Acest document descrie inhibitori de protează care vizează coronavirus 3CLpro, care este o țintă terapeutică bine-cunoscută.

Studiul demonstrează că această serie de inhibitori optimizați de coronavirus 3CLpro a blocat replicarea coronavirusurilor umane MERS-CoV și SARS-CoV-2 în celulele cultivate. Aceste descoperiri sugerează că această serie de compuși ar trebui să fie studiați în continuare ca potențial terapeutic pentru infecția cu noul coronavirus uman.

Chang și Kim au folosit subvențiile Institutelor Naționale de Sănătate pentru a dezvolta medicamente antivirale pentru a trata MERS și infecțiile cu norovirus uman. Munca lor se extinde și la alte virusuri umane, cum ar fi rinovirusurile și SARS-CoV-2.

„Munca pe care acest grup de colaboratori o desfasoara pe antivirale si inhibitori pentru SARS si MERS la K-State de mai multi ani a fost vitala pentru abilitatea lor de a pivota rapid pentru a accentua cercetarea asupra virusului SARS-CoV-2”, a declarat Peter K. Dorhout, vicepreședinte pentru cercetare la K-State.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *