Prima pagină » Local » Postul de manager al Spitalului „Sf. Spiridon” a fost scos la concurs! Ec. Corneliu Mihai: „Probabil că voi candida”
Postul de manager al Spitalului „Sf. Spiridon” a fost scos la concurs! Ec. Corneliu Mihai: „Probabil că voi candida”

Postul de manager al Spitalului „Sf. Spiridon” a fost scos la concurs! Ec. Corneliu Mihai: „Probabil că voi candida”

02 aug. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Local

Luni, 31 iulie 2023, a fost scos la concurs postul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. În prezent, unitatea medicală este condusă de un manager interimar, economistul Corneliu Mihai

Ec. Corneliu Mihai ocupă funcția de manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași din data de 28 iunie 2023, după ce prof. dr. Dan Timofte a fost demis de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, deoarece, după evaluarea anuală a activităților managerilor unităților sanitare publice, a primit calificativul „nesatisfăcător”.

Postul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași a fost scos la concurs!

Ec. Corneliu Mihai le-a dezvăluit reporterilor BZI de ce postul a fost scos la concurs atât de repede. Actualul manager interimar consideră că o unitate medicală atât de mare și importată, așa cum este Spitalul „Sf. Spiridon”, este mai bine să fie condusă de un manager cu puteri depline. Deși nu este încă sigur, ec. Corneliu Mihai a declarat că are în vedere să candideze pentru fucnție.

„Având în vedere că «Sf. Spiridon» este un spital foarte mare, cu multiple probleme, am considerat că trebuie să aibă un manager nu interimar, ci un manager care să ocupe postul prin concurs, un manager cu puteri depline. Probabil că voi candida pentru postul de manager, încă nu m-am hotărât”, a declarat ec. Corneliu Mihai, managerul interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași.

Care este calendarul concursului pentru ocuparea postului de manager

Persoanele care doresc să ocupe postul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași pot să-și depună dosarele de concurs până în data de 30 august 2023, ora 10.00. Până la 10 august 2023, își pot manifestarea intenția de a vizita unitatea medicală, urmând ca în data de 11 august 2023, ora 11.00, să se realizeze vizita acestora în spital. În data de 31 august 2023, ora 14.00, se va face verificarea dosarelor candidaților, în aceeași zi, la ora 16.00 urmând să se afișeze rezultatul verificării dosarelor. Pe 6 septembrie 2023 trebuie să realizeze publicarea proiectelor de management ale candidaților admiși.

Pe 13 septembrie 2023, ora 11.00, va avea loc susținerea publică a proiectelor de management și evaluarea abilităților manageriale, va urma perioada în care candidații vor putea depune contestații, iar acestea vor fi soluționate. În data de 18 septembrie 2023, ora 16.00, la sediul spitalului și pe pagina de internet www.spitalspiridon.ro, va avea loc afișarea rezultatelor finale al concursului organizat de Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași pentru ocuparea postului de manager.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *