Prima pagină » Local » Poșta Română va trimite, în următoarele săptămâni, deciziile de recalculare a pensiilor la ieșenii stabiliți în străinătate

Poșta Română va trimite, în următoarele săptămâni, deciziile de recalculare a pensiilor la ieșenii stabiliți în străinătate

03 sept. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Poșta Română va distribui și deciziile de recalculare a pensiilor pentru ieșenii care locuiesc în străinătate. Instituția colaborează cu serviciile poștale din celelalte țări

În această perioadă, peste 140.000 de ieșeni au primit deciziile de recalculare a pensiilor, însă Poșta Română trebuie să distribuie documentele și la cetățenii din Iași care trăiesc în străinătate. Livrarea va fi efectuată în următoarele săptămâni.

Ieșenii din străinătate vor primi deciziile de recalculare a pensiilor

Peste 5.000 de ieșeni care se află în străinătate vor primi deciziile de recalculare a pensiilor. Documentele vor fi trimise către instituțiile poștale din fiecare țară, unde locuiesc ieșeni. Acestea vor fi însoțite de documentele de primire, pe care destinatarii vor trebui să le semneze. Acest proces va fi făcut în următoarele săptămâni, poate dura mai mult, în funcție de zona unde locuiesc ieșenii în străinătate.

„Urmează, în această perioadă, să distribuim deciziile de recalculare pentru cetățenii români din județul Iași care locuiesc în străinătate. Deocamdată, nu avem un număr exact, însă vorbim de câteva mii de documente. În următoarele săptămâni, vom efectua procedura. Colaborăm cu instituțiile poștale din diferite state. După ce vor primi documentele, ei se vor ocupa de distribuția la destinatar, iar aceștia vor trebui să completeze că au primit decizia”, a precizat Costică Florea, directorul Oficiului Poștal Județean Poștal Iași.

Au fost distribuite toate documentele în județ

Pensiile din Iași au crescut, după recalculare, cu sume cuprinse între 1 leu și 8.000 de lei pentru fiecare beneficiar. Casa Județeană de Pensii Iași a precizat că nu toți pensionarii au primit mai mulți bani. Totuși, pensiile nu au fost scăzute în niciun caz. Angajații Casei Județene de Pensii Iași au demarat a doua etapă a recalculării pensiilor. Acestea vor fi recalculate pe baza veniturilor nepermanente, obținute înainte de aprilie 2001, cum sunt bonusurile sau primele, sporurile și al 13-lea salariu, astfel că aceste persoane vor fi avantajate la recalcularea pensiilor. De asemenea, vor fi recalculate pensiile ieșenilor care au lucrat în Cooperativele Agricole de Producție (CAP), în jur de 9.000 de persoane din județ.

„Până acum, factorii poștali au distribuit toate cele 143.707 decizii de recalculare. Angajații noștri au lucrat continuu ca să se asigure că documentele vor ajunge la fiecare persoană, ba chiar au lucrat și duminica. Desigur că mai sunt, punctual, anumite situații în care cetățenii nu și-au primit încă deciziile, dar se vor rezolva în zilele următoare. Sunt puțini oameni care nu au primit documentele. Oricum, sunt anunțați în cazul în care nu sunt găsiți acasă. Dacă nu, deciziile vor rămâne la oficiul poștal timp de 20 de zile”, a mai spus Costică Florea.

Ieșenii din străinătate vor primi și ei deciziile de recalculare a pensiilor, fiind livrate de către Poșta Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *