Poșta Română pregătește o adevărată revoluție a codurilor poștale, iar cele clasice, pe criteriul geografic, vor fi înlocuite de coduri poștale unice digitalizate.
Anunțul a fost făcut de Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale Poșta Română, într-un interviu la Radio România Actualități.
„Noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a spus Valentin Ștefan.
Poșta Română va crea o „rețea de cutii poștale digitale”
El a mai spus că Poșta Română va crea o „rețea de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor”.
Deși le-a numit cutii poștale digitale, șeful Poștei a anunțat că firma de stat e în procedură de achiziționare a 3.000 de cutii poștale și 75 ghișee poștale.Poșta Română este deținută de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor, și este una dintre cele mai ineficiente companii din țară.
Vouchere alimente 2022. Sancțiunile în cazul celor 10.000 de carduri sociale blocate
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a precizat care sunt sancțiunile în cazul celor 10.000 de carduri sociale blocate. Beneficiarii lor au încercat să le vândă, sau să-și cumpere țigări sau alcool cu ele, contrar legii.
Marcel Boloş a transmis că aceste carduri rămân blocate până în momentul în care o să fie virată următoarea tranșă pentru voucherele sociale. Astfel, oamenii care au încercat să cumpere produse de tutun şi alcool riscă să fie sancționați, iar amenzile sunt destul de mari.
„Cardurile rămân blocate până când dăm tranșa a doua pentru voucherele sociale. Sigur că nu se poate generaliza folosirea aceasta a cardurilor doar pentru produse de tutun şi alcool. Ne aşteptam să existe astfel de cazuri, motiv pentru care, în Ordonanţa care a fost aprobată, am şi introdus un capitol de sancţiuni, încât astfel de lucruri să le putem sancţiona. Aici depinde și de disciplina pe care o are beneficiarul de card social, dar și de cel care vinde astfel de produse”, a precizat Marcel Boloş, la Digi24.
Buna ziua,
Ce se intampla cu cei care au primit cardul dar nu au fost incarcati si banii pe card?
Si nu sunt putini.
Nu se poate gasi nicaieri un numar de telefon unde sa poti solicita informatii despre aceasta situatie,