Prima pagină » National » Poșta Română a anunțat de când distribuie deciziile de recalculare a pensiilor
Poșta Română a anunțat de când distribuie deciziile de recalculare a pensiilor

Poșta Română a anunțat de când distribuie deciziile de recalculare a pensiilor

12 aug. 2024, 18:40,
în National

Compania Naţională ,,Poşta Română” informează că, începând cu data de 16 august, va începe distribuirea deciziilor de recalculare a pensiilor către toţi beneficiarii din ţară.

„Factorii poştali vor fi prezenţi pe teren a doua zi după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.
În cadrul acestui proces, poştaşii se vor prezenta la domiciliul fiecărui pensionar pentru a înmâna deciziile de recalculare a pensiilor în perioada 16 – 30.08.2024.

Este important ca beneficiarii să fie prezenţi la domiciliu în perioada de distribuire, pentru a evita eventualele întârzieri.

Compania Naţională ,,Poşta Română” îşi va îndeplini cu rigurozitate şi profesionalism toate obligaţiile prevăzute în Convenţia privind distribuirea deciziilor din sistemul public de pensii încheiată cu Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale prin Casa Naţională de Pensii Publice.

Convenţia a fost încheiată în baza Ordonanţei de urgenţă nr. 89/2024 privind unele măsuri pentru desfăşurarea activităţilor integrate aferente emiterii şi transmiterii deciziilor privind recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii.

Poşta Română este singura companie de curierat şi servicii poştale din România care ajunge în toate colţurile ţării, fiind principalul furnizor de servicii poştale la nivel naţional”.

Ministrul Muncii le-a explicat românilor cum își pot calcula singuri majorarea pensiilor

Recalcularea pensiilor e unul din cele mai fierbinți subiecte din România. Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, le-a explicat românilor cum să își calculeze singuri majorarea pe care o vor primi la pensii, dacă nu mai au răbdare până în septembrie.

Reforma pensiilor a fost negociată cu Banca Mondială și cu Comisia Europeană, care le-au autorizat

„Pensionarii se uită la punctul G din decizie pe care le au și la acestea pot calcula punctele de stabilitate pe care le au. Înmulțim totalul punctelor cu 81 de lei, fiindcă noua lege are componente importante care țin de contributivitate și recompensa unei perioade lungi în care s-a lucrat. Legea stipulează că nicio pensie nu scade, dacă la recalculare e mai mică, ea rămâne la valoarea de dinainte recalculării. Prin urmare pe noua lege, indiferent de când ai ieșit la pensie, formula prin care se regăsesc punctele de contributivitate, de stabilitate și valoarea punctului de pensie ne va duce la un sistem de echitate”, a spus Bucura Oprescu la RTV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *