Prima pagină » Titlurile zilei » Post cu dedicație la o unitate medicală din Iași! Simona Gociu, director pe perioadă nedeterminată, fără concurs. Un credit a dat-o de gol: „Nu e treaba dumneavoastră ce fel de contract am eu!” – FOTO

Post cu dedicație la o unitate medicală din Iași! Simona Gociu, director pe perioadă nedeterminată, fără concurs. Un credit a dat-o de gol: „Nu e treaba dumneavoastră ce fel de contract am eu!” – FOTO

27 nov. 2023, 02:00, 22 ,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

Simona Gociu este director de mai bine de un an la Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. Femeii i s-ar fi încheiat, recent, contract pe perioadă nedeterminată, deşi postul nu a fost scos la concurs. Nimeni nu ar fi știut nimic de asta, dacă Simona Gociu nu contracta un credit. Astfel, s-a dat de gol

Înainte de a fi numită director la Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei, Simona Gociu a fost asistentă socială la Spitalul de Psihiatrie și Pentru Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri, iar mai apoi la Primăria Podu Iloaiei. Femeia a avansat rapid în carieră, iar de mai bine un an este director al Unității Medico-Sociale Podu Iloaiei. Succesul Simonei Gociu nu ar avea la bază competențele sale, ci femeia ar fi susținută pe post de Consiliul Județean Iași.

Mai mult, în cazul în care postul de director al Unității Medico-Sociale Podu Iloaiei ar fi scos la concurs, Simona Gociu nu ar putea participa, deoarece nu are cursuri de management. Acesta ar fi motivul pentru care Consiliul Judeţean Iaşi nu a organizat, până acum, concurs pentru ocuparea funcției de director la această unitate medico-socială.

Simona Gociu, director pe perioadă nedeterminată la Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei: „Ea nu are dreptul să ocupe funcția”

Reporterii BZI au aflat pe surse că Simona Gociu este angajată pe perioadă nedeterminată în cadrul Unității Medico-Sociale Podu Iloaiei, deși postul nu a fost niciodată scos la concurs. Femeia a contractat, recent, un credit pentru care a pus să garanteze două angajate ale unității medico-sociale, și astfel s-a dat de gol.

„I s-a făcut prelungire pe perioadă nedeterminată, fără concurs. Ea este director de aproximativ un an jumătate, era interimar. Am aflat că este angajată pe perioadă nedeminată pentru că ea a făcut un credit și a pus niște asistente de la Unitatea Medico-Socială să fie garanți. Așa s-a descoperit că e angajată pe perioadă nedeterminată, pentru că altfel nu ar fi putut lua credit. Ea nu are dreptul să ocupe funcția de manager, pentru că nu are cursuri de management instituțional. Este pusă de Consiliul Județean, de Costel Alexe, și de asta postul nu a fost scos la concurs, pentru că ea nu-l poate ocupa”, au declarat surse din cadrul Unităţii Medico-Sociale Podu Iloaiei.

Simona Gociu nu a recunoscut nici în ruptul capului că ar fi contractat un credit și nici nu a dorit să spună dacă are cursuri de management sau nu.

„Este problema mea personală dacă am făcut sau nu un credit. Nu e treaba dumneavoastră ce fel de contract am eu! Doamne, Dumnezeule, cu siguranță că am un contract care este perfect legal, așa cum este. Cum vă imaginați că mi-ar face cineva contracte ilegale!?”, a declarat Simona Gociu.

Simona Gociu: „Nu știu dacă o să particip la concurs, dacă s-ar organiza, chiar nu știu”

Simona Gociu, directorul Unităţii Medico-Sociale Podu Iloaiei, a refuzat însă să spună de cât timp ocupă funcția de director interimar. De asemenea, a precizat că postul presupune multă muncă și nu știe dacă ar participa la concurs, dacă acesta s-ar organiza.

„Faceți cerere și o să vă răspundem oficial, se caută în baza de date, la resurse umane. Nu ați primit răspuns la celelalte cereri? Să știți că eu am trimis răspuns! Nu știu ce s-a întâmplat. Sincer, nu știu dacă o să particip la concurs, dacă s-ar organiza, chiar nu știu. Speculații se pot face la adresa tuturor, nu eu îmi întocmesc contractele de muncă, nu eu mă numesc în funcție, ci sunt angajat al Consiliului Județean Iași. Cred că speculațiile astea vin de la cineva care își dorește acest post, dar trebuie să știe că aici este foarte multă muncă, foarte mult stres și multă implicare.

Dacă își imaginează cineva că vine cu pantofi cu toc și doar dă ordine, se înșeală. Nu am o relaţie de prietenie nici cu domnul Costel Alexe, nici cu domnul primar Ioan Alexa. Eu nu am voie să dau date aşa, dacă veneaţi să facem o emisiune despre centru, să vedem ce nevoie are, să-l facem frumos, să-l ridicăm, atunci era altceva. Dacă era o discuție de genul acesta, atunci lucrurile stăteau altfel, dar când se vine la reclamații…”, a declarat Simona Gociu.

Nu este pentru prima dată când există suspiciuni precum că posturile din cadrul Unității Medico-Sociale Podu Iloaiei ar fi ocupate pe pile. În martie 2023, BZI a scris despre un concurs aranjat pentru ocuparea a două posturi de asistent medical generalist.

Reporterii BZI au solicitat un punct de vedere şi din partea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, pentru a afla cu exactitate când a fost numită Simona Gociu director pe perioadă nedeterminată la Unitatea Medico-Socială Podu Iloaiei şi de ce postul nu a fost scos la concurs. Reprezentanţii CJ Iaşi nu au oferit un răspuns până la încheierea ediţiei.

Comentarii
  • Ioan din Podu

    Nas de pork Alexe Tabla a mai facut un comision….5.000€

  • Ar trebui sa și vadă de tabla lui

  • Iar la saracii aia de la podu iloaie???

  • Mai sapati si prin alte spitale ED spre exemplu

  • articol de kkt. Femeia e imputernicită pe perioadă nedeterminată, până la organizarea concursului. Care e problema?

  • Mai bine zis –a mai fost sponsorizt cu 5000 de euro–câ așa este moda în era gowernatorului eșuat unde ciordeleul meu are parte de sponsorizâri pe bandâ rulantâ–ca la goviduț cu miliadele unde tripleta mea pîrț sa autosponsorizat de la bugetu populimi în timp ce goowernatoru mârșâluiește non stop ca turist–ha ha ha ghinion–

  • Are ideie cineva cum un amarit de sistent social din Grajduri fara calificari de nici un fel la management ajunge director de institutie in Podul Iloaiei ? prin infractiune !, cu complicitatea la infractiune a celor care au puso !, spagi ,ilegalitati, etc

  • ce prostii scrieti ziaristilor , daca prindeti informatii din zbor ,fuguta sa le transmiteti la lume.informativa si apoi transmitei in presa.sunt o colega de la spitalul de psihiatrie Grajduri.mult succes Simona esti o fata capabila ,o sa reusesti nu te necaji ,jigodii sunt la tot pasul…mult succes.

  • Pt Anonim
    Tu vorbesti serios?
    Nederminata pana la organizarea concursului?
    Esti Cumva Costel TABLA?

  • informativa,cei care scrieti acest articol, va mananca invidia, dna Simona are studii,vreti sa vi le arate voua niste nimicuri .bravo dna Simona , face aceasta institutie sa functioneze normal,sa ajutati atatea suflete chinuite ,sunteti o doamna ,sunt salariata la aceasta institutie.intradevar mai trebuie multe dar cu dvs in frunte o sa reusim .

  • informativa,cei care scrieti acest articol, va mananca invidia, dna Simona are studii,vreti sa vi le arate voua niste nimicuri .bravo dna Simona , face aceasta institutie sa functioneze normal,sa ajutati atatea suflete chinuite ,sunteti o doamna ,sunt salariata la aceasta institutie.intradevar mai trebuie multe dar cu dvs in frunte o sa reusim .

  • inmormativa cascriti nauma a sprostiii ae i ce mai mbiunaba mare sefa sunteti u duamna pupateas in cur !, eu iubesc duamna stapina simona ce ie pe talent mouie la tati invidiosaiu c a e tare a binea

  • reusim , furam rezistam

    o sa reusiti o plua !, reati a dreacu de sclavi lingai

  • La ce mizerie e acolo si cum arata centrul ala se vede cine il conduce si de ce e in stare.

  • Cum poți sa pui giranți angajați din cadrul acelei instituții pentru a lua credit cu acte false?
    Perioada nedeterminata este ocupată doar prin concurs.
    Veți plăti mult și bine acei giranți cât și cei care fac multe nereguli la nivelul Consiliului Județean.
    Sa scoată postul la concurs și sa fie ocupat de cineva care merita din punct de vedere al competenței și al studiilor.

  • Meseriaș mare

    Pentru a face reparații sau construi ceva in unitate, trebuia făcut licitație….Simona Gociu și-a adus concubinul care are firma de construcții…uite așa se fac spălări de bani pe spatele unor oameni nevinovați și care merita un trai mai bun acolo.
    Exista un Dumnezeu!!! Ea nu îl are…are doar răutate și nereguli

  • Jegul asta de Alexe trebuie bagat imediat la puscarie,asta duce judetul de rapa!

  • Romanii s-au obisnuit de pe timpul lui Gheorghiu Dej si pana in zilele noastre sa aibe in functii de confucere si politice niste țarani analfabeti!!!! Asa va mai fi inca 20 de ani…

  • Ca sa știți

    Autostrada de la Iași a furat o Bolojan și se face intre Arad și Oradea… Costelus Alex3 era ocupat cu mici găinării și nu a avut timp de autostrăzi. Și Suceava va avea autostrada înaintea Iașului .. Trezirea bre moldovenilor ..

  • Simplu…primarul Podu Iloaiei, Ionel Alexa are multe învârteli cu acest Costel Alexe, șeful cât va mai fi, al Consiliului Județean Iasi, și fac împreuna multe mârșăvii prin cumnați, cumnate, primarii prieteni. Au multe la activ…

  • vVedeți la Spitalul Municipal Pascani…interimat de 4 ani fara concurs si jumate din angajati adusi prin Basil al lui Pan si slab pregatiti. Vai de noi

  • Ieseni prosti! Asta santem! A venit m u i s t u l asta agramat de alexe de unde si a rupt gatul foamea . din Adjud Vrancea si fura cat se poate…ca si nechita, simirad, chirica etc…niste boi asta santem

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *