Prima pagină » Razboi în Ucraina » Posibil sabotaj pe teritoriul statului rus. Ucrainenii ar fi pus bombe pe elicopterele rusești – VIDEO

Posibil sabotaj pe teritoriul statului rus. Ucrainenii ar fi pus bombe pe elicopterele rusești – VIDEO

01 nov. 2022, 14:49,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Potrivit unor informaţii apărute pe reţelele de socializare, un posibil sabotaj pe teritoriul statului rus ar fi avut loc.
Sabotorii fac parte din Ucraina. Este ciudat cum ar fi reuşit ucrainenii să amplaseze bombe pe elicoptere de tip Ka-52.

Un elicopter aflat la câteva sute de kilometri în interiorul teritoriului rusesc ar fi fost sabotat. Explozibilul a fost amplasat asupra unui vehiculul aerian cese afla la aerodromul Veretie din Pskov. Conform unor site-uri ruseşti, evenimentul nu ar fi fost primul de acest gen.

Posibil sabotaj pe teritoriul statului rus. Mai multe bombe ar fi fost puse pe un elicopter Ka-52

Potrivit imaginilor făcute publice pe reţeaua de socializare Twitter, un posibil sabotaj ar fi avut loc în Rusia. Un membru al armatei ucrainene ar fi amplasat armamente asupra unui elicopter ce aparţine taberei inamice. Mai multe site-uri ale Federaţiei Ruse au menţionat luni, 31 octombrie 2022, ca două elicoptere au avut de suferit în urma unei explozii ce a avut loc la o bază aeriană din Rusia.

Conform informaţiilor furnizate de Lenta, vehiculele aeriene avariate se aflau la aerodromul Veretie din Pskov pentru a putea fi supuse unor reparaţii. La nivelul acestei baze au fost înregistrate trei explozii. Cu toate acestea, nu a fost stabilită cauza exactă a incidentelor.

Cel mai cunoscut site rusesc a menţionat şi că exploziile ar fi avut loc în jurul orei 22:00. Soldaţii aflaţi în serviciu au declarat că au auzit explozii foarte puternice la nivelul aerodromului. Evenimentele survenite au fost atât de puternice încât au împrăştiat bucăţi de fuselaj pe o distanţă de 200 de metri.

Informaţiile furnizate de presă rusă nu au fost confirmate de administratorii Ukraine Weapons Tracker. Aceştia au făcut precizări doar în ceea ce priveşte posibila capturare a unor elicoptere. Potrivit Ukraine Weapons Tracker, armata Ucrainei nu ar fi capturat niciodată cele trei vehicule aeriene de tip Ka-52 care pot fi remarcate din înregistrare. Important de precizat este faptul că informaţiile nu au fost verificate din surse independente.

Rusia a înaintat un proces de recrutare a militarilor din Afganistan

Cu toate acestea, Rusia pare să ia o serie de noi măsuri pentru a înclina balanța în favoarea sa. Cea mai recentă acțiune înaintată privește demararea unui proces de recrutare în rândul militarilor afgani. Cei care vor decide să se alăture forței ruse vor beneficia de un salariu lunar de 1,500 de euro, dar și de protecția familiei lor. Nu se cunoaște încă numărul exact al celor care au acceptat oferta, însă mulți militari afgani refugiați în Iran ar putea reacționa pozitiv la propunerea de înrolare dat fiind faptul că nu se pot întoarce în țara lor.

Ţinem să vă amintim că Ucraina a înregistrat o serie de câştiguri în cadrul războiului în ultima vreme. Potrivit declaraţiilor făcute de Volodimir Zelenski, militarii ucraineni au reuşit să elibereze 2.000 de kilometri de teritoriu. Mai multe aşezări au fost scoase de sub asediu în Harkov.

Contraatacurile Ucrainei par să aibă efecte majore asupra armatei ruse. Un posibil sabotaj pe teritoriul statului rus a declanșat confuzie la nivel internațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *