Prima pagină » National » Posibil malpraxis la Spitalul Județean din Craiova. O bătrână în vârstă de 80 de ani a murit la o săptămână după ce a fost internată

Posibil malpraxis la Spitalul Județean din Craiova. O bătrână în vârstă de 80 de ani a murit la o săptămână după ce a fost internată

07 nov. 2022, 14:48,
în National

Caz şocant la nivelul Spitalul Județean din Craiova. Mai multe cadre medicale au fost acuzate de malpraxis după ce o bătrână în vârstă de 80 de ani a murit la scurt timp după ce a fost internată.

Din primele informaţii furnizate de fiica victimei, bătrâna ar fi ajuns în stare gravă la urgenţe după ce i-ar fi crescut foarte mult tensiunea. Cu toate că medicii i-au recomandat o examinare la un computer tomograf, analiză nu a avut loc la timp, iar acest lucru ar fi dus la moartea pacientei.

O bătrână în vârstă de 80 de ani a murit la Spitalul Județean din Craiova

După ce neatenţia unor medici ar fi provocat moartea mamei sale, fiica pacientei a venit cu o serie de precizări uluitoare. Aceasta acuză medicii de malpraxis. Deşi a primit din partea cadrelor medicale o recomandare de examinare la computerul tomograf, victima nu a fost supusă la timp acestei analize. Aceasta neatenţie a fost înregistrată şi la nivelul fișei medicale unde se poate observa că familia femeii decedate a cerut în mod repetat să îi fie efectuată examinarea în cauză.

La rugăminţile familiei, bătrâna a fost supusă eventual analizei, însă nu s-a mai putut face nimic în cazul ei pentru că aceasta suferise între timp un atac vascular cerebral (AVC) hemoragic şi a decedat după puţin timp.

Fiica victimei a depus mai multe plângeri atât la Parchet și Minister, cât și la Colegiul Medicilor. În acest sens a fost demarata o anchetă pentru a putea stabili cu precizie cine sunt vinovaţii şi ce a dus la moartea bărânei în vârstă de 80 de ani.

Malpraxis în spitalele din țară

Și Ramona Pauleanu, prezentatoarea rubricii meteo de la ProTv, s-a confruntat cu un astfel de caz de malpraxis după ce s-a născut baiețelul său în anul 2022. Potrivit declarațiilor acesteia, fiul său ar fi avut de suferit de pe urma bacteriilor prezente la Spitalul Filantropia din Capitală. În baza acestui eveniment nefericit, Ramona Pauleanu a dat în judecată spitalul și a cerut daune în valoare de un milion de euro.

„Am dat în judecată spitalul Filantropia pentru malpraxis. Pentru faptul că, la două luni de la internare, băiatul meu a făcut septis și meningită bacteriană după ce a luat un enterococ de acolo. Da, le-am cerut un milion de euro despăgubiri”, a declarat Ramona Pauleanu, prezentatoare de la ProTv.

Ținem să vă amintim că și în anul 2021 s-a înregistrat un alt caz de malpraxis. De această dată, cel care a fost acuzat de malpraxis a fost un medic chirurg din Cluj Napoca. Acuzațiile au fost aduse după ce acesta i-ar fi pus mâna strâmb în ghips unei fetițe de doar trei ani.

Așadar, nu doar la nivelul Spitalului Județean din Craiova s-a produs un asemenea caz de malpraxis. Cu toate acestea, neatenția unor medici din cadrul unității medicale în cauză a provocat o adevărată tragedie. Astfel, o bătrână în vârstă de 80 de ani a murit la doar o săptămână după ce a fost internată. Decesul ar fi pornit de la o examinare la un computer tomograf care nu a fost realizată la timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *