Prima pagină » National » Porumbul fiert, produs de lux pentru mulți turiști care își petrec vacanța pe litoralul românesc. Cât au ajuns să ceară comercianții
Porumbul fiert, produs de lux pentru mulți turiști care își petrec vacanța pe litoralul românesc. Cât au ajuns să ceară comercianții

Porumbul fiert, produs de lux pentru mulți turiști care își petrec vacanța pe litoralul românesc. Cât au ajuns să ceară comercianții

02 iul. 2023, 14:20,
în National

Porumbul fiert este preferat de turiștii care își petrec vacanța la malul mării, însă prețul cu care se vinde pe litoralul românesc îi face pe mulți să renunțe la obiceiul de a savura acest produs pe plajă.

Până ajunge pe litoral, prețul porumbului fiert explodează, ajungând să coste chiar și de zece ori mai mult decât suma cu care a fost cumpărat de la producători.

Astfel, pentru un singur porumb fiert, turiștii trebuie să scoată din buzunar 10 lei, în condițiile în care fermierii îl vând la prețul de doar un leu.

Pe lângă preț, un motiv care ar trebui să-i determine pe turiști să evite să cumpere acest produs este reprezentat de faptul că poate fi periculos pentru sănătate.

Plimbat de comercianți prin soare, pe plajă, și preparat în condiții incerte, porumbul fiert poate fi contaminat cu bacterii precum Salmonela, Stafilococ auriu sau chiar E.coli, potrivit impact.ro.

Cum se fierbe corect porumbul

Primul pas este îndepărtarea frunzelor și a ciucurilor (firele lungi mătăsoase). Apoi, se pune porumbul într-un vas suficient de mare în care să încapă cât mai mulți știuleți și se adauga apă sa-l acopere pe tot și să mai fie si vreo 4-5 degete deasupra. Un truc spune că ar trebui turnat câte un litru de apă pentru fiecare știulete.

Se pune pe aragaz sau plită, la foc mediu. În momentul în care începe să fiarbă se acoperă cu un capac.

După ce au fiert în jur de 15-20 minute dacă porumbul este de lapte sau 30-40 minute altfel, știuleții se scot din vasul cu apă și se pun pe o tavă.

Timpul este foarte important. Dacă așteptăm prea mult, porumbul va avea o consistență păstoasă. Cu cât este mai proaspăt, cu atât se va fierbe mai repede.

Opțional, pentru un plus de aromă, știuleții de porumb se pot unge cu puțin unt, cât sunt încă fierbinți. Se stropesc la final cu sare și sunt gata de savurat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
03 decembrie 2024
03 decembrie 2024