Prima pagină » Culinar » Porumb fiert pentru iarnă. Cum se conservă la borcan pentru a-și păstra savoarea mai mult timp

Porumb fiert pentru iarnă. Cum se conservă la borcan pentru a-și păstra savoarea mai mult timp

18 iul. 2022, 13:20,
în Culinar

Pe lista preparatelor din cămară se află și gustosul porumb fiert pentru iarnă. Porumbul fiert este pe placul multora dintre noi, iar dacă este ales și fiert cu grijă, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Porumbul fiert este gustos și sănătos, fiind bogat în vitamine. Boabele de porumb fiert pot fi servite ca atare sau adăugate în alte preparate culinare delicioase. Iată cum se conservă la borcan pentru a-și păstra savoarea mai mult timp.

Cel mai bun porumb fiert pentru iarnă

Când vine vorba de pregătirea unor bunătăți pentru cămară, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe lângă gustosul compot de fructe sau borcanele cu zacuscă delicioasă, putem pregăti foarte ușor acasă porumb fiert pus la borcan pentru iarnă. Multe doamne pun porumbul la congelat pentru a se bucura de gustul acestuia și în sezonul rece.

Cu toate acestea, există o metodă mult mai eficientă prin care putem păstra aroma porumbului fiert mai mult timp. Prin congelare porumbul riscă să își piardă gustul și vitaminele. De aceea, dacă ținem cont de câteva trucuri simple, putem păstra porumbul fiert pentru iarnă în borcane depozitate în cămară.

Pentru a obține cel mai bun porumb fiert păstrat în cămară și servit în  sezonul rece avem nevoie de puține ingrediente pentru a obține un adevărat deliciu. Pe lângă savurosul porumb fiert, gospodinele mai pregătesc și murături delicioase. Din cămară nu lipsesc cei mai buni castraveți murați, gogonelele murate sau pepenii murați felii la borcan.

Cum se conservă la borcan porumbul fiert

Pentru a pregăti gustosul porumb fiert pentru iarnă avem nevoie de 10 bucăți de porumb, 3 linguri de sare, 3 linguri de zahăr, 3 borcane de un litru și apă.

Mai întâi se pregătesc știuleții de porumb. Se curăță, se spală și se lasă la uscat, apoi se taie la ambele capete. Se fierbe porumbul până când boabele devin moi și suculente. Se fierb 3 litri de apă, apoi se sterilizează borcanele în care vom pune porumbul fiert. Se așază în fiecare borcan știuleții de porumb astfel încât să încapă cât mai mulți. În fiecare borcan se toarnă apa clocotită și se adaugă câte o lingură de sare și una de zahăr.

Se închid foarte bine borcanele și se întorc cu susul în jos. După câteva zile se duc borcanele cu porumb fiert în cămară la loc uscat și răcoros. Astfel, porumbul fiert își va păstra vitaminele și gustul chiar și pe timp de iarnă. La final, ne vom încânta papilele gustative cu un preparat culinar aromat, savuros și sănătos.

Pentru a păstra porumbul pentru iarnă putem să îl conservăm la borcan sau îl putem ține la congelator. Un truc eficient pentru ca porumbul fiert să își păstreze aromele este să adăugăm jumătate de aspirină în fiecare borcan. Un alt secret folosit de gospodine pentru a pregăti un porumb fraged și gustos este să nu pună sare în apa în care fierbe porumbul, ci să adauge puțin zahăr. Zahărul va frăgezi porumbul, pe când sarea îl întărește.

Deliciosul porumb fiert este pe placul multora dintre noi. Dacă vrem să ne bucurăm de savoarea acestuia și în sezonul de iarnă, atunci trebuie să știm cum se fierbe și se conservă corect. Porumbul fiert poate fi păstrat la borcan și depozitat în cămară, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu culinar. Porumbul fiert este gustos, hrănitor și sănătos, fiind o sursă bogată de vitamine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`