Prima pagină » Local » Portughezii au ajuns la Poli Iași! Tony da Silva este mulțumit de cum arată echipa și le-a făcut o promisiune fanilor: „Publicul nostru să fie mândru” – FOTO

Portughezii au ajuns la Poli Iași! Tony da Silva este mulțumit de cum arată echipa și le-a făcut o promisiune fanilor: „Publicul nostru să fie mândru” – FOTO

19 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Tony da Silva a primit întăriri la Poli Iași după ce patru portughezi au semnat cu echipa din Copou. Fotbaliștii vor intra în etapa următoare a pregătirii pentru Superligă

Politehnica Iași s-a întors din cantonamentul de la Cheile Grădiștei, iar Tony are la dispoziție mai mulți jucători. Claudio Da Silva, Guilherme, Goncalo Teixeira și David Atanaskoski au semnat cu echipa din Iași și vor începe antrenamentele alături de noii colegi. Formația are și un nou preparator fizic, Christian Gonzalez, din Portugalia.

Portughezii aduși de Tony au ajuns la Iași

La Iași, s-a făcut o adevărată redută portugheză după ce tot mai mulți jucători lusitani au semnat cu Politehnica. În Superligă au mai fost astfel de mutări, când în urmă cu câțiva ani la CFR Cluj erau foarte mulți fotbaliști din Portugalia. Cuvântul lui Tony a cântărit foarte mult în aducerea acestor jucători, iar acum este nerăbdător să îi vadă în teren. Claudio Silva și Guilherme sunt fundași centrali. Ultimul transfer a fost al lui Goncalo Teixeira, atacant de origine portugheză, adus din liga a doua din Portugalia. De asemenea, tehnicianul a fost foarte mulțumit și de evoluțiile jucătorilor săi în cantonamentul de la Cheile Grădiștei.

„S-a încheiat cu bine această săptămână de pregătire, nu avem tot lotul, am terminat cu un meci amical, cum a fost planificat. A fost o perioadă grea pentru noi, cu multă muncă, au venit patru jucători noi, iar pe parcurs vor mai veni și alții. Vrem să creăm o atmosferă, să muncim la nivel tactic, noi nu vrem să avem aceleași emoții ca sezonul trecut, când am fost la retrogradare. Ne dorim să facem un campionat echilibrat, cu cât mai multe victorii. Echipa să arate un fotbal pentru care publicul nostru să fie mândru. Asta este echipa noastră, mai este mult de muncit, însă după prima săptămână sunt foarte mulțumit”, a spus Tony da Silva după cantonamentul de la Cheile Grădiștei.

Ieșenii țin pumnii pentru tricolori

În această perioadă, toate privirile se îndreaptă spre Campionatul European din Germania, unde echipa României a făcut furori în primul meci. Luni după-amiază, câteva sute de ieșeni s-au adunat pentru a vedea și sărbători victoria tricolorilor. Sâmbătă seară, este programat următorul meci, contra Belgiei, iar Piața Unirii din Iași va fi arhiplină de suporteri care vor striga pentru România. Totuși, Belgia a pierdut primul meci și are nevoie disperată de un rezultat pozitiv. Toată lumea a fost impresionată de atitudinea jucătorilor români, iar acum cred într-un nou succes al echipei. O victorie poate însemna calificarea în faza următoare a Euro 2024.

Tony are încă trei jucători portughezi sub comandă după ultimele transferuri, însă oficialii au pregătit și alte mutări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *