Prima pagină » Local » Portofel cu bani şi acte, găsit de un bărbat pe o stradă din comuna Ciurea. Ieşeanul a înmânat obiectul poliţiei – FOTO

Portofel cu bani şi acte, găsit de un bărbat pe o stradă din comuna Ciurea. Ieşeanul a înmânat obiectul poliţiei – FOTO

26 aug. 2022, 10:50,
în Local

Un ieșean a găsit pe o stradă din județul Iași un portofel cu bani și acte. Spiritul său civic nu l-a lăsat să-și însușească vreun leu și l-a predat de urgență unui post de Poliție. Proprietarul obiectului pierdut și l-a recuperat cu rapiditate.

Persoana care a găsit portofelul nu a dorit sa fie mediatizată, însă a transmis mulțumiri cetățeanului.

Un portofel cu bani și acte a fost găsit de un ieșean. A fost anunțată de urgență poliția

Ieri, 25 august 2022, polițiștii din cadrul postului de Poliție Ciurea au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 47 de ani, cu privire la faptul că a găsit un portofel cu bani și acte, pe drumul public de pe raza comunei Ciurea.

Polițiștii nu au stat pe gânduri și au demarat de urgență verificările necesare, astfel că, la scurt timp, au identificat proprietarul portofelului în care se aflau nu mai puțin de 1.533 lei, un bărbat, din aceeași comună.

„Colegii noștri i-au restituit portofelul bărbatului care îl pierduse, proprietarul fiind profund recunoscător atât persoanei care a anunțat polițiștii, dar și polițiștilor care l-au ajutat să își recupereze portofelul într-un timp atât de scurt. Acesta le-a transmis colegilor noștri că cei 1.500 lei erau împrumutați pentru achiziționarea de rechizite școlare și haine pentru cele două fiice ale sale. Polițiștii au felicitat bărbatul care a predat geanta, pentru gestul său și apreciază spiritul civic de care a dat dovadă, reprezentând un exemplu demn de urmat”, au transmis cei de la IPJ Iaşi.

Un ieșean și-a uitat o borsetă, în gara din Iași

Vă aducem aminte că la începutul lunii august un alt caz asemănător s-a produs în Iaşi. Un bărbat a uitat o borsetă în care se aflau 43.000 lei pe o bancă din gara Iaşi. Şeful de tren din Suceava care aştepta trenul Galaţi – Cluj a observat-o şi a predat-o poliţiei. Persoana păgubită a apărut şi a intrat în posesia bunului său.

”M-am apropiat și am ridicat borseta. La mică depărtare erau un domn și o doamnă și am mers la ei. Am deschis borseta și am văzut că era plină cu bani. Ca să fiu sincer, mi-au tremurat picioarele. Am mers mai apoi la Poliția TF din Iași și am predat borseta, în care erau circa 43.000 de lei”, a mărturisit șeful de tren, Vasilică Săvuț.

Alt caz similar, în comuna Popricani

Un alt caz similar s-a produs pe 2 august 2022, în comuna Popricani. O femeie a pierdut o geantă în care se aflau mai multe bunuri şi bani. Doi agenţi de poliţie care patrulau în zona au găsit geanta şi au înapoiat-o.

„Colegii noștri i-au restituit geanta cu bunuri și cei aproximativ 7.600 de lei, proprietara fiind profund recunoscătoare femeii care a anunțat polițiștii, dar și colegilor noștri care au ajutat-o să își recupereze bunurile într-un timp atât de scurt. O felicităm pe femeia care a predat geanta colegilor noștri, pentru gestul său și apreciem spiritul civic de care a dat dovadă, reprezentând un exemplu demn de urmat pentru ceilalţi. Totodată, suntem mândri de colegii noștri care au dat dovadă de implicare și profesionalism și care au contribuit la crearea unui final fericit al poveștii”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Astfel, spiritul civic nu lipsește în județul Iași. Un portofel cu bani și acte a fost găsit de un ieșean, pe care l-a înapoiat proprietarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *