Prima pagină » Sport » Portarul Ionuț Radu are coronavirus

Portarul Ionuț Radu are coronavirus

09 oct. 2020, 15:02,
Cristian ZAVASTIN în Sport

Clubul Internazionale Milano a anunţat astăzi că Ionuţ Radu a fost testat pozitiv cu coronavirus. Jucătorul român a fost găsit infectat după un test făcut joi. Au mai fost testaţi pozitiv Roberto Gagliardini şi Radja Nainggolan.

Anterior, au fost găsiţi infectaţi Alessandro Bastoni şi Milan Skriniar.

Ionuț Radu a revenit în această vară la Internazaționale Milano

Clubul milanez s-a mai confruntat în cursul acestei săptămâni cu alte două cazuri de infectare cu noul coronavirus, cele ale jucătorilor Alessandro Bastoni şi Milan Skriniar. În vârstă de 23 ani, Ionuţ Radu a revenit în această vară la Inter Milano, după expirarea împrumutului său la Parma.

Ionuț Radu a fost inclus de Inter pe lista de UEFA Champions League – portarul face parte din lotul de 25 de jucători cu care milanezii vor să atace grupa B a competiției. Trupa lui Antonio Conte se va lupta pentru calificarea în primăvara Ligii Campionilor cu Real Madrid,Șahtior Donețk și Borussia Monchengladbach.

Ionuț Radu va fi vicele lui Handanovic la Inter, echipă care a cucerit UEFA Champions League acum 10 ani pe vremea când juca Cristi Chivu în tricoul nerazzurilor.

Mirel Rădoi nu l-a convocat din nou pe Ionuț Radu

Înaintea partidei cu Islanda, antrenorul naționalei, Mirel Rădoi, a declarat că a avut o discuție cu oficialii clubului Internazionale Milaon și a decis de comun acord să rămână acolo să se antreneze.

„Cu Ionuț Radu și clubul lui am avut o discuție și am decis de comun acord să rămână acolo să se antreneze. Aici s-ar fi antrenat doar câteva zile, n-ar fi fost aproape de staff-ul de la Inter și oricum n-a apărat în destule meciuri.

Pe Tătărușanu îl știm, Niță are și el vechime mult mai mare la echipa națională, are destule meciuri… asta nu înseamnă că nu-l vom chema pe Radu la următoarele meciuri”, a declarat lui Mirel Rădoi.

Caz de COVID-19 la echipa națională înaintea partidei cu Islanda!

În urma testelor pentru COVID-19 efectuate luni în cadrul lotului echipei naţionale de fotbal a României a fost depistat un caz pozitiv în „staful auxiliar“, a anunţat Federaţia Română de Fotbal.

Toţi jucătorii convocaţi pentru meciurile cu Islanda, Norvegia şi Austria au rezultate negative la testele efectuate luni.

„În urma testării COVID-19 efectuate ieri în cantonamentul tricolorilor de la Mogoşoaia, toţi jucătorii au rezultate negative. Un membru al staff-ului auxiliar, cu rezultat negativ joia trecută, 1 octombrie, şi rezultate negative la testările anterioare, a primit rezultat pozitiv la testul de ieri. Este asimptomatic, a intrat imediat în izolare şi a ieşit din programul lotului de la momentul primirii rezultatului”, au anunțat reprezentanții FRF.

În cantonament se respectă măsurile anti COVID-19

Reprezentanţii federaţiei precizează că în cantonamentul de la Mogoşoaia se respectă măsurile anti COVID-19.

„În cantonamentul de la Mogoşoaia măsurile de distanţare au fost respectate inclusiv la masă, iar fiecare membru al delegaţiei a stat singur în cameră. Membrul staff-ului va fi retestat astăzi, pentru a evita situaţia unui caz fals pozitiv”, menționează reprezentanții FRF.

Lotul României pleacă în formulă completă spre Islanda astăzi, decolarea fiind programată la ora 17:00.

România va juca în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor împotriva Norvegiei pe 11 octombrie, la Oslo (ora 19:00), şi contra Austriei, pe 14 octombrie, la Ploieşti (ora 21:45).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *