Prima pagină » International » Popularitatea alianţei conservatoare a Angelei Merkel a scăzut. Ce se întâmplă cu cancelarul Germaniei

Popularitatea alianţei conservatoare a Angelei Merkel a scăzut. Ce se întâmplă cu cancelarul Germaniei

13 mai 2021, 09:10,
în International

Popularitatea alianţei conservatoare a Angelei Merkel a scăzut drastic. Sondajele au fost realizate săptămână trecută și arată o accentuare a schimbării intenţiilor de vot ale alegătorilor din Germania.

Popularitatea Uniunii Creştin Democrate şi a partidului bavarez afiliat acesteia, Uniunea Social Creştină, a coborât la 23%.

Popularitatea alianţei conservatoare a Angelei Merkel a scăzut drastic

Sondajul efectuat pe 1910 germani arată că popularitatea Uniunii Creştin Democrate şi a partidului bavarez afiliat acesteia, Uniunea Social Creştină, a coborât la 23%. Sprijinul pentru blocul CDU-CSU a scăzut de la 24%, în săptămână anterioară, și a atins cel mai slab scor din istoria sondajului săptămânal.

În urma sondajelor efectuate din ultima săptămână arată că germanii și-au schimbat gândirea și și-au îndreptat susținerea politică spre alt partid.

Partidul Verzilor a rămas în frunte

Sondajul arată că Partidul Verzilor a rămas fruntaș cu cu 26% din opţiunile de vot, chiar dacă scorul a coborât cu 1 punct procentual comparativ cu săptămâna precedentă. Pe locul al treilea, cu 16%, se află Partidul Social Democrat, partenerul minoritar al CDU-CSU.

SPD a anunţat că ministrul de Finanţe Olaf Scholz va conduce campania sa electorală. El se va confrunta cu reprezentanta Verzilor, Annalena Baerbock, şi cu candidatul de centru-dreapta, al CDU-CSU, Armin Laschet, pentru înlocuirea lui Merkel din poziţia de cancelar, în alegerile din septembrie.

Angela Merkel, despre vaccinul rusesc Sputnik V

Angela Merkel a făcut noi declarații. Ea a răspuns jurnaliștilor la mai multe întrebări. Cancelarul Germaniei a transmis că Agenţia Europeană a medicamentului nu a primit încă informaţii suficiente despre vaccinul rusesc Sputnik V pentru a putea fi aprobat.

„Agenţia Europeană a medicamentului nu a primit încă informaţii suficiente despre vaccinul rusesc Sputnik V destinat Covid-19 pentru a-l putea aproba, dar, dacă aprobarea vă avea loc în curând, Germania îl va cumpăra.”, a declarat Angela Merkel.

La jumătatea lunii aprilie, mai exact pe data de 16, cancelarul Angela Merkel, în vârstă de 66 de ani, a primit prima doză a vaccinului împotriva noului coronavirus, produs de compania AstraZeneca. Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin a postat pe o rețea de socializare o imagine cu certificatul primit de cancelarul german.

Popularitatea alianţei conservatoare a Angelei Merkel a scăzut drastic înregistrând cel mai slab scor din istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *