Prima pagină » Local » Pont pentru șoferii din județul Iași. Drumul DJ 201 C Neamț – Răchiteni va fi reabilitat. Proiect de 2,5 milioane de euro
Pont pentru șoferii din județul Iași. Drumul DJ 201 C Neamț – Răchiteni va fi reabilitat. Proiect de 2,5 milioane de euro

Pont pentru șoferii din județul Iași. Drumul DJ 201 C Neamț – Răchiteni va fi reabilitat. Proiect de 2,5 milioane de euro

25 mai 2021, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Un drum din județul Iași va fi reabilitat în perioada următoare. Drumul județean DJ 201 C limita județului Neamț – Răchiteni – intersecție DN 28 va fi reabilitat de către Consiliul Județean Iași. Proiectul are o valoare de 2,5 milioane de euro, lucrarea urmând a fi gata în 9 luni

Un alt drum din județul Iași ar urma să fie refăcut de către autoritățile ieșene. O arteră gestionată de Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor (DJADP) Iași ar urma să fie refăcută în următoarele 9 luni. Este vorba de DJ 201 C limita județului Neamț – Răchiteni – intersecție DN 28 din zona de Vest a județului Iași. Pentru această arteră, Consiliul Județean (CJ) Iași va aloca 12.426.606 lei (2,5 milioane euro). Procedura a fost scoasă pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, firmele urmând a depune oferte până pe 28 iunie 2021.

Drumul DJ 201 C Neamț – Răchiteni va fi refăcut de CJ

Conducerea Consiliului Județean Iași a arătat și în ce va consta proiectul de reabilitare a șoselei. Cei 5,8 kilometri vor fi refăcuți în baza unei proceduri publice, conform lui Costel Alexe, președintele CJ Iași.

„Încă un drum județean intră în procesul de modernizare. A fost scos la licitație contractul de modernizare a drumului județean 201C: limita județului Neamț – Răchiteni – intersecție DN 28, prin care se vor reabilita 5,8 kilometri de drum”, a spus Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Șeful CJ Iași a mai menționat că speră ca în actualul mandat, în județ să nu mai fie drumuri de pământ.

„Am spus fără drumuri județene de pământ până la finalul mandatului, iar fiecare kilometru asfaltat ne aduce mai aproape de acest obiectiv. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 iunie 2021, ora 15:00”, a mai spus Costel Alexe, președintele CJ Iași.

Cum arată proiectul CJ Iași de 2,5 milioane de euro

În caietul de sarcini se arată și cum va fi derulat proiectul de reabilitare a șoselei din zona de Vest a județului Iași.

„Modernizare drum județean DJ 201C: lim. județ Neamț – Răchiteni – intersecție DN 28 (km 10+500-16+350), în conformitate cu cerințele din documentația de atribuire. Valoarea estimată este de 12.426.606 lei, fără TVA, se compune din: cheltuieli pentru investiția de bază – 12.205.553 lei, cheltuieli pentru organizarea de șantier – 221.053 lei. În bugetul proiectului sunt prevăzute cheltuieli diverse și neprevăzute în cuantum de 525.253 de lei fără TVA. Valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute poate fi accesată oricând în timpul derulării contractului, în condițiile prevăzute la art. 221 din Legea nr. 98/2016. Cuantumul garanției de participare este 124.000 de lei”, se arată în caietul de sarcini.

Recent, CJ Iași a adoptat un proiect legat de întreținerea pe timp de vară a șoselelor din județ.

Cum arată proiectul pentru drumurile din județul Iași?

Consiliul Județean Iași va demara o nouă listă de investiții pe șoselele din județ. Autoritățile pregătesc o nouă listă legată de modernizarea drumurilor, practic un nou masterplan care vine în completarea celui demarat în mandatul anterior. Lista de investiții va fi însă finalizată în săptămânile următoare și supusă dezbaterii plenului instituției. În plus, CJ are în derulare și alte proiecte privind modernizarea unor artere de interes județean din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`