Pompierii români, care au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia, s-au întors acasă: „Nu s-au gândit nicio clipă la riscurile la care sunt supuși”

16 aug. 2021, 19:42
Bianca Rebegea, în National

Pompierii români, care au plecat voluntar în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor timp de opt zile, s-au întors acasă. Incendiile au fost aduse sub control.

Eforturile celor 108 pompieri, care au fost trimiși în Grecia, pentru a ajuta la stingerea incendiilor, au fost apreciate de autorități, de jurnaliștii greci și de populație. Misiunea lor s-a încheiat cu două zile mai devreme decât era programat, deoarece incendiile sunt acum sub control.

”Eroii s-au întors acasă.

Cei 108 colegi pompieri din MAI care timp de mai bine de 8 zile au făcut minuni în Grecia, unde au ajutat la stingerea incendiilor ce au devastat o parte a țării, s-au întors în România.

Cu tot echipamentul de protecție pe ei și la temperaturi extreme ce depășeau 50-60 de grade printre resturile de vegetație făcută scrum, aceștia nu s-au gândit nicio clipă la riscurile la care sunt supuși și umăr la umăr au contribuit la stingerea focului în zonele afectate.”, a transmis Sindicatul Europol pe Facebook.

Pompierii români s-au întors acasă: „Ne înclinăm în fața acestora și le urăm bun venit”

Sindicatul Europol a transmis că cei 108 pompieri români, care și-au riscat viața în Grecia, au sporurile salariale ca celelalte categorii de personal din MAI raportate la anul 2009, au salariile înghețate și în același timp au o serie de restricții și incompatibilități.

„Toți acești eroi au sporurile salariale ca celelalte categorii de personal din MAI raportate la anul 2009, au salariile înghețate și în același timp au o serie de restricții și incompatibilități. De riscurile la care sunt supuși la fiecare misiune desfășurată nu mai spunem, pentru că le-ați văzut și voi care sunt Ne înclinăm în fața acestora și le urăm bun venit acasă !!!

P.S. Așteptăm pozele politicienilor cu acești bravi eroi, că vorba aceea, dă bine pe ecran”, a transmis Sindicatul Europol pe Facebook.

Pompierii români vor fi cazați gratuit în insula Thassos vara viitoare

Pompierii români, care ajută la stingerea incendiilor din Grecia, vor fi cazați gratuit în locaţii turistice din insula Thassos vara viitoare. Anunțul a fost făcut de municipalitatea Thassos, în cooperare cu Asociaţia Hoteliers Thassos şi Federaţia Camerelor.

”Municipalitatea Thassos, în cooperare cu Asociaţia Hoteliers Thassos şi Federaţia Camerelor, oferă pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor forestiere din statul elen, cazare gratuită timp de două zile în vara anului următor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Municipalităţii din Thassos.

Grecia a solicitat ajutorul armatei, pentru a lupta cu flăcările, iar state precum Elveţia, Spania, Franţa şi Egipt au trimis avioane care să sprijine eforturile autorităţilor elene de a stinge flăcările.

România a trimis 108 pompieri. Cei care intervin la incendiile de pădure din Grecia sunt din: județele Argeș, Alba, Hunedoara, Bihor, Sălaj, Dâmbovița, Dolj, Teleorman, Călărași, Buzău, Brașov, Prahova.

”Mulţumesc întregului departament de pompieri şi tuturor pompierilor pentru eforturile continue şi de mai multe zile de a stinge incendiile şi de a proteja zonele sensibile. Mulţumim în mod special forţelor din alte ţări care ajută şi de aceea încercam să contribuim”, a transmis primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, pe aceeaşi pagină de Facebook.

Convoiul format din maşinile de intervenţie şi suport care a plecat cu 108 pompieri salvatori din România a ajuns sâmbătă în Atena. Prima misiune a salvatorilor români a avut loc duminică, pe insula Evia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *