Prima pagină » National » Pompierii români aflaţi în misiunea în Grecia intervin pentru protejarea locuinţelor şi stingerea incendiilor. „Unul dintre colegii noştri a suferit răni”
Pompierii români aflaţi în misiunea în Grecia intervin pentru protejarea locuinţelor şi stingerea incendiilor. „Unul dintre colegii noştri a suferit răni”

Pompierii români aflaţi în misiunea în Grecia intervin pentru protejarea locuinţelor şi stingerea incendiilor. „Unul dintre colegii noştri a suferit răni”

12 aug. 2024, 22:20,
în National

Pompierii români aflaţi în misiunea în Grecia intervin, luni, pentru protejarea locuinţelor şi stingerea incendiilor de vegetaţie uscată şi pădure care se manifestă în apropierea localităţii Kapandriti. I

Intervenţia este extrem de dificilă din cauza temperaturilor ridicate, a fumului dens şi a vântului puternic. IGSU a precizat că un pompier a suferit răni superficiale la faţă, dar nu a avut nevoie de tratament. De altfel, niciunul dintre salvatorii români nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, a arătat sursa citată.

„Întrucât am identificat în spaţiul public informaţia conform căreia un pompier român din modulul naţional de stins incendii, prepozitionat in Grecia, ar fi suferit arsuri de gradul II în timpul unei misiuni de stingere, facem precizarea că această situaţie nu se confirmă. Pentru corecta informare a opiniei publice, menţionăm că pe timpul intervenţiei, din cauza unei rafale de vânt, unul dintre colegii noştri a suferit răni superficiale la nivelul feţei, însă nu a necesitat investigaţii amănunţite sau tratament de specialitate”, a precizat IGSU.

Starea subofiţerului este una bună, iar în prezent el intervine, alături de colegii săi, la misiunea de stingere

Potrivit sursei citate, starea subofiţerului este una bună, iar în prezent el intervine, alături de colegii săi, la misiunea de stingere derulată sub coordonarea omologilor eleni, în localitatea Kapandriti.

„Deşi condiţiile de intervenţie sunt extrem de dificile, din cauza temperaturilor ridicate, a fumului dens şi a vântului, niciunul dintre salvatorii români nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a subliniat sursa citată.

Potrivit Hărţii de Previziune a Riscului de Incendiu (civilprotection.gov.gr), pentru luni, riscul de incendiu este unul extrem (categoria de risc 5) în multe zone din Grecia, inclusiv în regiunea unde modulul naţional îşi desfăşoară activitatea.

Militarii români intervin cu toate mijloacele tehnice alocate acestei misiuni

Militarii români intervin cu toate mijloacele tehnice alocate acestei misiuni: 3 maşini de stingere incendii de pădure, o maşină de stingere de mare capacitate (10.000 de litri de apă), precum şi o cisternă de 30.000 de litri.

„Componenţii modulului naţional de stins incendii de pădure continuă misiunile, la solicitarea omologilor eleni, în apropierea localităţii Kapandriti. Intervenţia colegilor noştri constă în protejarea zonelor locuite şi stingerea incendiilor care se manifestă la vegetaţie uscată şi pădure. Intervenţia este una extrem de dificilă, derulată în condiţii extreme, din cauza temperaturilor ridicate, a fumului dens şi a vântului care bate cu putere”, a transmis Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *