Prima pagină » Local » Pompierii ieşeni, eroii zilei! O pisică blocată pe clădirea Spitalului Sf. Spiridon, salvată – FOTO, VIDEO

Pompierii ieşeni, eroii zilei! O pisică blocată pe clădirea Spitalului Sf. Spiridon, salvată – FOTO, VIDEO

11 iun. 2021, 10:36,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

O pisică maidaneză a rămas blocată pe clădirea Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi. Patrupedul a fost salvat de un echipaj de pompieri.

Puiul de felină, cel mai probabil speriat, nu a mai putut coborî. Eroii zilei sunt mai mulți pompieri de la Detașamentul de Pompieri Iași. Misiunea lor s-a încheiat cu succes, iar animăluțul a fost coborât în siguranță. În aceste momente are nevoie de un control medical și iubirea unui stăpân.

O familie de medici din Iași, îngeri păzitori pentru sute de câini!

Foarte multe animale care sunt abandonate, chinuite și bolnave primesc și vor primi o nouă șansă la o viață normală, mai bună, de la doi oameni cu suflet mare. Iulian Grămadă, în vârstă de 28 de ani, este medic veterinar la un cabinet din comuna Tomești, județul Iași. În timpul liber, Iulian alături de soția sa, Maria, salvează necuvântătoarele. Maria Grămadă, în vârstă de 36 de ani, de ase asemenea medic, însă de familie. Aceasta iubește extrem de mult animalele, muncește alături de soțul ei și tocmai de aceea au un adăpost privat de animale în orașul Pașcani, din județul Iași, acolo unde îngrijesc peste 100 de câini. Adăpostul a fost înființat acum doi ani cu ajutorul unei asociații din străinătate. Câinii abandonați sunt tratați și îngrijiți, iar mai apoi ajung la familii iubitoare în Franța.

„Eu împreună cu soția mea salvăm foarte multe animale abandonate, bătute de oameni sau accidentate de mașini. Noi colaborăm cu o asociație din Franța care ne ajută în tot ceea ce facem pentru aceste suflete nevinovate. Doamnele care dețin această asociație sunt niște persoane minunate și fac tot ce le stă în putință ca animalele să își găsească familia perfectă și să aibă cele mai bune condiții. Adăpostul înființat la Pașcani a costat 25.000 de euro, iar costurile au fost suportate de Asociația «Coeur d’Asha», din Franța. Adăpostul poate deține 300 de câini. În prezent sunt 120, iar lunar peste 30 sunt adoptați de persoane din Franța. Primim poze cu animalele adoptate, iar diferențele sunt vizibile și îmbucurătoare”, a declarat Iulian Grămadă, medic veterinar.

Pe lângă pisici și câini, ieșenii dețin tarantule, șerpi, gândaci și scorpioni

Ieșenii au tarantule, șerpi și scorpioni ca animale de companie. Medicul veterinar Iulian Grămadă a deținut chiar el peste 20 de tarantule, insecte și scorpioni. Sunt persoane care dețin în continuare animale de companie normale, câini și pisici. O ieșeancă de 46 de ani care iubește animalele mai mult decât orice a adunat de-a lungul timpului 55 de animale, 19 pisici și 36 de câini. Toate animalele sunt îngrijite în cele mai bune condiții, iar Iulian Grămadă este medicul care se ocupă de sănătatea acestora.

„Eu am avut 23 de tarantule, 5 șopârle, un piton regal, gândaci de Madagascar, insecte și scorpioni. Am fost nevoit să le donez unui pasionat ca și mine. În prezent dețin 3 pisici și 4 câini, dar numărul lor este în creștere în fiecare zi. Am cunoscut o doamnă pe Facebook, prin postările disperate de ajutor, pe diferite grupuri destinate animalelor. Această femeie are în grijă foarte multe animale și am început să o ajut prin sterilizări gratuite.

În urmă cu mai mult timp am început o colaborare pentru că are mulți câini cu boli cronice, care nu ar supraviețui fără un tratament corespunzător. Animalele sunt foarte bine îngrijite. Dacă ar exista mai multe persoane ca această doamnă, foarte multe animale ar avea o viață mai bună. Rezolvarea multor probleme este sterilizarea în masă. Cea mai des întâlnită și cea mai gravă boală la căței este paraviroza, iar apoi babesioza. De multe ori animalele își pierd viața din cauza acestor două boli. Vaccinarea și deparazitarea sunt cruciale la animale”, a spus Iulian Grămadă, medic veterinar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
04 ianuarie 2025
04 ianuarie 2025