Prima pagină » Local » Pompierii ieșeni au intervenit pentru a salva un câine căzut într-un canal din municipiul Iași – FOTO, VIDEO

Pompierii ieșeni au intervenit pentru a salva un câine căzut într-un canal din municipiul Iași – FOTO, VIDEO

22 iun. 2021, 12:49,
BZI.ro, în Local

Pompierii ieșeni au fost eroi incă odată. Aceștia au intervenit pentru salvarea unui câine care a căzut într-un canal din municipiul Iași. Mai multe persoane au auzit strigătele animalului şi au sesizat organele competente.

Altfel spus, animalul a căzut într-un canal de pe strada Petre Andrei din Iași, iar salvatorii au reuşit să îl recupereze pe animal. Distanţa de la care a căzut este destul de mare dar patrupedul pare să nu aibă nimic.

 

Ce spun pompierii despre intervenția de a salva câinele căzut în canal

Într-o reacție oficială, pompierii ieșeni au spus că au intervenit pentru a salva viața unui câine care a căzut într-un canal din Iași. Altfel spus, pompierii de la Detașamentu 1 Pompieri Iași au intervenit cu o autospecială:

” Am intervenit pentru salvarea unui animal, în speță a unui câine care a căzut într-un canal de pe strada Petre Andrei din Iași. La fața locului s-a deplasat o autospecială de intervenţie din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași.” au afirmat autorităţile.

Pompierii ieșeni au intervenit și la salvarea unei pisici de la Spitalul Sf. Spiridon

În urmă cu câteva zile, pompierii ieșeni au avut o intervenție asemănătoare. Vorbim despre faptul că aceștia au intervenit pentru salvarea unei pisici care rămăsese blocată pe o prelată de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Pisica era speriată.

O altă pisică, aceeași pompieri prezenți la datorie

Pompierii au mai intervenit la cazuri asemănătoare. De exemplu aceștia au salvat o pisică ce rămăsese blocată într-un copac la o distanță de peste 8 metri. Felina era speriată dar s-a liniștit în momentul în care a fost coborâtă de aceștia.

Pompierii intervin în situații limită

Pe lângă intervențiile inedite ale pompierilor, ISU Iași intervine și la situații la limită. Ploile din ultima săptămână au făcut ravagii în satele din județul Iași. Așadar, misiunea pompierilor este una dificilă. Aceștia au intervenit în mai multe localități în care nivelul apei a crescut amenințător pentru populația din zonă. O altă intervenție dificilă a fost cea a salvării a doi cai care au fost surprinși de viituri.

Duminică seara, 20 iunie, două cabaline au fost surprinse de viitură, pe râul Vaslui, în dreptul localității Pocreaca, comuna Schitu Duca, județul Iași. La fața locului s-au deplasează o autospecială de intervenție, SCUBA, cu barcă pneumatică, cu șase pompieri militari , din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași.

Pompierii au intervenit în cartierul ieșean Nicolina pentru a degaja un arbore care a căzut peste două autoturisme

Pompierii ieșeni au intervenit, pe data de 18 iunie 2021,  pe strada Nicolina din municipiul Iași pentru a degaja un arbore de aproximativ patruzeci de metri înălțime care a căzut peste două autoturisme parcate. La locul evenimentului s-a deplasat o autospecială de intervenție.

De asemenea, o altă echipă de pompieri de la Detașamentul 1 a intervenit pe strada Străpungere Silvestru pentru a asigura măsuri specifice în urma exploziei, urmată de incendiu, a unui transformator electric.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *