Prima pagină » Local » Pompierii ieșeni au alergat pentru o tânără pacientă de la IRO
Pompierii ieșeni au alergat pentru o tânără pacientă de la IRO

Pompierii ieșeni au alergat pentru o tânără pacientă de la IRO

08 oct. 2024, 19:25,
Redacția BZI în Local

La inițiativa soldatului Sandu Plăcintă de la ISU Iași I.S.U.J. Iaşi – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al jud. Iaşi , mai mulți pompieri militari ieșeni au alergat astăzi, 8 octombrie, 62 de kilometri, din comuna ieșeană Cotnari până în curtea Institutului Regional de Oncologie (IRO) Iași, pentru o cauză nobilă.

Angajații ISU au străbătut pe tot traseul (Cotnari – Târgu Frumos – DN28 – Podu Iloaiei – șoseaua de centura Iași – șoseaua Păcurari – strada Toma Cozma – bulevardul Carol I – strada Oastei – strada Sărărie – strada Lascăr Catargi – IRO Iași) pentru a-și arăta sprijinul pentru Ștefania, o tânără de 19 ani, diagnosticată cu cancer de colon anul trecut.

Ulterior, tânăra, originară din Vaslui, care și-a dat bacalaureatul anul acesta, a învățat să lupte pentru supraviețuire.
După operația la colon, Ștefania a descoperit că are tromboză la nivelul venei jugulare interne drepte și a început tratamentul pentru aceasta afecțiune. A făcut 12 ședințe de chimioterapie după care a suferit o nouă operație, unde i s-a pus în circuit colonul.

Detalii despre demersul umanitar făcut de pompierii militari ieșeni găsiți aici: https://www.facebook.com/share/p/vpyMPsZDeKJTus8b/

Din curtea ISU Iași până la IRO s-a alăturat pompierilor și mama inițiatorului acestui demers.


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`