Prima pagină » Economic Local » Pompierii din Iași vor folosi o rețea nouă de hidranți! ApaVital a încheiat contractul
Pompierii din Iași vor folosi o rețea nouă de hidranți! ApaVital a încheiat contractul

Pompierii din Iași vor folosi o rețea nouă de hidranți! ApaVital a încheiat contractul

19 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Mai mulți hidranți vor fi montați în zonele din județul Iași. Licitația pentru furnizarea echipamentelor a fost finalizată recent. O societate din Botoșani a depus cea mai bună ofertă în cadrul procedurii. Prețul cel mai mic a fost un criteriu de departajare.

Compania de apă-canal finalizează o nouă achiziție din cadrul programului anual. Recent, a fost încheiată licitația pentru furnizarea mai multor loturi de hidranți subterani. Valoarea estimată a contractului este de 364.320 lei, fără TVA, aproape 70.000 de euro. La procedură au fost depuse 3 oferte din partea următoarelor societăți: Vestra Industry SRL (Botoșani), Petrouzinex SRL (Piatra Neamț), Duna Armătura București SRL. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cea mai bună aparține societății din Botoșani. Astfel, valoarea finală a contractului a ajuns la 360.810 lei, fără TVA. Vestra Industry SRL este condusă de 4 asociați: Valeriu Iftime, Doru Popa, Ovidiu Jitaru, Petru Parfenov. În 2020, cifra de afaceri a fost de 103,9 milioane lei, profit de 10,1 milioane lei, datorii de 27,2 milioane lei, cu un număr de 65 de angajați. În anul 2020, contractul pentru furnizarea hidranților a fost câștigat de aceeași firmă din Botoșani.

Autoritatea contractantă a stabilit un necesar de 160 de hidranți

Conform necesarului, în total, vor fi livrați 160 de hidranți subterani. Adâncimea de instalare este de 1.25 metri. Pe lista de achiziții se află și 160 de cutii de protecție.

„Toate cheltuielile legate de rezolvarea defectelor apărute și dovedite a fi urmare a neconformității produselor, inclusiv cheltuielile de transport, cad automat în sarcina ofertantului. Furnizorul răspunde în perioada de garanție tehnică pentru calitatea produselor, în conformitate cu standardele și normativele legale. Transportul produselor va fi asigurat de furnizor și va fi însoțit de documente de certificare a calității produselor, fiind inclus în prețul ofertei. Prețul ofertat de candidatul desemnat câștigător va rămâne ferm pe toată durata derulării contractului. Termenul de livrare a produselor va fi de maximum 10 zile de la data transmiterii comenzii emise de beneficiar”, se arată în caietul de sarcini.

Sume imense pentru piesele auto comandate de compania ApaVital

Totodată, ApaVital SA a încheiat altă licitație pentru achiziția de accesorii și piese pentru vehiculele din dotare. Valoarea estimată a contractului este de 58.878.328 lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Licitația a fost împărțită în două loturi. Primul lot conține piese și accesorii pentru vehicule și pentru motoare de vehicule sub 3,5 tone, iar al doilea lot conține piese pentru autovehicule transport marfă sub 3,5 tone, autovehicule cu destinație specială, utilaje autopropulsate pentru lucrări, semiremorci, remorci. Primul lot a fost câștigat de societatea Romtec Austria SRL, din Iași, în timp ce al doilea lot a fost adjudecat de Romdav SRL. Valoarea finală a contractul se apropie de prevederea bugetară inițială. Contractul se va desfășura prin intermediul unui acord-cadru pe o perioadă de 2 ani. Un contract similar a fost semnat în trecut cu Romtec Austria.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024