Prima pagină » Actualitate » Pompier erou la Colectiv, prins în flagrant şi acuzat de trafic de influență
Pompier erou la Colectiv, prins în flagrant şi acuzat de trafic de influență

Pompier erou la Colectiv, prins în flagrant şi acuzat de trafic de influență

31 mai 2022, 12:54,
în Actualitate

Un fost pompier care a activat ca voluntar în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a fost arestat preventiv de judecătorii din Ploiești şi acuzat de trafic de influență în formă continuată.

În urmă cu doi ani, tânărul pompier se lăuda că este unul dintre salvatorii care au intervenit la incendiul de la Colectiv, salvând de la moarte mai multe persoane.

Pompier erou la Colectiv, acuzat acum de trafic de influenţă

Pompierul erou de la Colectiv este acuzat de trafic de influenţă. Astfel, Ionuț Gurău, un tânăr în vârstă de 28 de ani, a fost prins în flagrant chiar în momentul în care primea bani de la un fost coleg, în schimbul promisiunii unui post mai bun în cadrul IGSU, grație unor relații pe care le deţine.

Ofițerii din cadrul Direcției Generale Anticorupție sunt cei care au organizat flagrantul joi, 26 mai, într-o benzinărie din orașul Otopeni. Aici, tânărul Ionuț Gurău s-a întâlnit cu fostul său coleg unde urma să primească ultima tranșă din plata, aceștia urmând să ajungă mai apoi la șefii IGSU.

„D.G.A. – Direcția Anchete, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au procedat în aceeași zi la prinderea în flagrant, pe raza orașului Otopeni, a unei persoane, fără calitate specială, care a pretins și primit de la martorul denunțător suma de 1.500 lei”, potrivit unui comunicat remis presei.

Anterior, pompierul Ionuţ Gurau a pretins şi primit suma de 15.000 lei de la martorul denunțător pentru a interveni pe lângă factori de decizie din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în scopul aprobării solicitării de mutare la o structură operativă din cadrul IGSU, lăsând impresia subofițerului că deţine influență asupra acestora.

Condamnări în dosarul Colectiv

Într-o altă ordine de idei, amintim faptul că Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a anunţat că, având în vedere sentinţa definitivă de condamnare la pedeapsa cu închisoarea, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti, doi bărbaţi, de 36, respectiv 39 de ani, din judeţul Constanţa, s-au prezentat la sediul IPJ Constanţa, la Serviciul Investigaţii Criminale.

În acest sens, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise au fost condamnaţi la câte 6 ani şi 10 luni de închisoare fiecare. Precizăm faptul cp magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat, joi, 12 mai, sentinţa în Dosarul Colectiv, după mai multe amânări.

Totodată, Instanţa l-a condamnat pe Cristian Victor Piedone Popescu, actual primar al Sectorului 5, la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL), dar l-a achitat pentru o altă acuzaţie, tot de abuz în serviciu.

De asemenea, George Alin Anastasescu, patron al clubului Colectiv, urmează să execute în total 11 ani si 8 luni de închisoare, alături de Costin Mincu, patron al clubului Colectiv, condamnat la 8 ani de închisoare, Paul Cătălin Gancea, patron al clubului Colectiv, condamnat la 6 ani şi 4 luni de închisoare. Și pompierul Antonina Radu a primit sentință la 8 ani şi 8 luni închisoare, iar pompierul George Petrică Matei, 8 ani şi 8 luni închisoare.

Și nu în cele din urmă, Cristian Mihai Niţă, reprezentant al firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Cu toate acestea, pompierul erou de la Colectiv, Ionuț Gurău a fost prins în flagrant şi acuzat de trafic de influență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *