Prima pagină » Sanatate » Pomelo, calorii și beneficii. Cum poți slăbi cu acest fruct minune

Pomelo, calorii și beneficii. Cum poți slăbi cu acest fruct minune

17 ian. 2024, 14:24,
BZI.ro, în Sanatate

Gustosul pomelo are puține calorii și nenumărate beneficii pentru sănătatea organismului. Acest fruct este aromat și bogat în apă, fibre, vitamine și minerale. Dincolo de beneficiile sale pentru imunitate, pomelo este recomandat pentru consum și de către nutriționiști. Iată cum poți slăbi cu acest fruct minune.

Pomelo, calorii și beneficii

Pomelo este un fruct zemos, aromat, gustos și sănătos pentru organism. Un pomelo de 100 g are aproximativ 40-45 de calorii. Consumat zilnic, acesta oferă senzația de sațietate și contribuie la îmbunătățirea sistemului imunitar. Există și câteva leacuri bătrânești pentru imunitate. Printre cele mai eficiente remedii naturiste se află vitamina C, usturoiul, curcuma, echinacea, propolisul, ceaiul de ghimbir, ceaiul de mușețel, ceaiul de hibiscus și multe alte tratamente din farmacia naturii. Multe persoane optează pentru vitamina C pentru buna funcționare a sistemului imunitar. Vitamina C crește producția de globule albe în sânge. Citricele bogate în vittamina C sunt portocalele, lămâile, grapefruitul, clementinele, mandarinele.

Pomelo are un conținut ridicat de vitamina C și vitamina A care ajută la menținerea sănătății ochilor și pielii, la reglarea tensiunii arteriale și la prevenirea problemelor digestive. Un alt compus esențial regăsit în pomelo este naringina, care are proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea riscului de boli de inimă și diabet de tip II.

Acest fruct poate fi consumat simplu, în sucuri sau poate fi folosit ca ingredient de bază în prepararea unor prăjituri delicioase și sănătoase. Pentru o prăjitură savuroasă cu pomelo vom folosi 200 g de unt, 500 g de brânză mascarpone, 400 ml de smântână pentru frișcă, 10 g de gelatină, 150 g de zahăr pudră, un pomelo mare, 300 ml de apă și 300 g de biscuiți.

Ce boli previne acest fruct minune

Pomelo asigură necesarul de vitamine și minerale și reduce apetitul, oferind o senzație de sațietate. Acest fruct este recomandat în dietă, celor care vor să slăbească sau vor să aibă un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Pomelo conține pectină, care ajută la reducerea nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, acest fruct îmbunătățește digestia și previne constipația. Vitamina C din pomelo susține sănătatea pielii și încetinește procesul de îmbătrânire.

Pomelo ajută la menținerea greutății corporale și conține enzime care contribuie la arderea grăsimilor și la stimularea metabolismului. Fructul minune susține și sănătatea sitemului imunitar și previne apariția bolilor infecțioase. În același timp, pomelo are un efect antioxidant, prevenind deteriorarea celulelor.

Fructul savuros poate fi consumat crud, sub formă de suc, în salate de fructe sau la micul dejun cu cereale. Pomelo este un adevărat elixir pentru sănătate și poate fi consumat cât mai des cu putință. Dacă vrem să pregătim un deliciu rapid și sănătos, putem face un smoothie cu pomelo. Pentru acesta vom avea nevoie de 1 pomelo decojit și curățat de semințe, 1 măr curățar de coajă, 1 banană, 60 g de frunze de spanac, 120 ml de lapte de migdale, jumătate de linguriță de pulbere de ghimbir și 3 cuburi de gheață. Acest smoothie este sănătos și incredibil de gustos. Rețetele cu pomelo sunt inedite și la îndemâna oricui. Pomelo poate fi considerat un fruct minune pentru că are numeroase beneficii pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *