Prima pagină » Local » Pomana părintelui Dan Damaschin: mai mulți copii din Iași au fost duși în excursia vieții și au plâns pe peronul gării – FOTO/VIDEO

Pomana părintelui Dan Damaschin: mai mulți copii din Iași au fost duși în excursia vieții și au plâns pe peronul gării – FOTO/VIDEO

04 iul. 2023, 02:00,
Ștefana Șovea, în Local

În dimineața de luni, 3 iulie 2023, din trenul Constanța-Iași au coborât în jur de 100 de copii care au fost timp de șapte zile în cea mai frumoasă vacanță din viața lor, organizată de părintele Dan Damaschin

Tabăra „Marea Vieții” este un proiect care construiește o vacanță de neuitat unor copilași ce pot doar visa la acest lucru. Părintele Dan Damaschin îndeplinește această dorință de ani buni copiilor care provin dintr-un mediu defavorizat și ce nu au aceleași șanse ca alții.

Atmosferă de poveste în gara din Iași: „Copiii s-au întors puțin obosiți de la călătoria cu trenul, dar cu zâmbete mari și priviri senine”

Luni, 3 iulie 2023, la ora șase dimineața a ajuns trenul Constanța-Iași, din care au coborât în jur de 100 de copilași ce au primit șansa de a se bucura de șapte zile de vacanță, vis îndeplinit datorită părintelui Dan Damaschin și voluntarilor care s-au ocupat de aceștia.

Larisa Manolache este lucrător social în cadrul Asociației „Glasul Vieții”, și mărturisește faptul că bucuria și chipurile senine ale copiilor le-au umplut inima de bucurie și împlinire sufletească atât ei, cât și tuturor persoanelor care fac minuni în asociația părintelui cunoscut în toată țara pentru faptele bune pe care le realizează.

„Atât pentru cei mici, cat și pentru cei mai mari, experiența a fost una de neuitat, copiii bucurându-se de valurile calde ale mării, de bunătățile cu care s-au desfășurat, de jocurile pline de energie și voie bună pe care voluntarii noștri le-au organizat. Totodată, aceștia au fost în permanență comuniune cu Dumnezeu, prin rugăciunile citite zilnic și slujbele din Capela de la Casa Vieții. Această tabără de la mare reprezintă o nouă poveste de pus în cutia lor cu amintiri, care, sperăm noi, va contribui la dezvoltarea lor armonioasă. Copiii s-au întors puțin obosiți de la călătoria cu trenul, dar cu zâmbete mari și priviri senine, ceea ce ne-a umplut inimile de bucurii și împlinire sufletească”, declară Larisa Manolache, lucrător social în cadrul Asociației „Glasul Vieții”.

Gara din Iași s-a umplut de zâmbete la ora șase dimineața datorită părintelui Dan Damaschin: „Mi-a plăcut foarte mult, m-am bălăcit și am făcut multe activități”

Pe chipul copiilor care au coborât din trenul Constanța-Iași se citea fericirea, dar și oboseala pe care au acumulat-o în tren. Cu toate acestea, gara s-a umplut de fericire și de o atmosferă de nedescris. Mame cu copii în brațe, micuți ce coborau cu bagajele din tren și voluntari care s-au ocupat ca totul să fie perfect pentru ei au ajuns cu bine din vacanța de neuitat. Pe peronul gării stăteau pe jos femei cu copilașii lor în brațe, care așteptau să coboare toată lumea din tren pentru a merge spre casă.

Unii dintre aceștia vărsau lacrimi amare pentru vacanța care s-a sfârșit, însă au o împlinire sufletească uriașă pentru că au reușit să își îndeplinească acest vis măreț. Cei care au fost duși în această vacanță la mare provin din familii cu mulți copii, din medii defavorizate, care nu își permit o astfel de cheltuială. Printre aceștia se numără și familia Filip, cu 10 copii, din comuna Moșna a județului Iași. Aceștia au văzut pentru prima dată marea și s-au bucurat din plin de ea.

Reporterii BZI au întrebat mai mulți copii cum s-au simțit în această vacanță, iar aceștia au răspuns bucuroși că le-a plăcut foarte mult, s-au bălăcit și au făcut diverse activități.

„Mi-a plăcut foarte mult la mare, m-am bălăcit, am mâncat de toate și m-am jucat foarte mult. Am făcut tot felul de activități și sper să mai merg”, mărturisește Andreea, o fetiță care s-a întors din vacanța de la mare.

Vara aceasta, părintele Dan Damaschin, de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, își dorește să ducă la mare, din donațiile făcute de oameni, 1.650 de copii care provin din familii defavorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *