Prima pagină » Titlurile zilei » Pomană de zeci de mii de lei pentru doi afaceriști din Iași! Primarul aruncă banii pe contracte de consultanță

Pomană de zeci de mii de lei pentru doi afaceriști din Iași! Primarul aruncă banii pe contracte de consultanță

14 oct. 2022, 02:00, 9 ,
Adnana Gafton, în Titlurile zilei

Dragoș Samoilă și Andrei Tabarcea sunt doi afaceriști din Iași ce fac bani frumoși de pe urma firmelor de servicii de consultanță. Aceștia au contracte cu majoritatea primăriilor din județul Iași. Recent, cei doi au câștigat câte un contract de consultanță cu Primăria comunei Aroneanu și ar urma să primească câte 20.000 de lei doar pentru depunerea ofertelor. Cum prietenii la nevoie se cunosc, Benoni Moruzi nu i-a uitat nici de această dată

Primarul comunei Aroneanu acționează în stilul caracteristic și își aduce prietenii să le ofere contracte din banii primăriei. Legătura lui Benoni Moruzi cu cei doi afaceriști este deja foarte strânsă, observându-se prin petrecerile organizate în restaurantele de fițe ale celor doi sau prin alte contracte pe care le-a oferit exclusiv acestora. În martie 2022, Dragoș Samoilă a mai avut două contracte cu Primăria comunei Aroneanu, cu suma totală de 15.153 de euro.

Andrei Tabarcea la costum negru si camasa albastra cu dungi albe

Andrei Tabarcea încasează 20.000 de lei din contracte de consultanță cu primăria comunei Aroneanu

Consultanță de zeci de mii de lei, oferită de doi afaceriști din Iași

Dragos Samoila in camasă in fata unei cascade

Dragoș Samoilă va încasa din bani de la primăria comunei Aroneanu

Primăria comunei Aroneanu dorește să modernizeze comuna prin programul Planul Național de Redresare și Reziliență. Consilierii locali au votat în ședința de joi, 13 octombrie 2022, două proiecte de dezvoltare. Unul ce privește asigurarea de piste de biciclete și a altor vehicule electrice ușoare la nivelul comunei Aroneanu, iar altul ce vizează implementarea unui sistem de supraveghere video la nivelul comunei.

Pentru implementarea celor două proiecte este nevoie de consultanță de specialitate. Cine altcineva ar fi reușit să obțină contractele decât firma S.C. PRO Consulting Expert S.R.L., a lui Dragoș Samoilă, și firma S.C. AVENTIS MANAGEMENT S.R.L., deținută de favoritul primarilor din județ, Andrei Tabarcea. Ciudat este cum ofertele celor doi afaceriști au fost deja depuse, înainte de a fi votate proiectele.

Dragoș Samoilă urmează să primească 20.000 de lei, fără TVA, pentru servicii de consultanță pentru depunerea cererii de finanțare a proiectului ce privește pista de biciclete, iar Andrei Tabarcea va obține suma de 20.000 de lei, fără TVA, bani ce îi va încasa imediat după depunerea proiectului, și încă 30.000 de lei ce vor veni în perioada de implementare a proiectului.

Deși în contract este prevăzută clauza în care banii vor fi încasați la semnarea contractului de finanțare, aceștia vor fi oricum în buzunarele celor doi din momentul depunerii ofertelor de consultanță.

: Benoni Moruzi cu ochelari la ochi

Benoni Moruzi gestionează după bunul plac banii primăriei

Primăria comunei Aroneanu oferă bani fără să știe pe ce

 sens giratoriu cu statuie in mijloc

Primăria comunei Aroneanu va implementa un proiect pentru construirea unei piste de biciclete în comună

Primarul comunei Aroneanu, Benoni Moruzi, este deja cunoscut pentru modul în care aruncă cu banii contribuabililor. La începutul lunii octombrie, acesta a organizat o paranghelie pentru votanții de vârsta a treia, sub pretextul „Zilei Internaționale a Vârstnicilor“. Petrecerea a avut loc în localul de fițe al soților Samoilă. Semn că legăturile nu se uită cu nicio ocazie, banii sunt împărțiți între aceiași „prieteni vechi“.

Andrei Tabarcea, un alt afacerist cunoscut în județul Iași, și-a înființat firma de consultanță de abia în februarie 2022, special pentru primăriile din județul Iași și zona Moldovei.

Firma Aventis Management SRL a fost înființată în 16 februarie 2022 și îi are ca asociați pe Andrei Tabarcea și Anca Acătănoaie. Societatea, cu sediul în comuna Ciurea, a dat lovitura în luna martie 2022, când de la diverse primării a prins contracte de circa 150.000 de mii de euro pentru servicii de consultanță.

Mai nou, Andrei Tabarcea va încasa bani și de la Primăria comunei Aroneanu. Suma de 20.000 de lei este oferită în momentul depunerii ofertei, iar banii sunt virați rapid în buzunarul tânărului afacerist.

Cei doi afaceriști din Iași dețin un palmares bogat de contracte cu primăriile din județul Iași. Probabil că serviciile de consultanță pe care le oferă prin intermediul firmelor sunt executate la un nivel extrem de profesionalism, având în vedere sumele pe care le încasează.

multi bani romanesti

Două firme din județul Iași câștigă licitația înainte ca proiectul să fie votat de consilierii locali din Aroneanu

Comentarii
  • Da Chirica ce face la Iasi ? Anunta proiecte, le promite, le baga firmelor de casa ale primariei Iasi dosarele cu studiile de fezabilitate (nu mai conteaza daca proiectul trece sau nu), banii pe fezabilitate se dau si aia e. Iesenii raman cu buza umflata. Asa-i peste tot, in orice primarie. Bineinteles, capacul primarului, este 10% care se redirectioneaza pentru partidul din care face parte.

  • Suna ciudat pentru mulți, inclusiv pentru formatorii de opinie, dar fără studii de fezabilitate nu se pot depune cereri de finanțare.
    Vedeti PNRR și mai nou POIM pentru autoritățile locale – energie.
    Un proiect are nevoie de o estimare valorica, o soluție tehnica și indicatori economico-financiari.
    Ai studiile gata când apar ghidurile poți întocmi cereri de finanțare. Perioadele de depunere cereri sunt scurte și nu mai poți face nimic în acel interval.

    Suspectam pe oricine pentru orice și nu construim nimic.

  • O mână liberală spală pe alta și toată lumea e mulțumită. Un procent ajunge și la DNA, că să fie bine

  • Vedeți că și la Mogosesti Siret e aceiași treabă cu firma respectiva banii comunei la pro consulting merg,afaceri peste afaceri

  • eeeee pomana ….

  • ghita de la florarie

    dar a terminat de asfaltat toate strazile din ARONEANU si vrea sa faca si piste pentru biciclisti ????? Mortuzi, ai auzit ? drumurile, unde sunt drumurile ? corent pe toate strazile ? Un market prin Haroneanu, ceva ? da’ cu dezvoltarea comunei, in general cum stai ?

  • tot ghita de la florarie

    sa nu mai spun ca, nu ai fost in stare si nu esti in stare sa amenanjezi macar zona din fata primariei – ceva asfalt, un rond ingrijit, etc. …. nu mai spun de cladirea primariei … vai de capul lui de bordei. citi ani de mandat ai ?
    ‘ai de capul lui de consiliu local si bremar

  • Cel mai ordinar primar nu a facut nimic pentru comuna,numai smenuri a distrus malurile lacului nici macar scari la primarie,asa este de pe vremea lu nea Nicu pure a motorina in primarie stiti cum mirosea in magazinele de la sat….. as mai spune multe der nu merita sa te enetvezi cpentru cel mai slab primar din judet.HOOOOOOOO!

  • fratele lui garcea

    Stiti voi ceva, dar nu stiti tot!

    Sa o luam pe rand:

    1. Andrei TABARCEA – este sageata lui Costel Alexe, Marius Danga si a lui Ficu Anghel. De altfel, daca cineva analizeaza achizitiile acestui individ (care apropos este o nulitate absoluta din punct de vedere profesional si intelectual) o sa vedeti ca primariile PNL din Iasi sunt peste 80%, iar restul sunt la primarii ”prietene”. Banii circula asa: firma lui Tabarcea- firma sotiei lui Ficu (a se vedea ca la un moment dat a fost chiar asociat in aceeasi firma cu sotia lui FICU). Daca va uitati pe situatiile financiare, sunt scoase sume mari din firma lui Tabarcea pe dividend….dar acestea ajung in sacosa la Costel Alexe, Marius Danga si Ficu Anghel.
    Tabarcea ia asupra lui tot riscul, iar pentru a-si ascunde urmerele afce cate o firma la un an….a se vedea ca firma din articol este nou/nouta…infiintata recent. De ce face asta? Fiindca pe de o parte lasa in urma tot felul de belele (corectii financiare, contracte stribuite suspect la licitatie catre firme ale altor galbejti, licitatie truncate…etc) si vrea sa scape de ele, iar pe de alta parte sa mascheze banii scosi la sacosa …si pentru care nu au platit impozite.
    Vestea proasta: in 2021 Tabarcea a calcat pe coada pe un alt smecher din Iasi pe domeniul consultantei, care l-a incaltat cu vreo 2 dosare penale care inca sunt in cercetare (desi Costel Alexe, Marius Danga si Ficu Anghel s-au rugat de smecherul ala sa il lase in pace). Despre smecher…scriem alta data…

    2. Samoila- exact acelasi tipar, doar ca omul e mai vechi si a facut mai multe golanii. A preluat o firma a lui STOIAN si a lui CARLAN (inca mai plateste la oamenii astia, taxa de protectie) si si-a extins industrial activitatea la primarii: face de toate, consultanta, proiectare, studii…si la un momet dat constructii. El mai are un obicei prost, anume trage teapa. Sunt multi proiectanti din Iasi care au luat la 50% din pret SF-uri de la el…SAMOILA fara sa faca nimic pastrea cei 50% …doar ca in final Samoila nu mai achita nimic…multi proiectanti plang in urma lui.
    La un moment dat s-a bagat si in executie lucrari de constructii –-de aici o sa I se traga beleaua–de aici are un dosar instrumentat de DNA Central Bucuresti (procurorul Mortu) din cauza ca firma lui a organizat o licitatie pe PNDL…si tot o firma de a lui a castigat (de la 2 la 7 ani se da pe asa ceva). Procurorul a cerut deja actele si dosarele de pe la vreo 3 primarii deja.
    Cand intra Samoila pe la un primar in birou, flutura in aer mainile –aratand 10 degete–asta ca sa nu zica verbal ca da 10%…probabil asa a luat atat de multe primarii. Nu e oare ciudat ca nu are deloc client din domeniul privat, ci doar publici? Toate firmele de consultanta din Iasi au client numerori dintre private–ei au doar publici….
    Intre Samoila si primarul de la Aroneanu….sunt mai multe cesti, cum ar fi ca investitia cu restaurantul de pe lac… o are impreuna cu primarul, doar ca nu e pe acte. Ghici cine a dat banii sa faca investitia: AFIR, fonduri europene – adica Dl FICU. A vazut Ficu ca licitatie prin care s-a construit prin proiect a facut trucata cu 3 oferte ”de la firme prietene”? Nu. A vazut cumva FICU ca investitia avea alt scop…si nu salon de nunti? NU. Totul merge….pe prietenie! Veste proasta: este dosar deschis la DNA Iasi – pe proiectul AFIR cu restaurantul, nu s-a inceput scandalul fiindca inca DLAF nu a facut cercetarea initiala.

    BAFTA FRATILOR!!! La mai mare!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *