Prima pagină » Sanatate » Boli si tratamente » Poluarea perturbă ciclul menstrual

Poluarea perturbă ciclul menstrual

03 feb. 2020, 10:09,
în Sanatate

Poluarea perturbă ciclul menstrual. Poluarea aerului ar avea un impact asupra bunei desfășurări a ciclului menstrual, potrivit unui studiu realizat de Inserm.

Multe studii au demonstrat deja efectele toxice ale particulelor fine. Știind că unii dintre acești poluanți inhalatori pot ajunge la organele reproducătoare, cercetătorii Inserm au studiat efectele poluării asupra celor două faze (faza luteală și faza foliculară) a ciclului menstrual al femeilor.

Poluarea perturbă ciclul menstrual

Prin urmare, au colectat urina a 184 de femei în timpul unui ciclu menstrual complet pentru a efectua analize hormonale și au legat rezultatele expunerii lor la poluarea aerului. Cercetătorii au observat că fiecare creștere de 10 pg / m3 a concentrației de particule fine în aer în perioada de 30 de zile înaintea ciclului a fost asociată cu o creștere a duratei fazei foliculare cu aproximativ 0,7 zile. Pe de altă parte, nu a fost observată o variație clară în durata fazei luteale sau în durata totală a ciclului.

Faza foliculară este prima fază a ciclului menstrual. Începe în prima zi a menstruației și se încheie la momentul ovulației și durează în medie 14 zile. Prin urmare, poluarea aerului ar avea efecte asupra acestei faze. Dar „acestea sunt lucrări originale care generează o nouă ipoteză. Probabil că va dura ceva timp pentru confirmarea acesteia pe eșantioane mai mari ale populației”, subliniază cercetătorii în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *