Prima pagină » International » Polonia şi Ucraina au semnat, în ajunul summitului NATO, un acord militar „fără precedent”
Polonia şi Ucraina au semnat, în ajunul summitului NATO, un acord militar „fără precedent

Polonia şi Ucraina au semnat, în ajunul summitului NATO, un acord militar „fără precedent”

08 iul. 2024, 19:20, 1 ,
în International

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că pe teritoriul Poloniei o să fie formată o „Legiune ucraineană”, pentru pregătirea militară a ucrainenilor care trăiesc în diferite țări ale Uniunii Europene.

Zelenski a făcut acest anunț la o conferință de presă comună cu premierul polonez Donald Tusk.

„Am stabilit în acordul nostru de securitate formarea și instruirea „Legiunii ucrainene” pe teritoriul Poloniei – o nouă unitate militară voluntară. Avem o experiență foarte pozitivă a brigăzii ucraineano-polono-lituaniene și pe baza acestei experiențe vom oferi posibilitatea cetățenilor Ucrainei care se află acum în Polonia, Lituania și alte țări ale UE să se alăture voluntar apărării Ucrainei”, a subliniat Zelenski.

Legiunea ucraineană se va antrena în Polonia și va fi dotată de „parteneri”

Liderul de la Kiev a adăugat că Legiunea ucraineană se va antrena în Polonia și va fi dotată de „parteneri”.

„Fiecare cetățean al Ucrainei care decide să fie în legiune va putea semna un contract cu Forțele Armate ale Ucrainei”, a spus Zelenski. El a adăugat că echipele Ucrainei și Poloniei vor elabora toate nuanțele acestei propuneri.

Preşedintele ucrainan Volodimir Zelenski s-a întâlnit luni la Varşovia cu premierul polonez Donald Tusk, iar cele două ţări au semnat, în ajunul summitului aniversar al NATO de la Washington, un pact de securitate pe care liderul de la Kiev l-a caracterizat ca fiind „fără precedent”, relatează News.ro.

Liderul ucrainean a sosit la Varşovia în cursul dimineţii, la doar câteva ore după ce rachete ruseşti au lovit mai multe oraşe din Ucraina, ucigând zeci de persoane şi avariind un spital de copii din Kiev, atacul asupra capitalei soldându-se cu cel puţin 20 de morţi.

Polonia este cea mai recentă ţară care semnează un acord de securitate cu Ucraina, urmând exemplul similar unor state precum Statele Unite şi Regatul Unit.
În cadrul unei conferinţe de presă comune, Zelenski a declarat că acordul include dispoziţii privind „cooperarea în doborârea şi contracararea atacurilor aeriene” ale Rusiei care se îndreaptă spre Polonia.

Preşedintele ucrainean a împărtăşit vestea acordului de securitate încheiat cu Polonia şi într-o postare pe X, spunând că documentul este „fără precedent”.

De asemenea, în conferinţa de presă el a mulţumit Poloniei pentru toate avioanele de luptă pe care le-a trimis Ucrainei, adăugând că sunt în curs de desfăşurare discuţii pentru a furniza Kievului mai multe aeronave.

Reacția Poloniei

La rândul său, premierul Donald Tusk a vorbit despre ajutorul imens pe care cetăţenii polonezi l-au oferit Ucrainei şi despre faptul că acesta va continua atât timp cât Ucraina va avea nevoie de el.

„Puteţi continua să contaţi pe noi”, i-a spus el lui Zelenski.

Tusk a adăugat că lumea occidentală este conştientă de faptul că, dacă Ucraina pierde, se va termina rău pentru Polonia, Europa şi întreaga lume occidentală.

„Amândoi credem în victorie, amândoi credem în pace după victorie, amândoi credem în reconstrucţia rapidă şi eficientă a Ucrainei, din care Polonia va face parte”, a spus Tusk, citat de presa din Polonia.

Zelenski a precizat că „44 de pachete de echipamente militare, arme, muniţii” au fost deja date Ucrainei de către Polonia, iar Varşovia va trimite mai multe pachete similare de ajutor militar până la sfârşitul acestui an.

Tusk a precizat că acorduri similare au fost încheiate între Ucraina şi alte 19 ţări, precum şi cu Uniunea Europeană. El a subliniat că atât el, cât şi Zelenski au vrut să se asigure că acordul conţine obligaţii practice şi dispoziţii semnificative, mai degrabă decât simple declaraţii de bunăvoinţă. Tusk a asigurat că termenii acordului vor fi implementaţi cu promptitudine, cu sprijinul aliaţilor.

 

Comentarii
  • Acesti doi NAZISTI, Donald Tusk si Poponel Zelensky spera ca la acest sumit sa se declanseze cel de-al treilea razboi mondial clasic, pentru ca razboiul biologic s-a fasait. Acesta este scopul acestui sumit satanist la care participa si Clona ZoiANUS CRIMINALUS RETARDATUS Vanzator de copii.

    Dar si aceasta ultima incercare a shobolanilor paduchiosi se va varsa ca atatea altele, pentru ca Dumnezeu nu doarme, iar Golanul Satana Yehova este doar un Golan IDIOT lipsit de inteligenta unui OM, creatie a Lui Dumnezeu.

    Peste tot in Europa se arunca diveste prafuri toxice din avion pentru a droga europenii ca in luna August sa vada hologramele difuzate de jidanii paduchiosi ca fiind aparitii divine. Spurcaciunile inca mai cred ca OMUL mai pune botul al Ecranul verde folosit de ,,Viteazul” Poponar Drogat Zelensky, si in holograme pe cer facute de nazistul Elon Musk.

    Victor Orban este in turneul de convingere a IDIOTILOR sa se inceie razboiul satanist NATO – Rusia, din Ucraina. Daca nu se va ajunge la o intelegere cu vorba buna se va aplica metoda DERATIZARII pana la pamant viu.

    Bideu nu vrea sa renunte la candidatura pentru prezidentiale pentru ca acum este controlat de Palariile Albe. Prestatia televizata a fost special execrabila, bine jucata de actorul mascat ales de Palariile Albe, pentru a face de KKo Deep State, care acum vrea sa-l inlocuiasca cu poponel Michaela Obama, sau cu poponel Kabulu Haris, iar din spate Barak Obama Hitler sa conduca SUA Company la distrugere totala, si shobolanii nazisti sionisti sa ramana stapani, creand Statele Unite ale Ucrainei.
    Pentru ca spurcaciunile au umblat numai cu falsuri si minciuni, cea mai buna metoda de a le da la gioale satanistilor este sa folosesti aceleasi tehnici ca sa-i bati cu propriile arme, lucru pe care il fac acum Palariile Albe. De aceea shobolanimea paduchiosa nazista este in degringolada, pentru ca nu stiu cum sa reactioneze in aceasta situatie. In August va fi actul final. Stati aproape ca nici nu stiti ce pierdeti, vorba unui escroc in viata ! Nu mor OAMENII cand vor shobolanii paduchiosi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`