Prima pagină » National » Polițistul vinovat de masacrul de la coaforul „Perla” cere să fie eliberat. Se află la a treia încercare
Polițistul vinovat de masacrul de la coaforul

Polițistul vinovat de masacrul de la coaforul „Perla” cere să fie eliberat. Se află la a treia încercare

21 aug. 2024, 21:40,
în National

Gheorghe Vlădan, fostul polițist condamnat pentru atacul armat din coaforul „Perla” din București, se pregătește să încerce pentru a treia oară obținerea eliberării condiționate.

După ce a petrecut 12 ani în închisoare, Vlădan speră să fie eliberat înainte de termen, iar cererea sa urmează să fie discutată miercuri la Judecătoria Sectorului 4, conform gândul.ro.

Aceasta este a treia încercare de eliberare a lui Vlădan, după ce primele două tentative din 2022 și 2023 au fost respinse de instanțe, care au considerat că perioada petrecută în detenție nu a fost suficientă pentru reeducare.

Masacrul de la coaforul „Perla”

Pe 5 martie 2012, Vlădan a comis una dintre cele mai șocante crime din istoria recentă a României. Înarmat cu un pistol Glock, el și-a ucis soția, Florina, și pe casiera Mariana Bendre, rănind alte șase persoane în coaforul „Perla” din cartierul Dorobanți.

În februarie 2013, a fost condamnat la închisoare pe viață. Totuși, în 2020, legea i-a permis să solicite schimbarea pedepsei în 25 de ani de închisoare, după ce a împlinit vârsta de 60 de ani.

Vlădan a depus prima cerere de eliberare condiționată în 2022, pe când era încarcerat la Penitenciarul Giurgiu. La acel moment, el a declarat că intenționează să se mute în București și să administreze o afacere. Judecătoria Giurgiu și Tribunalul au respins cererea, considerând-o neîntemeiată.

În octombrie 2023, după transferul la Penitenciarul Jilava, Vlădan a încercat din nou să obțină eliberarea, exprimându-și regretul pentru faptele sale și explicând că atacul a fost cauzat de o „stare de abandon” în care s-ar fi aflat la momentul incidentului. Totuși, și această cerere a fost respinsă, de data aceasta de Judecătoria Sectorului 4 și Tribunalul Ilfov, care au permis însă depunerea unei noi solicitări în august 2024.

La 12 august 2024, Gheorghe Vlădan a depus o a treia cerere de eliberare condiționată, care va fi evaluată de Judecătoria Sectorului 4 pe 21 august. El intenționează să locuiască în Sectorul 4, la adresa unde a trăit anterior cu soția sa, pe care a ucis-o, și plănuiește să administreze o afacere, deși beneficiază deja de o pensie.

Decizia privind eliberarea condiționată a lui Gheorghe Vlădan va fi luată de Judecătoria Sectorului 4, iar dacă aceasta va fi favorabilă, procurorii vor putea contesta hotărârea, urmând ca Tribunalul Ilfov să ia decizia finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *