Prima pagină » Actualitate » Poliţistul pedofil, Eugen Stan, a fost condamnat la zeci de ani de închisoare. Decizia este definitivă – FOTO, VIDEO

Poliţistul pedofil, Eugen Stan, a fost condamnat la zeci de ani de închisoare. Decizia este definitivă – FOTO, VIDEO

30 oct. 2020, 14:02,
George Cristian în Actualitate

Instanţa a pronunţat astăzi, 30 octombrie 2020, o sentinţă în cazul fostului poliţist Eugen Stan. Acuzat de pedofilie şi primind în prima instanţă 19 ani de închisoare, poliţistul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Curtea de Apel Bucureşti a decis să majoreze cu 1 an pedeapsa iniţială după ce s-au reluat apelurile din dosar. Menţionăm că decizia de condamnare a lui Eugen Stan este definitivă.

Eugen Stan a fost condamnat la 20 de ani de închisoare

Conform deciziei luate de magistraţi, Eugen Stan va sta în spatele gratiilor 20 de ani. Acesta a fost arestat la începutul anului 2018 după ce, pe filmările făcute publice, se vedea clar că poliţistul a agresat sexual doi copii aflaţi într-un lift din Capitală.

„….În baza art. 38 alin. 1 C.pen. raportat la art. 39 alin. 1 lit. b C.pen. contopeşte cele 14 pedepse aplicate în cauză (o pedeapsă de 4 ani închisoare, o pedeapsă de 5 ani închisoare, o pedeapsă de 6 ani închisoare, 3 pedepse de câte 2 ani închisoare, 2 pedepse de câte 3 ani închisoare şi 6 pedepse de câte 3 ani şi 6 luni închisoare) în pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care se adaugă sporul obligatoriu de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv un spor de 14 ani închisoare, inculpatul Stan Eugen urmând să execute în final pedeapsa de 20 de ani închisoare în regim de detenţie…..”, se arată în minuta deciziei definitive de vineri.

Bărbatul şi anchetatorii au atacat prin apel decizia iniţială

Nemulţumite de condamnare, ambele tabere au atacat printr-un apel decizia iniţială data de Tribunalul București. Apelul s-a judecat la Curtea de Apel București. Procurorii care l-au anchetat pe bărbat au arătat faptul că acesta se confrunta cu 18 infracţiuni de agresiune sexuală. Conform anchetatorilor, faptele menţionate în dosar s-au întâmplat în perioada 2009 – 2018, iar victimele aveau vârstă cuprinsă între 5 şi 38 de ani.

În urma anchetei s-a constatat că poliţistul avea un mod de operare. Acesta îşi urmărea victimele până când intrau în blocurile în care locuiau. Infracţiunile erau savarstite în scara acestor blocuri sau după caz, în liftul acestora.

”În perioada 2 noiembrie 2009 – 5 ianuarie 2018, inculpatul Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri de pe raza municipiului Bucureşti.

Modul de operare al inculpatului viză, în general, urmărirea victimelor în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite, sub constrângerea exercitată de inculpat, în scara imobilelor sau în liftul acestora”, anunţă procurorii.

Eugen Stan a făcut o declaraţie şocantă spunând că el iubeşte copiii

Declaraţii şoc au fost făcute de pedofilul prins de oamenii legii. Eugen Stan, care este agent la Poliţia Rutieră, este căsătorit, are doi copii şi le-a declarat anchetatorilor că iubeşte de ani de zile copiii, scrie antena3.ro.

„De ani de zile iubesc copiii!”, le-a spus Eugen Stan poliţiştilor.

După multe zile de căutare, autorităţile au reuşit să prindă pedofilul care a abuzat doi copii în lift, într-un bloc din Capitală. Pedofilul a fost săltat de la birou şi şi-a recunoscut fapta. „Poliţistul pedofil” are doi copii şi este divorţat.

În anul 2017, ar fi încercat să violeze o femeie, iar în 2012 ar fi abuzat sexual o fetiţă, în Sectorul 6 al Capitalei. Cele mai recente victime ale bărbatului sunt doi copii de 5 şi 9 ani din Sectorul 6 al Capitalei, agresaţi sexual în liftul unui bloc, în luna ianuarie.

Anchetatorii au verificat mai multe dosare de agresiuni sexuale comise începând cu 2009 şi rămase cu autor necunoscut pentru a stabili dacă poliţistul este autorul lor. Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a propus, în raportul întocmit după verificările făcute în Poliţia Română în cazul poliţistului Eugen Stan, declanşarea cercetării prealabile pentru 18 poliţişti, între care fostul şef al IGPR Bogdan Despescu, demis în urma scandalului, şi adjunctul acestuia, Marius Voicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *