Prima pagină » Local » Polițistul din Iași, care avea nevoie urgent de sânge, a murit. Criza donatorilor face victime

Polițistul din Iași, care avea nevoie urgent de sânge, a murit. Criza donatorilor face victime

18 iun. 2021, 19:20,
Bianca Rebegea în Local

Vasile Rusu, polițistul din Iași, care avea nevoie urgent de sânge, a murit. Tristul anunț a fost făcut de Poliția Locală Iași, pe o rețea de socializare. Bărbatul suferea de tumoră hepatică.

După 13 ani de activitate în cadrul Poliției Locale Iași, Vasile Rusu, în vârstă de 65 de ani, a decedat. În urmă cu cinci luni, el primise un diagnostic crunt: tumoră hepatică. Boala a evoluat rapid, fapt ce l-a adus pe bărbat în stare gravă la secția ATI a Institutului Regional de Oncologie Iași.

„O zi tristă pentru Poliția Locală Iași! Astăzi a încetat din viață colegul nostru proaspăt pensionat, Vasile Rusu. Colectivul Poliției Locale Iași transmite sincere condoleanțe familiei.”, a anunțat Poliția Locală Iași, pe pagina de Facebook.

Vasile Rusu, polițistul din Iași, care avea nevoie urgent de sânge, a murit

Fostul polițist local avea 65 de ani, iar de 5 luni viața lui a luat o întorsătură tristă. În luna ianuarie 2021 a fost diagnosticat cu o tumoră hepatică, care în câteva luni l-a transformat complet. Dintr-un om puternic, care timp de 13 ani a avut grijă de liniștea și ordinea publică din oraș, s-a aflat în stare gravă în secția ATI a Institutului de Oncologie Iași, având nevoie urgentă de sânge.

Familia bărbatului a plâns pe holurile spitalului, rugându-se zilnic pentru ca stâlpul familiei să se facă bine. Din păcate, bărbatul s-a stins din viață, lăsând în urmă o soție îndurerată.

Maria Rusu, soția bărbatului, a declarat nu își poate imagina viața fără el.

„Imediat după ce s-a pensionat a început să se simtă rău, iar în ianuarie, anul acesta, se simțea din ce în ce mai rău. Am mers la medic, unde i-au găsit un cancer la ficat, care a evoluat prea repede și ne-a dat pe toți peste cap. Nu ne-am așteptat la asta. În 5 luni l-a pus la pământ. Medicii au spus că are șanse încă 2-3 ani, dar pe el în 5 luni l-a terminat. A avut o operație prin care i-a fost introdus un tub și are mare nevoie de sânge. Se simte din ce în ce mai rău. Primim una caldă, una rece de la medici. Recent ne-a fost spus că organele au început să funcționeze normal, însă ficatul nu mai luptă”, a precizat Maria Rusu, soția bărbatului, în urmă cu două zile.

Fostul polițist avea doi copii

Vasile Rusu a lăsat în urmă și doi copii, care i-au fost alături până în ultima clipă.

„Din cauză că boala lui a avansat prea repede, a ajuns la spital, iar acum este internat la ATI, în stare gravă. Am trăit 40 de ani cu el, nu îmi pot imagina viața fără el. Nu aș putea! Avem doi copii împreună și imediat după ce s-a îmbolnăvit Vasile, au venit acasă și ne-am sprijint unul pe altul, iar după ce a dat semne că își revine, au plecat fiecare pe drumul lui.

Acum că se simte rău, unul din băieți este cu mine, iar celălalt trebuie să ajungă și el. Nu vrem să ne gândim la ce este mai rău, dar trebuie să fim alături de el. Ne vom ruga în fiecare zi ca el să se facă bine. Îi rugăm și pe oameni să doneze pentru Vasile, pentru că merită să se facă bine. Ne dorim să se întoarcă acasă. Știm că este un luptător și va lupta”, a mai adăugat Maria Rusu, înainte ca soțul ei să moară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *